Skocz do zawartości
piórko

Lcd 19" - Format 5:4 (standardowy) Do Okolo 666zl :)

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich forumowiczow ! ;)

prosze o pomoc w wyborze monitora - Lcd 19" - Format 5:4 (standardowy) Do Okolo 666zl :)

mam na oku Benq X900, znajde cos lepszego ? zastosowanie monitora to 50% gry oraz 50% internet.

Edytowane przez piórko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich forumowiczow ! ;)

prosze o pomoc w wyborze monitora - Lcd 19" - Format 5:4 (standardowy) Do Okolo 666zl :)

mam na oku Benq X900, znajde cos lepszego ? zastosowanie monitora to 50% gry oraz 50% internet.

Taniej się już chyba nie da :) - a za tą kaskę monitor wymiata - BENQ X900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adamson_81 moglbys napisac cos wiecej na temat tego monitora? a moze masz z nim stycznosc na co dzien, jak wedlug Ciebie wypada w porownaniu z innymi monitorami w tej klasie cenowej !? Edytowane przez piórko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adamson_81 moglbys napisac cos wiecej na temat tego monitora? a moze masz z nim stycznosc na co dzien, jak wedlug Ciebie wypada w porownaniu z innymi monitorami w tej klasie cenowej !?

Miałem go u siebie kilka godzin - kupowałem dla sąsiadki i testowałem :] - i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Trudno mi porównywać do innych monitorów ponieważ w domu mam 19" CRT i laptopa. Powiem tyle, że od kilku miesięcy "choruję" na ten monitor ale zawsze kaska na coś innego się rozchodzi :]. Za tą cenę wg mnie naprawdę warto - ma złącze DVI-D(HDCP),D-Sub, szybką matrycę, 6 trybów pracy i ładne kolory no i fajnie wygląda :). Grałem na nim w Call of Duty 4 w rozdzielczości natywnej (1280x1024) i bardzo mi się podobało :),zero smużenia, matryca naprawdę daje radę - lepsza jakość obrazu znacząco zauważalna w porównaniu do mojego 19" CRT.

Szukałem w podobnej cenie jakiejś alternatywy dla tego modelu i nie znalazłem nic godnego uwagi.

W tych pieniążkach z czystym sumieniem mogę polecić - grzech nie kupić takiego monitora za cenę poniżej 600zł. Ja kupię na pewno.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kupiłem Benka X900 i póki co jestem bardzo zadowolony z zakupu, monitor jest naprawdę spoko. Troszkę musi potrwać aż się do niego przyzwyczaję po przesiadce z CRT ale czuję, że nie będę miał z tym problemów :). Testowałem go troszkę w Race Driver Grid i wrażenia wizualne jak najbardziej pozytywne. Teraz mogę z całą pewnością stwierdzić, że za tą kasę to full wypas i polecam każdemu. Brać bo coś mało ich w sklepach - jak się skończą będziecie sobie pluć w brodę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi