Skocz do zawartości
Allen

Lite-On LTR 48246K ???

Rekomendowane odpowiedzi

..ma takie niesymetryczne wybrzuszenie wzdluz calego panelu (od ucha do ucha) na wysokosci tacki. dla mnie mat ale moze jestem tradycjonalista :wink: ..a z tym S czy K to chyba chodzi o optyke. tak mi sie zdaje ze bylo cos o tych oznaczeniach na http://forum.cdrinfo.pl ..ale moge sie mylic :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dymy, ten model nie ma wybrzuszenie. Mam go i jest płaski jak Ziemia w oczach ludzi wczesnego średniowiecza

..mam go przed soba i choc moze "niesymetryczne" to zle slowo to jednak wybrzuszenie jest. do tego naklejka www.liteonit.com na panelu (tak samo jak w wersji S). zwaz ze ten o ktorym mowa ma na koncu oznaczenia literke K i jest w niebieskim pudelku. w komplecie jest nero (bez seriala na kopercie) i zlotawa 80 CD-R Multi-Speed + 74 RW 10x-24x LITEON, srubki kabelek audio i instrukcja montazu. naped jest wyraznie krotszy. jak cos to poszukaj o nim na forum o ktorym pisalem. podobno ma calkiem inny biosik a ktos pisal ze wrzucil do niego ten z wersji S i tacka zaczela mocniej sie wysowac (jakby chciala dalej) wiec budowa chyba tesh sie rozni. litera S na koncu to byla chyba optyka Sanyo ..ale to tesh tylko wylookalem w jakims post'cie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..krotszy jest i brzydszy panel przedni ale jak sie ma technicznie do tamtego to nie wiem..

heh mnie sie z kolei bardziej podoba no ale kazdy ma swoj gust to ze jest krotszy to fakt jeszcze tak krotkiego napedu nie widzialem. Uzywam go niedlugo ale poki co jest oki

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doobra chłopaki, napędzik już mam, sie namęczyłem z montażem, komp nie wykrywał ani DVD ani CDRW, a dlaczego??? się okazało ze taśma IDE się poluzowała przy płycie głównej :///// Ale spox, teraz jeszce sciagne nowe NERO oryginal prosto z Ukrainy :wink:, BOX ma wszystko to Co opisał dymy. Musze wreszcie ja przetestować, hehehe

Znalazłem, fatkycznie jest:

Link do problemuCo oznacza Mount Rainer?? Do Lite Ona 48246K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie tylko sie nie pobiera, ani w DAPIE ani normalnie windowsowskim, pisze ze czas operacji został przekroczony :cry:

Dobra ściągnąłem z innego ftpa i zainstalowałem. Tylko k*cze płytek nie kupiłem, tzn mam 3+1 z BOXa. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..krotszy jest i brzydszy panel przedni ale jak sie ma technicznie do tamtego to nie wiem..

heh mnie sie z kolei bardziej podoba no ale kazdy ma swoj gust to ze jest krotszy to fakt jeszcze tak krotkiego napedu nie widzialem. Uzywam go niedlugo ale poki co jest oki

pozdrav

Lagier

..rzecz gustu oczywiscie. grzebales cos za jakims porownaniem S do K? znalazles wogole jakies info na temat tajemniczej literki K albo calego napedu? jestem ciekaw czy wnosi cos nowego w stosunku do eSki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz Dymy, rozwiązałeś poważny problem. Teraz wiesz dlaczego twój napęd ma wybrzuszenie :D

..mowisz o tym mountrainerze? ..ale to tylko czyjes gdybanie. nie jestem pewien ale wersja S chyba miala obsluge mr. ktos moze to naswietlic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz Dymy, rozwiązałeś poważny problem. Teraz wiesz dlaczego twój napęd ma wybrzuszenie :D

..ach rozumiem. pomylka. zlamalo mi linka. jush poprawilem - powinno byc czytelniej - ja mam 48246S OEM i jest plaski jak brzuszek Magdy Mołek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update

Plytka 700MB - film 702MB @ 48x - 2:46 :) :D

HEHE to jest to

A ja tak Linkin Park - Meteora

płyta 700MB - @32x - 1:57 :!: Tylko tak nie mam ile to zajmuje we właściwościach cdromu :!: 8O 8O 8O 8O 8O nie wiem laczego, pisze zały CD jest zajęty a w rozmiarze 0 Bajtów 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48246K wyglada tak

..wrzucili tesh male info na www.cdrinfo.pl o niej i pojawila sie na stronie producenta :D

..jest tesh nowy biosik SK0A (Dodano obsługę nowych nośników)

do wyjasnienia pozostaje:

-czy jest kompatybilna z Safedisc starszym niż v2.51?

-czy jest kompatybilna z Safedisc v2.51 i nowszym?

-czy odczytuje/zapisuje dane subkanałowe?

..z moich obserwacji wynika ze optyka K radzi sobie lepiej z odczytem trudnych plyt nish S (srawdzalem 3 egzemplarze S i zaden nie radzil sobie z odczytem mojej testowej plytki z chipa (wcale nie zdartej) tymczasem pierwszy K zaliczyl poprawny odczy Nero CD Speedem - z tym ze sam koniec wykresu ostro sie zalamal). zauwazylem tesh ze K zdal mi sie deczko glosniejszy od S. ale to wszystko moje subiektywne odczucia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48246K wyglada tak

..wrzucili tesh male info na www.cdrinfo.pl o niej i pojawila sie na stronie producenta  :D 

..jest tesh nowy biosik SK0A (Dodano obsługę nowych nośników)

do wyjasnienia pozostaje:

-czy jest kompatybilna z Safedisc starszym niż v2.51?

-czy jest kompatybilna z Safedisc v2.51 i nowszym?

..z moich obserwacji wynika ze optyka K radzi sobie lepiej z odczytem trudnych plyt nish S (srawdzalem 3 egzemplarze S i zaden nie radzil sobie z odczytem mojej testowej plytki z chipa (wcale nie zdartej) tymczasem pierwszy K zaliczyl poprawny odczy Nero CD Speedem - z tym ze sam koniec wykresu ostro sie zalamal). zauwazylem tesh ze K zdal mi sie deczko glosniejszy od S. ale to wszystko moje subiektywne odczucia..

CloneCD twierdzi, ze tak :)

Skopiowalem oryginal DiabloII i dziala bez Cracka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dokladnie taki sam 48x K no i odnosnie tego mechanizmu wysuwania - ta klapka cosik jakby opada - nie macie podobnych odczuc?

Strasznie mnie to wpienia - czy tak ma byc? Co do wygladu - OK - sram na wyglad...;)

BTW - szybkie pytanie - czy moge bezproblemowo zamienic bios z LITEONA x40 S na x40 W ??

dzieki...pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dokladnie taki sam 48x K no i odnosnie tego mechanizmu wysuwania - ta klapka cosik jakby opada - nie macie podobnych odczuc?

Strasznie mnie to wpienia - czy tak ma byc? Co do wygladu - OK - sram na wyglad...;)

BTW - szybkie pytanie - czy moge bezproblemowo zamienic bios z LITEONA x40 S na x40 W ??

dzieki...pozdro...

hmm ja kupilem jakies 2 tyg temu ten model (z koncowka "K") i u mnie tez klapka od napedu jak jest wysunieta to sie troche rusza, mialem wczesniej teaca 512eb i tak nie bylo (tzn miala luzy ale nie az takie :? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrav

Lagier

eee tam... wyglad sie nie liczy... byle plytki nagrywala bezblednie i za kazdym razem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...