magistrala Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam. Ostatnio zakupiłem sprzęt i chciał bym poustawiać w biosie wszystko tak jak ma być ale sam tego dokładnie nie zrobię dlatego proszę o waszą pomoc. Mój sprzęt to: Core 2 Duo e8200 GeForce 8800GTS 512 Asus P5K PRO Patriot LLK 4-4-4-12 Corsair 450W Moje pytania są następujące jakie konfiguracje będą najlepsze: FSB Strop to North Bridge (Auto,200,266,333,400) DRAM Command Rate (Auto, 1N,2N) Timingi mam ustawione na 4-4-4-12-3-42-6-3-3 ( czy po 12 są dobrze ustawione?) CPU Voltage (obecnie mam na 1.1) CPU PILL Voltage (mam na 1.8) FSB Termination Voltage DRAM Voltage( mam na 2.1) NB VOLTAGE SB VOLTAGE Clock Over - Charginy Voltage AL Overclock Tuner (Austo, manual,standard) Dodam, że ten sprzęt mam od 2 dni i dwa razy mi się zresetował gdy włączałem programy diagnostyczne. Oprócz tego zauważyłem również że gdy włączam CPU-z mnożnik mam 6x a powinien być 8x, kiedyś o tym czytałem, że to gdzieś w biosie jest jakaś opcja ale nie wiem jaka do zmiany tego. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...