KRISTERS Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam! Dziś zauważyłem niedawno że coś dysk mi się tak przyciął, długo czytał i wyglądało to jak zawieszka. Normalnie to chodzi ok ale czasami ma takie maniery i nie wiem czy jest coś nie tak czy może wszystko w porządku no i musi tak mieć. Ściągnąłem program HDDLife i kurde trochę mnie niepokoi jego wynik. Oto tu zamieszczam screen z HD Tune i HDDLife i proszę Was o opinie i ekspertyzę co z nim jest i czy w ogóle coś się dzieje? To jest ten Screen Dzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Przegrzałeś go i teraz są skutki. Seagaty nigdy nie powinny mieć powyżej 45 stopni, bo wtedy zaczynają głośniej pracować. A ogólnie to seek rate będzie jeszcze się pogarszał u Ciebie, póżniej bady, póżniej SMART zakomunikuje, że dysk się kończy, a póżniej faktycznie się skończy :) Mierzyłeś napięcia tej Delty miernikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 napięcia mierzyłem miernikiem i wszystko jest ok. Nie mam resetów ani nic podczas 3dmarków ani podczas gry więc zasilacz wydaje się być ok. Co do dysku to kilka razy może miał 47 stopni ale temperatura dobra dla dysku to chyba do 50 stopni więc to chyba nie jest powodem. A na gware dysk dopiero można oddać jak padnie na maksa? To jak to jest bo jak padnie to mam dużo ważnych plików na dysku i nie mogę ich stracić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...