gromi Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam Szukam grafy pozwalającej płynnie odtwarzać filmy HD 720p (na płycie Abit IX38 Quad GT; Dual Core 2160 i 4GB RAMu) z pasywnym chłodzeniem. Komputer będzie podłączony do LCD-ka 37". Priorytetem jest jakość obrazu wyświetlanego na TV. Wydajność w grach interesuje mnie mało bo jeżeli gram to bardzo rzadko i w raczej "muzealne" :lol: tytuły. Mogę tanio kupić Gigabyte GeForce 8600GT: Link wpadła mi również w oko karta Asusa Link Przeczytałem kilka testów i wiele wątków na forum :mur: i wydaje mi się, że przy moich preferencjach (obraz na TV; gry mało ważne) lepszy byłby Asus . Podobno ten układ ATI lepiej radzi sobie z materiałem HD niż GeForce 8600GT i daje lepszą jakość obrazu na TV. Z kolei 8600GT jest wydajniesza w grach. 8600GT ma też DDR-y III a nie II jak Asus. Czy dobrze to zrozumiałem :huh: Co byście wybrali. Może ktoś ma tę kartę Asusa i podzieli się opinią. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Radosława weż:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 radek będzie lepszy w grach też tylko bez aa. bo wszyscy wiemy co się dzieje na poprzedniej generacji radeonów po włączeniu aa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) http://www.allegro.pl/item387526252_asus_r..._pci_e_sil.html lepiej na tym wyjdziesz ;) Priorytetem jest jakość obrazu wyświetlanego na TV. Wydajność w grach interesuje mnie mało bo jeżeli gram to bardzo rzadko i w raczej "muzealne" icon_lol.gif tytuły. radek będzie lepszy w grach też tylko bez aa. bo wszyscy wiemy co się dzieje na poprzedniej generacji radeonów po włączeniu aa icon_wink3.gif scoobydoo19911 chyba nie przeczytałeś co gromi napisał ;) Edytowane 26 Czerwca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gromi Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 http://www.allegro.pl/item387526252_asus_r..._pci_e_sil.html lepiej na tym wyjdziesz ;) scoobydoo19911 chyba nie przeczytałeś co gromi napisał ;) Faktycznie wydajność w grach mało mnie obchodzi :rolleyes: Najważniejsze jak wygląda obraz na TV, a słyszałem że Radki są pod tym względem lepsze od GF. Czy faktycznie? aa = antyaliasing ? W straszych grach chyba nie jest potrzebny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...