Skocz do zawartości
Rearus

Proc, Mobo, Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

tak pomyślałem sobie troszkę o zmianie platformy i chyba się do tego przymierze. O ile sprzedałbym to co mam w podpisie, miałbym około 700 złociszy na zakupienie 3 komponentów wymienionych w temacie. Z uwagi na uraz do Gigabyte'ow nie chciałbym się pakować w te mobo, wiec moja propozycja na ten zakup to:

mobo: Asus P5K SE - 230~ / Abit IP35V - 240~ ?

proc: E4600 - 320~, E7200 - 340~ (ten drugi został znegowany przez kumpla, "jakiś dziwny, niby budżetowy penryn)

ram: Kingston 2 x 1 gb - 130 ~

suma: 700~

Jakie są Wasze propozycje na ta opcje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzuć jeszcze parę złotych i kup albo Asus P5K (pełne nie se) , DFI Blood Iron 270-280zł

e7200 , może i dziwny obcięty penryn , ale nieźle się kręci i mniej się grzeje 340zł

Aeneon 2x1G 800MHz X-Tune cl4 130zł

około 750zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz E7200, ma 3Mb cache a E4600 ma 2. Poza tym jest w technologii 0,45nm.

Taktowanie ma wieksze i ponoc sie bardzo dobrze kreci. Wszystko przemawia na jego korzysc. Co z tego, ze ma zmniejszojny cache z 6->3 skoro tak i tak ma wiecej niz E4600? A roznica cenowa jest smieszna.

Mobo - MSI P35 Neo-F, bardzo dobrze wypada w testach i kosztuje tez bardzo malo - ok. 210zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi