spicum Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Fix... Dzięki za wskazówki :!: Chodziło mi o Gnaar Mok :oops: Jestem w Molag Mar i muszę się tam dostać [; Czasem nie jest na północny zachód od Balmory :?: Gnaar Mok - prawie dokladnie na W od Caldetra - wioska na wbrzezu proponuje skorzystac z mapy Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Każda postać może stać się bogiem. Można przecież mieć wszystkie stasty na 100 i wszystkie zdolności na 100. Pod tym względem gra jest nieograniczona i moim zdaniem gra na tym traci. Na szczęście są mody, które w jakimś stopniu to naprawiają. Mody do Morrowinda zapewniają tej grze żywotność i to jest jedna z największych zalet tej gry.Ja nie mam na myśli statystyk na 100 tylko na kilka milionów/ miliardów, po prostu ten element gry jest zwalony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) bardzo fajny ten oblivion i chodzi bardzo ładnie na radku x700 pro , tylko ramu mu mało bo mam 512. Mam do was pytanko czy warto iśc w stronę rozwijania magii w tej grze czy lepiej skillsy w walce wręcz( nie mam czasu szukać naprawdę) p Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 bardzo fajny ten oblivion i chodzi bardzo ładnie na radku x700 pro , tylko ramu mu mało bo mam 512. Mam do was pytanko czy warto iśc w stronę rozwijania magii w tej grze czy lepiej skillsy w walce wręcz( nie mam czasu szukać naprawdę) p Oblivion ? Tematow nie pomyliles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ja nie mam na myśli statystyk na 100 tylko na kilka milionów/ miliardów, po prostu ten element gry jest zwalony. Ale to nie jest przeciez tylko domena magow. Bedac wojem tez mozna wywindowac alchemie do absurdu, kto Ci broni? Po prostu w Morrowindzie nie ma kodow (no dobrze, sa komendy konsoli :P ), za to mozna niecnie wykorzystac niektore elementy gry. Pytanie tylko, czy chcemy to robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ja mam pytanko czemu jak odpalałem grafike na poprzednim systemie, to mogłem wybrać 1280x1024 rodziałke. Teraz zrobiłem format i nie moge wybrać tej rodziałki teraz... Co jest nie tak ? Od czego zależą rodziałki w Morro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Proszę bardzo: EDIT2: Nie mam u siebie trybu 1280x1024 (mimo ze monitor go obsluguje) - wie ktos, jak go dodac do menu gry? Albo wymusic? Standardowo go nie ma do wyboru. Jeśli chcesz to zmienić, to wejdź do rejestru. W HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bethesda Softworks\Morrowind są wartości dotyczące rozdzielczości. Oto one: Screen Width, Screen Height. Zmieniasz na odpowiednie wartości i grasz. :) Tylko nie zmieniaj później ustawień graficznych w samej grze, bo powróci do wcześniejszych ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Witam widze ze temat troszke przycichl, a ja wlasnie sobie kupilem ta giereczke z dwoma dodatkami i wieczorkiem mam zamiar sie pobawic :D i mam pytanko czy instalowac wszystko razem, czy to sa "jakby" oddzielne gierki znaczy sie czy questy sie przeplataja ?? i czy warto sobie poszukac jakis paczy na starcie ?? THX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Witam widze ze temat troszke przycichl, a ja wlasnie sobie kupilem ta giereczke z dwoma dodatkami i wieczorkiem mam zamiar sie pobawic :D i mam pytanko czy instalowac wszystko razem, czy to sa "jakby" oddzielne gierki znaczy sie czy questy sie przeplataja ?? i czy warto sobie poszukac jakis paczy na starcie ?? THX :D Instalować można wszystko, w odpowiedniej kolejności ofkoz tj - Morrowind -> Tribunal -> Bloodmoon (co napewno masz opisane w instrukcji :wink: ). Wszystko na ten temat + informacje co do modów (których jest masa) znjadziesz tu - http://www.elderscrolls.phx.pl/index.php?o...=343&Itemid=409. Poza tym gratuluje wyboru - Morrowind to rpg wszechczasów - o czym można przekonać się szczególnie dobitnie po grze w Oblivion :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Dzieki :D ale dzisiaj jednak sobie nie pogram za duzo obowiazkow :-| co do instalki to wyglada na to ze wszystko naraz sie instaluje a pozniej mam wybierac w co chce grac (tak zrozumialem instrukcje :wink: ) ale zanim go odpale poczytam jeszcze co ciekawego na stronce z linka pisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Instalujesz all na raz, a pozniej jak chcesz to ruszasz tam gdzie dzieja sie dodatki - nie wybierasz ich osobno tylko dodatki dolaczaja sie do swiata i sa z nim spojne, pozatym masz juz wtedy wersji 1.6 ktora poprawia sporo bledow. A no i dodatkowo z dodatkow zainstaluj sobie moda na ladniejsze twarze i ciala ;] duuuzo daje naprawde - mogliby nawet wykupic prawa do tych dodatkow i sprzedawac je w boxie, giera wyglada o niebo lepiej. A co do samej gry to wez urlop najlepiej :D Dodaje dzieci! :0 - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=600 Lepsze oswietlenie - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=825 Magiczne przedmioty nie swieca - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=418 Czytelne znaki - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=427 Ladniejsze ubrania - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=864 Zdecydowanie ladniejsze sylwetki - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=841 Ladniejsze twarze Argorian - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=583 Ladniejsze twarze Elfek - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=746 Ladniejsze twarze Elfow - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=593 Ladniejsze twarze Bretonow - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=748 Ladniejsze twarze Dunmerow - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=747 ladniejsze twarze Cesarskich - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=744 Ladniejsze twarze Redguardow - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=743 Ladniejsze twarze Nordow - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=722 Nowe "zle" twarze - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=810 Nowe twarze orkow - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=726 Nowe twarze Khajitow - http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=549 Zapewniam cie ze z tymi modami gra ma niesamowity klimat ;] nie mialem tez problemow z kompatybilnoscia i stabilnoscia Edytowane 4 Maja 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Dzieki Caleb za te linki :D moze wieczorkiem bede mogl sobie rozpoczac przygodke :D B) teraz jestem w robocie :wink: i na urlop narazie sie nie zanosi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) pamięta ktoś gdzie można znaleźć szklane nagolenniki? chodzi mi o jakieś miejsce gdzie mogę to znaleźć/kupić/ukraść - nie chce zabijać niewinnych :P Edytowane 6 Maja 2006 przez mr^_^max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 pamięta ktoś gdzie można znaleźć szklane nagolenniki? chodzi mi o jakieś miejsce gdzie mogę to znaleźć/kupić/ukraść - nie chce zabijać niewinnych :P Prawie caly szklany zestaw zbroi powinien lezec w Ald-Ruhn -> gildia wojownikow -> podziemia (pietro ponizej wejscia) -> drzwi z zamkniem ponad 70 -> jedna ze skrzyn (w jednej jest zbroja orkowa w drugiej szklana) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 pamięta ktoś gdzie można znaleźć szklane nagolenniki? chodzi mi o jakieś miejsce gdzie mogę to znaleźć/kupić/ukraść - nie chce zabijać niewinnych :P Jak dobrze pamietam to w Upiornej Bramie tez jest wszelkiego sprzetu z glasu pod dostatkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 -Caleb- tam właśnie się zaopatrzyłem w szklany set (ehh te mikstury niewidzialności), ale jak na złość nagolenników tam nie da się ukraść/kupić. noszą je tylko kolesie. spicum dzięki, spróbuje. i jeszcze jedno: gdzie kupić jakieś dobre wytrychy - cena nie gra roli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) -Caleb- tam właśnie się zaopatrzyłem w szklany set (ehh te mikstury niewidzialności), ale jak na złość nagolenników tam nie da się ukraść/kupić. noszą je tylko kolesie. spicum dzięki, spróbuje. i jeszcze jedno: gdzie kupić jakieś dobre wytrychy - cena nie gra roli :P Jesli mnie pamiec nie myli to po kazdej transakcji z kupcem, wytrychy w jego inwentarzu sie odnawialy. Przynajmniej u niektorych kupcow :) Chirranirr w South Wall Cornerclub (Balmora) - czlonek g. zlodziei - warto przepatrzec tez zasoby innych czlonkow zacnego bractwa Nileno Dorvayn Hlaalu Council Manor (Balmora) - tu chyba odzyskiwaly sie master lockpick W Lucky Lockup (Balmora) na gornym pietrze na stole wala sie lockpic klasy grandmaster - dosc trudny do ukradniecia. Hecerinde (Mistrz security z Balmory) posiadal na stanie kilka secret grandmaster lockpick (sprzedawal je w podstawowej wersji morro - ale z tego co zauwazylem wycial po ktoryms patchu :( ) Do tego dochodzi piekny wytrych, ktory mozna dostac gdy ukonczy sie misje dla g. zlodziei :) Wiekszosc Kupcow sprzedaje oczywiscie, poza wytrychami, rowniez sondy. Edytowane 7 Maja 2006 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 mam pytanko gdzie znajde do kupienia albo zwedzenia arcymistrzowskie przyrzady alchemiczne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nie wiem czy dobrze pamietam :wink: , ale zdaje sie ze w jednej z siedzib gildii magów mozna znaleźć takie przyrzady, obskocz wszytskie i rozejrzyj sie uwaznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 W Calderze sa przyrzady klasy Master, arcymistrzowsich trzeba szukac u Master Trainera alchemii, w ktorejs Propylon Chamber. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 mam pytanko gdzie znajde do kupienia albo zwedzenia arcymistrzowskie przyrzady alchemiczne ??I. Grandmaster's Alembic: 1. Tel Mora, Lower Tower (daynali dren) 2. Valenvaryon, Propylon Chamber 3. Vemynal, Outer Fortress II. Grandmaster's Calcinator 1. Endusal, Kagrenac's study 2. Sadrith Mora, Anis Seloth: Alchemist (anis seloth) 3. Tel Mora, Lower Tower (daynali dren) 4. Valenvaryon, Propylon Chamber 5. Vemynal, Outer Fortress III. Grandmaster's Mortar and Pestle 1. Ahemmusa Camp, Wise Woman's Yurt 2. Balmora, Nalcarya of White Haven: Fine Alchemist 3. Dren Plantation, Guardhouse 4. Erabenimsun Camp, Wise Woman's Yurt 5. Holamayan Monastery 6. Sadrith Mora, Anis Seloth: Alchemist (anis seloth) 7. Sadrith Mora, Tel Naga Upper Hall 8. Tel Branora, Upper Tower: Therana's Chamber 9. Tel Mora, Jolda: Apothecary 10. Tel Mora, Lower Tower (daynali dren) 11. Tel Uvirith, Menas' House 12. Valenvaryon, Propylon Chamber IV. Grandmaster's Retort 1. Tel Mora, Berwen: Trader 2. Tel Mora, Lower Tower (daynali dren) 3. Tel Vos, Services Tower 4. Valenvaryon, Propylon Chamber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Mam taki maly problem ;/ dla gildii zlodzieji w balmorze mam przyniesc jakas super brendy od jednego (martwego) typka... problem w tym ze juz tam bylem duzzzzo wczesniej i tej brendy juz tam nie ma :/ i ja jej tez nie mam (przypuszczam ze kiedys przy placeniu kary jakis straznik mi zawinal ;) ) no i nie chcialbym ani zaczynac od poczatku :mur: ani nie moc pobawic sie w zlodzieja dla gildii... co robic ?? jest jakas mozliwosc odzyskania tej flaszki albo jakis cheat ?? :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Podaj dokładnie jak brzmi nazwa tego zadania, kto zleca, gdzie jest ten, od którego musisz tą brandy przynieść. Brandy da radę odzyskać, ale obawiam się, że jedynie przez konsolę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Jak ci nie zależy na bardzo na zaliczeniu "wszystkich questów", to wybierz sie do innej gildi złodzieji i weż inne questy a ten olej. Czy te mody do których linki podał caleb działają z polskimi wersjami gry ? , jeżeli tak to z jakimi?