kenny-f Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) Witam. Kupiłem mysz A4-Tech X-750BF. Wszystko super fajnie, ogólnie mysz działa, ale po zainstalowaniu najnowszych sterowników ze strony producenta nie działają mi w CoD4 przyciski boczne myszki (4 i 5 przycisk). Poprzednio na starych sterownikach (tych z cd z pudełka) boczne przyciski były w CoD4 jako Alt, teraz przy nowych sterach jest to odpowiednio 4- i 5-przycisk myszy. Czyli wszystko powinno dobrze działać, ale podczas gry ustawione akcje pod te klawisze nie działają, czyli tak jakbym w ogóle nic nie ustawił. W czym może być problem? Zależy mi na tym, żeby oba przyciski działały prawidłowo, bo na starych sterach (czyli przycisk jako Alt) dopisując funkcje do przycisku działała ona na obu (oba przyciski rozpoznawalne jako Alt). Miał ktoś z tym już podobne problemy? Pozdrawiam Edytowane 25 Czerwca 2008 przez kenny-f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Po co Ci sterowniki do tej myszy ? Jeśli nie masz któregoś klawisza zdefiniowanego jako double click to stery do A4tech (Razer, Logitech) są nie potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) Używam bocznych przycisków do Wstecz i Dalej w FF Bez sterowników gra widzi te przyciski jako Alt, a zależy mi na działaniu dwóch przycisków, nie jednego /edit: Olśniło mnie :F Zauważyłem, że skróty Dalej/Wstecz są kombinacją klawiszy Alt+ cośtam, wcześniej musiały po prostu skróty nie zadziałać ze sterowników. Po usunięciu skrótu w panelu myszy już wszystko działało tak jak powinno, po usunięciu sterowników też wszystko działa (nie ma przypisanych skrótów do bocznych przycisków). Dzięki za pomoc :) Pozdrawiam Edytowane 25 Czerwca 2008 przez kenny-f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Używam bocznych przycisków do Wstecz i Dalej w FF Bez sterowników gra widzi te przyciski jako Alt, a zależy mi na działaniu dwóch przycisków, nie jednego A to dziwne ... mi widzi jako klawisze 4 i 5 (np. Battlefield 2) i działa w FF jako strona przód/tył. ps. mam Vistę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 potwierdzam myszka działa całkowicie jako HID compatibile mouse na sterach od MS bez zadnych dodatkowch od a4tech... przegladarka działa dobrze -> oraz <- .. i w grach takze bez problemu... Vista x32 SP1.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Po sprawdzeniu na sterownikach MS pod XP SP2 te przyciski tez działają jako Wstecz/Dalej, szkoda tylko ze nie mozna odwrócić, bardziej pasowałoby mi na odwrót... ;] Dzieki za pomoc wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) Z bocznymi przyciskami już żadnego problemu nie miałem, ale żeby nie zakładać nowego tematu nt. myszy... O co chodzi ze 'spowalnianiem' myszy? W Windowsie zdarza mi się, że kursor porusza się z normalną, ustawioną przeze mnie prędkością, ale po pewnym czasie mysz zwalnia. Tak jakby DPI spadło o około 500. Po paru ruchach szybkość wraca do normy. Sprawdzałem 'Przyspieszenie kursora' (w sterownikach) i bez tej funkcji ciężko ustawić odpowiednią prędkość kursora. Denerwuje mnie to, bo musze na chwile zmieniac DPI przyciskiem na myszy, a po nie całych 10 sekundach znowu wracać do normalnych ustawień. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co w tym chodzi? Pewnie miałoby to ułatwiać pracę z mysza, ale mi jedynie ją utrudnia /edit Juz rozwiązałem problem... Okazało się, że to przez podkładke. Ale co dziwne - dzieje sie tak na QcK SteelPad Mini. Niedawno ją kupiłem i jest jeszcze trochę pofałdowana. Wyprostuję ją jakoś na żelazku przez papier albo włoże między książki i wtedy sprawdze. Edytowane 9 Lipca 2008 przez kenny-f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...