KAX_ Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) Witam mam "mały" problem, otóż zmodyfikowałem instalacje Win Xp Pro SP3 programem nlite i podczas instalacji już po skopiowaniu wszystkich plików po ponownym uruchomieniu kiedy odpala właściwa część instalacji komputer się restartuje. Dodam, że instalacje zmodyfikowałem tak samo jak kiedyś instalkę z SP2 (pousówane [ciach!]ły typu centrum zabezpieczeń, samouczek itp dodałem też aktualizacje krytyczne z paczki SGJ), która działa bez problemu. Użyłem najnowszej wersji nLite. Wie ktoś w czym może tkwić problem? P.S To samo występuje kiedy do Win z SP2 dodam nlitem sam SP3. P.S.2 Od razu uprzedzam, że system oryginalny z MSDNAA ;] Edytowane 26 Czerwca 2008 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam! Mam ten sam problem... Zmodyfikowałem XP Pro SP2, podobnie jak Ty pousuwałem śmieci i dodałem aktualizacje. Nagrałem obraz i próbowałem instalować go wirtualnie, niby wszystko ładnie ale jak się odpala ta właściwa część instalacji to się restartuje :? Myślę, że to wina zbyt drastycznego "odchudzania"[instalce ubyło ponad 200MB :) ] chociaż nie wywaliłem niczego co było by niezbędne do stabilnej pracy systemu... narazie próbuję wyczaić co wyrzuciłem, że windous mi takiego focha strzelił :) jeśli ktoś wie w czym problem to proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) Ja mam właśnie problem tylko z SP3 po odchudzeniu XP z SP2 wszystko działa ok (po odchudzeniu system na płytce zajmuje ok 280mb) w przypadku SP3 usuwam te same składniki albo i jeszcze mniej i następuje restart podczas instalacji... Edytowane 24 Lipca 2008 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 chyba wiem w czym tkwi problem, przynajmniej u mnie:) wyskakuje mi taki błąd: "Nałożono zbyt ścisłe ograniczenia na ilość pamięci wirtualnej lub plik stronicowania, aby możliwe było zakończenie tej operacji"... i bach restart... pokazuje mi go tylko na chwilkę i nie mogłem go przeczytać ale w końcu się udało :) No to co może powodować taki błąd? Albo gdzie się ustawia pamięć wirtualną czy plik stronicowania w nlite? Jakoś nie widziałem nigdzie takich opcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 "Nałożono zbyt ścisłe ograniczenia na ilość pamięci wirtualnej lub plik stronicowania, aby możliwe było zakończenie tej operacji" = "Not Enough virtual Memory or paging file quota is available to complete the specified operation" rozwiązanie tego jest tutaj http://www.msfn.org/board/Not-Enough-virtu...le-t112046.html czyli w przypadku vmware wystarczy zwiększyć pamięć, a w przypadku instalacji normalnej to już nie mam pojęcia. Może tu http://www.msfn.org/board/nLite-f89.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 No to mogło być przyczyną ale.... używam VirtualBoxa i w dodatku miałem ustawione 256ramu, więc teoretycznie tyle powinno spokojnie wystarczyć. Później zrobiłem wszystko jeszcze raz od początku z nieco innymi ustawieniami w nLite i teraz już śmiga pięknie :D . P.S. czyżby usunięcie przez nLite niektórych składników windousa powodowało zwiększenie zapotrzebowania na RAM? Albo nastąpił jakiś błąd i przepełnienie pamięci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Pamiętasz może, których składników nie usunąłeś tym razem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) nie za bardzo :rolleyes: na pewno zostawiłem sterowniki i usługi(chyba lepiej te niepotrzebne ustawić na wyłączone niż usuwać).Masz tu moją konfigurację z nLite, jak chcesz to przyglądnij sobie i porównaj, może to coś ci pomoże :wink: tylko zmień rozszerzenie z txt na rar, musiałem zamienić na txt bo mi rara nie chciało przyjąć :lol: konfig.txt Edytowane 31 Lipca 2008 przez Major87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) CD keya mogłeś ukryć ^_^ Poza tym coś malutko pousuwane. To pierwsza modyfikacja? Bo jeśli któraś z kolei to musisz połączyć wcześniejsze pliki ini w 1 całość. Edytowane 31 Lipca 2008 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 a no fakt xD już ukryłem, na szczęście to tylko klucz do "kopi zapasowej" :) co do usuniętych komponentów to rzeczywiście nie za dużo tego... no ale miałem ten problem z restartem i dlatego teraz tak nie szaleje :D , chociaż i tak dość sporo mi ubyło z instalki. Zmieściłem ponad 300 mega programów do tego własne menu płyty zamiast windousowego i jestem bardzo zadowolony ^_^ nLite rox! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...