( o numerek mi chodzi). Edytowane 14 Listopada 2006 przez Stolar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Jak mnie pamięc nie myli to chodzi tu o "Zacną brendy" lub "500 letnia brendy" i o ile dobrze pamiętam nie były to jedyne egzemplarze tego trunku. Jest jeden sposób żeby to obadać. Wchodzisz do edytora, lokalizujesz przedmiot i się po niego udajesz -ale to już w ostateczności :> Czy te mody do których linki podał caleb działają z polskimi wersjami gry ? , jeżeli tak to z jakimi?( o numerek mi chodzi).Działaja i to bez najmniejszych problemów, całą gre z nimi przechulałem. A co do wersji to hmm nie pamiętam ale koniecznie musisz mieć Moro+Tribunal+Bloodmoon jako że mody były często robione z uwzględnieniem zmian w dodatkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Co do modow to nie wszystkie mi dzialaja... ale juz nawet nie wiem ktore (na pewno dzieciaki mi nie chcialy dzialac) ;) -> kilka mam wlaczonych i wywala mnie tylko srednio raz na godzine ;) ale jest fajno :) co do mojego pytania to jest to czwarte zadanie dla gildii zlodzieji w Balmorze i chodzi o ta "zacna brendy" z Hlaalo Manor (tez w Balmorze) -> tam gdzie leza zwloki Raleno Hlaalo :) Jak mnie pamięc nie myli to chodzi tu o "Zacną brendy" lub "500 letnia brendy" i o ile dobrze pamiętam nie były to jedyne egzemplarze tego trunku. Jest jeden sposób żeby to obadać. Wchodzisz do edytora, lokalizujesz przedmiot i się po niego udajesz -ale to już w ostateczności :blink: yhym... ide spac moze jak sie wyspie to zakumam ;) Edit: Ok, to narazie jeszcze sie poszwedam robiac inne misje moze gdzies ta brendy znajde... jednakze jezeli by mi sie mialo nie udac to jak nalezy ja sobie dodac do konsoli, znaczy sie co konkretnie wpisac (sorki ale jeszcze nie musialem z niej kozystac i nie mam zamiaru, ale przezorny zawsze z bananem ;) ) Edytowane 15 Listopada 2006 przez Leszkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Na pewno zacna brandy mozna znalezc jeszcze w innych miejscach. W ostattecznosci wersja dla leniwych to dopisanie sobie tego itemu do inventory za pomoca konsoli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk1982 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Małe pytanko do tych co maja jeszcze :) athlony xp: jak u was z framerate. Kupiłem niedawno złotą edycje morrowinda zainstalowalem, ustawilem max detale (w sumie to tylko 2 suwaki zasieg ai i zasieg widzenia bo suwaczek od cieni nie robi zupełnie nic) i na palomino@11,5x145 (1666) mhz, giga ramu i x800gto w pierwszej wiosce po wyjsciu ze statku podczas prowokowanej walki ze straznikami fps spada do 15!!! Nawet oblivion śmiga szybciej (w srednio-niskich detalch) (świerzy system i wszystkie sterowniki z whql). Jakieś sugestie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Swego czasu na 6600GT, AXP@13,5x166 i 1 GB RAM tez mialem takie jazdy (15 rzadko, ale 18-20 to czesto, szczegolnie w miastach). Inna sprawa, ze ja do Morrowinda od dluzszego czasu nie podchodze bez paczki modow, wsrod ktorych mocno podrasowane tekstury zajmuja zacne miejsce ;) Ta gra tak po prostu ma, tu sie nie ma co patrzec na fps, bo takie 20 klatek daje w zasadzie odczuwalna pelna plynnosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk1982 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) 20 fps oczywiście tak ale drop do 15 kuje , zwlaszcze ze ostatnimi czasy wiecej czasu spedzam przed ps2 i oczka sie do stalego framerate'u na poziomie 50\60 fps przyzwyczaily. btw .co to za teksturki?? Edytowane 23 Listopada 2006 przez eryk1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...