Skocz do zawartości
kenny-f

X-750bf A Działanie Bocznych Przycisków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem mysz A4-Tech X-750BF. Wszystko super fajnie, ogólnie mysz działa, ale po zainstalowaniu najnowszych sterowników ze strony producenta nie działają mi w CoD4 przyciski boczne myszki (4 i 5 przycisk).

Poprzednio na starych sterownikach (tych z cd z pudełka) boczne przyciski były w CoD4 jako Alt, teraz przy nowych sterach jest to odpowiednio 4- i 5-przycisk myszy. Czyli wszystko powinno dobrze działać, ale podczas gry ustawione akcje pod te klawisze nie działają, czyli tak jakbym w ogóle nic nie ustawił.

W czym może być problem? Zależy mi na tym, żeby oba przyciski działały prawidłowo, bo na starych sterach (czyli przycisk jako Alt) dopisując funkcje do przycisku działała ona na obu (oba przyciski rozpoznawalne jako Alt).

Miał ktoś z tym już podobne problemy?

Pozdrawiam

Edytowane przez kenny-f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam bocznych przycisków do Wstecz i Dalej w FF

Bez sterowników gra widzi te przyciski jako Alt, a zależy mi na działaniu dwóch przycisków, nie jednego

/edit:

Olśniło mnie :F Zauważyłem, że skróty Dalej/Wstecz są kombinacją klawiszy Alt+ cośtam, wcześniej musiały po prostu skróty nie zadziałać ze sterowników.

Po usunięciu skrótu w panelu myszy już wszystko działało tak jak powinno, po usunięciu sterowników też wszystko działa (nie ma przypisanych skrótów do bocznych przycisków).

Dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam

Edytowane przez kenny-f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam bocznych przycisków do Wstecz i Dalej w FF

Bez sterowników gra widzi te przyciski jako Alt, a zależy mi na działaniu dwóch przycisków, nie jednego

A to dziwne ... mi widzi jako klawisze 4 i 5 (np. Battlefield 2) i działa w FF jako strona przód/tył.

ps. mam Vistę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdzam myszka działa całkowicie jako HID compatibile mouse na sterach od MS bez zadnych dodatkowch od a4tech... przegladarka działa dobrze -> oraz <- .. i w grach takze bez problemu...

Vista x32 SP1....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z bocznymi przyciskami już żadnego problemu nie miałem, ale żeby nie zakładać nowego tematu nt. myszy...

O co chodzi ze 'spowalnianiem' myszy? W Windowsie zdarza mi się, że kursor porusza się z normalną, ustawioną przeze mnie prędkością, ale po pewnym czasie mysz zwalnia. Tak jakby DPI spadło o około 500. Po paru ruchach szybkość wraca do normy.

Sprawdzałem 'Przyspieszenie kursora' (w sterownikach) i bez tej funkcji ciężko ustawić odpowiednią prędkość kursora.

Denerwuje mnie to, bo musze na chwile zmieniac DPI przyciskiem na myszy, a po nie całych 10 sekundach znowu wracać do normalnych ustawień.

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co w tym chodzi? Pewnie miałoby to ułatwiać pracę z mysza, ale mi jedynie ją utrudnia

/edit

Juz rozwiązałem problem... Okazało się, że to przez podkładke. Ale co dziwne - dzieje sie tak na QcK SteelPad Mini. Niedawno ją kupiłem i jest jeszcze trochę pofałdowana. Wyprostuję ją jakoś na żelazku przez papier albo włoże między książki i wtedy sprawdze.

Edytowane przez kenny-f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi