Skocz do zawartości
Crosis

The Elder Scrolls III: Morrowind

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam jeśli już takie pytanie się pojawiło ale po prostu nei mogę sobie pozwolić na przejrzenie całego wątku (net w pracy). Słyszałem że można grać w Morrowindzie też krasnoludem, czy moglibyście to przybliżyć? Skąd ściągnąć postać i co dalej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie:

w balmorze w zwiazku zamordowania tego gostka z rodu hlalu czy cos takiego ide do tej karczmy gadam z zabujca a on mi9 mowi ze zrobil to argonianin 9 palcow wioem ze to ten elf z karczmy zabil ale jak zaatakuje go to cala karczma sie rzuca czy mozna to przejsc to inaczej :?: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich milosnikow Morrowinda!

Zaczalem grac pare dni temu i giera wciagnela mnie jak zadna inna. Mam dopiero 7 level i prosilbym o wyjasnienie kilku rzeczy:

1. Czy jest mozliwosc obrobienia skrzyni na oczach wlasciciela bez jego wiedzy (2 lub 3 misja w gildii zlodzieji - Dwemerowe rzeczy)

2. Problem z lewitacja. Nie moge uzywac lewitacji, bo ta raz wlaczona nigdy nie przestaje dzialac. Co jest grane???

3. Gdzie znajde szklana zbroje???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad 1: pewnie sie da posiadajac zaklecie kameleon i ev telekineze albo wysoka umiejetneosc skradania sie , a jesli to misja to moze da sie jakos wlasciciela odciagnac rozmawiajac z nim ?

ad2 : to wyglada na bug w grze jesli uzywasz napoju , lub masz cos co ci daje na stale lewitacje (amulet albo cos.. o ile cos takiego istnieje , ja mam ale sam zaklinalem) sproboj instalnac jakiegos nowego patha

ad 3: wydaje mi sie ze 7 level to troche za malo na szklana zbroje , a najprosciej je znalesc w jakis jaskiniach , dwemerskich twierdzach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad 3: wydaje mi sie ze 7 level to troche za malo na szklana zbroje , a najprosciej je znalesc w jakis jaskiniach , dwemerskich twierdzach

to wcale nie za malo trzeba tylko umiec otworzyc zamek na lvl 70 :)

W gildii wojownikow w Ald-ruhn znajduze sie prawie cala szklana zbroja (reszta lezy w jednej z daerycznych kaplic z posagiem boga zdejmujacego wampiryzm (sorki ale nazwy ne pamietam))

jesil dobrze pamietam to drzwi dio niej maja lock lvl 70 a sama skrzynaka nie jest zamknieta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie:  

w balmorze w zwiazku zamordowania tego gostka z rodu hlalu czy cos takiego ide do tej karczmy gadam z zabujca a on mi9 mowi ze zrobil to argonianin 9 palcow wioem ze to ten elf z karczmy zabil ale jak zaatakuje go to cala karczma sie rzuca czy mozna to przejsc to inaczej    :?:  :!:

mozesz go sprowokowac :) masz taka opcje jak zniewazanie :)

ale i ftak cala karczma moze sie na ciebie wtedy rzucic. Ale przynajmneij nie beda scigac cie straze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy kwestia wyboru rasy moze uniemozliwic  dlaczenie sie do jakiejs gildii ? gram lesnym elfem i chcialem sie dolaczyc do gildi zlodzieji ale babka w balmorze stwierdze ze lesny elf nie zrozumie zasad.. co jest grane jakis bug ? czy raczej kwestia bycia mistrzem innej glidi /rodu ?

ograniczen na wstepowanie do gildii raczej nie ma

Jak gralem Cemnym Elfem to nalezalem bez problemow do : wojownikow, magow, zlodzieji, legionu cesarskiego, kultu cesarskiego, assasinow, haalu i 2 lamp oraz swiatyni.

Z tego co pamietam to neiktore gildie sie wykluczaly ale to dotyczy jakiegos smiesznego kultu (z misji legionu) i wysokich rodow oraz wampirow (tylko po 1 na gre)

A wlasnie spotklalem sie w jakis materialach ze stwierdzeniem ze da sie przylaczyc do Commona Tong (czy jak to sie tam pisalo) . prawda to ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomocy!

nie mogę skończyć Pielgrzymki 7 Łask

kiedy podchodzę do ołtarza w labiryncie pada komunikat

że mam spróbować jakiejś Wody?

a w księdze jest napisane o jakimś srebrnym mieczu i deadrze.

help!!!

Może coś spieprzyłem bo początkowo grałem mocno chaotycznie i mordowałem co się ruszało, teraz misje z Tribunala wypełniam z wielką uwagą i ostrożnością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomocy!

nie mogę skończyć Pielgrzymki 7 Łask

kiedy podchodzę do ołtarza w labiryncie pada komunikat

że mam spróbować jakiejś Wody?

motyw jest co najmniej dziwny ale tez sie w tym meczylem jak glupi przez dobry tydzien :) sprawa wyglada tak musisz sie utopic w wodzie ktora jest w tym labiryncie, w pomieszczeniu w ktorym masz ta kapliczke, ale muszisz zrobic tak ze spadnie ci oddech do minuimum a potem czekac az spadnie zycie do zera .. (czyli normalnie jak cie zabije) jak spadnie do zera to zostaniesz uzdrowiony , wtedy szybko z wody i do kapilczki i przejscie dalej otwarte :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kisio weź mi też wrzuć ten poradnik (tak profilaktycznie :D ) jakbyś mógł.

Co wprowadza Bloodmoon ???

BloodMoon wprowadza spora wyspe na NW mapy troche potworkow, broni, questow ..

i mozliwosc zostania .............. wilkolakiem :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin_gps pytałeś o poradniki z gry-online ja mam dwa jeden odnkumpla, a drugi sam ściągnąłem. Tu masz linki. Jeśli ktoś chce to też może skorzystać. Stwierdzam, iż się przydają.

Opis świata:

ftp://ket6a:WH[FFHDP@195.150.18.30/poradn..._Gry_OnLine.zip

Biblia gracza:

ftp://zphar:IPVICCGP@195.150.18.30/poradn..._Gry_OnLine.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam jeśli już takie pytanie się pojawiło ale po prostu nei mogę sobie pozwolić na przejrzenie całego wątku (net w pracy). Słyszałem że można grać w Morrowindzie też krasnoludem, czy moglibyście to przybliżyć? Skąd ściągnąć postać i co dalej....

owszem mozna jak sobie w edytorze zrobisz - kumpel tak zrobil i spox mu sie gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi