dymy Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) czy to dokładnie ta sama karta (kwestia różnych oznaczeń)? bo nie mogę wygooglać :? Edytowane 27 Czerwca 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 cieńko szukasz :lol2: http://www.provantage.com/intel-4965agnmm2gn~7ITE901E.htm http://www.provantage.com/intel-4965agnmm2wb~7ITE900M.htm Wireless Technology Wi-Fi - IEEE 802.11a/b/g - czyli 4965AGNMM2WB nie obsługuje standardu "n" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 domyślałem się ale nie mogłem znaleźć, a czasu miałem mało ~ dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelb Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 cieńko szukasz :lol2: http://www.provantage.com/intel-4965agnmm2gn~7ITE901E.htm http://www.provantage.com/intel-4965agnmm2wb~7ITE900M.htm Wireless Technology Wi-Fi - IEEE 802.11a/b/g - czyli 4965AGNMM2WB nie obsługuje standardu "n" To na pewno błąd w specyfikacji urządzeń, ja kupiłem 4965AGNMM2WB ze względu na trochę niszczą cenę i działa OK. Pytałem o to samo co ty na różnych forach i sklepach internetowych i nikt nie umiał odpowiedzieć na to pytanie heh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 to jeszcze jedno szybkie pytanko: karta z obsługą N - trzy wejścia: 1 3 2 - jak podpiąć kolorami kabelki? szukam i jedni mają tak: http://www.oc.com.tw/article/0705/imgs/gig..._070511_034.jpg a inni tak: http://www.nhl.pl/index.php?act=attach&...post&id=584 pamiętam takie coś: The black WLAN antenna cable is connected to the WLAN module “Main” terminal. The white WLAN antenna cable is connected to the WLAN module “Aux” terminal. If the computer is equipped with an 802.11a/b/g/n WLAN module, the yellow WLAN antenna cable is connected to the middle terminal on the WLAN module. czyli 1 - czarny 3 - szary 2 - biały ale nie jestem pewien :? możecie zerknąć w waszych FLkach? (widać to od spodu bez rozkręcania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) yellow WLAN antenna cable is connected to the middle terminal on the WLAN module. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: czyli w twoim wolnym tłumaczeniu szary do środka co oznacza, że drugi rysunek, który zamieszczasz jest poprawny poza tym, dla pewności na karcie i w załączonej broszurze będzie zaznaczone gdzie jest aux Edytowane 3 Lipca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) o witam mojego ulubionego doradcę od FLek ;) tak zwróciłem uwagę na żółty ale dziękuję za gorliwość - cokolwiek to inny niż dwa, które bezbłędnie mogłem zlokalizować, ląduje w środku więc wypada na ten szary. potwierdza to też ten drugi obrazek. na samej karcie nie dopatrzyłem się oznaczeń typu main czy aux (choć) przyznam że miałem to w łapach tylko przez chwilę i mogłem przeoczyć. żadnej broszury nie otrzymałem. uznałem, że 1 to raczej main więc reszta wynikła sama :) cieszę się że właściwie trafiłem bo notebook już pofrunął do UK i nie miałem czasu sprawdzić czy działa poprawnie. jeszcze takie pytanie: w sklepie gdzie montowano ten WLAN serwisant zamontował 1 - biały 3 - szary 2 - czarny ~ czy mogło to w jakiś sposób uszkodzić urządzenie? tak od siebie dodam, że w wielu (nie wiem może nawet wszystkich FL90) WLAN musi być montowany w slocie bliżej płyty tj. tym niżej bowiem w innym wypadku mimo, iż sama karta instaluje się poprawnie to nie można uruchomić funkcji bezprzewodowej (w WirelessSelectSwitch jest wtedy tylko BT). Edytowane 4 Lipca 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Nie powinno się nic stać, poza ewentualnym słabym sygnałem - to przecież tylko kawal drutu - w stacjonarnych rozróżniany jest tylko środkowy a dwa zewnętrzne są czarne(linksys) z tym złączem to pewnie płyta jest tak zaprojektowana, że właśnie to pierwsze obsługuje włącznik wifi, poza tym to w te okolice doprowadzone są kable anten; drugi przewidziany jest dla karty TurboMemory i może innych bajerów - chociaż sam nie wiem jakich, modem umts :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 zapewniam, że nie ma najmniejszego problemu z zasięgiem kabelków i montażem tego w wyższym slocie. nie znam dokładnej specyfiki działania i pytam bo być może jakiś prąd, zła polaryzacja czy obwód i wiadomo, że elektronika tego nie lubi ;) ale jeśli mówisz, że just antena i nie ma obaw to.. cieszę się :D co do Robsona to gniazdo na niego znajduje się chyba nad klawiaturą (ale nie lookam teraz w manual tylko tak coś mi w pamięci..) pzdr i dzięki Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Przemek- Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Na opartego możesz przelecieć różne kombinację i sprawdzić jak z zasięgiem. Nic się nie stanie jak podłączysz inaczej bo jak już tutaj ktoś wspomniał to tylko kawał drutu zakończony kawałkiem blaszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 przelecieć to możesz panienkę gdybyły to było obojętne to nikt by nie bawił się w kolorki - kredki to w przedszkolu przy trzech pewnie sygnały będą się znosić lub nie uzyskasz takiej przepustowości - nie wiem jak to się nazywa - modulacja - mi się nie chce szukać specyfikacji standardu N - wszystko jest w google przy a/b dwa kolory wynikają z budowy anten, żeby był zasięg - ściągnij sobie schemat anteny nawet takiej od telewizora to zrozumiesz dodatkowo taka antena rownież nadaje a nie tylko odbiera więc nie poprawiaj fabryki... THE END Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Przemek- Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 przelecieć to możesz panienkę[...]THE ENDSpokojnie... Przecież nikt nie podważa Twojej wcześniejszej teorii a sam zobacz że pisałeś to samo ;) Wynikło drobne nieporozumienie z tego co zauważyłem. Pisząc że nic się nie stanie miałem na myśli uszkodzenie któregoś z podzespołów a nie stratę na transferze czy zasięgu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 spoko peace pozdrawiaM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...