kisio Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 i tak możesz przydzielić tylko jeden punkt danej cesze... więc bez względu na to czy bedziesz miał 1 czy 3 to i tak luck Ci bedzie rosło tylko o 1.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 No nareszcie egzaminy na studia zakończone i do tego pomyślnie :). Po paru tygodniach przerwy powróciłem wreszcie do Morrowinada. Ale mam kilka pytań :) 1. Gdzie znajdę żonę z rodu Telvani dla Popielnego Hana. Byłem już w Sadith Mora, Vivek itp ale nigdzie nie ma nawet możliwości aby o tym porozmawiać. 2. Mam pełno róznych gratów do sprzedania tylko większości kupców na nie nie stań :). Gdzie znajdą najbogatszych kupców (nie używając modów), bo ci z którymi handluje mają nie więcje niż 4000 kasy. 3. Wstapiłem zbyt pochopnie do Wielkiego Rodu Hlaalu ale chce obecnie należeć do Redoran. Czy da sie tego dokonać? Jak próbuję wstapić do Redoran to oni mówią, że należę już do innego Wielkiego Rodu> Jak zrobić aby mnie wyrzucili z Rodu Hlaalu? Próbowałem im coś zwinąć ale to nic nie daje. 4. Grając spotkałem gościa, który chciał sprzedać dom. Było to chyba w jakies karczmie, może w Balmor, nie wie ktoś gdzie ten gościu jest? 5. Jaki mieliście poziom po ukończeniu Morrowinda (bez dodatków)? Dzięki za odpowiedzi. P.S Jeśli były już takie pytania to wybaczcie ale jade na impulsach i nie mam czasu (i kasy) aby przejrzeć cały wątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Więc tak: jak raz wstapiłes do Wielkiego Rodu to już tak zostanie (nie próbowałem tylko takiej opcji: jesli wyrzucą cię z jednego rodu za kradzież lub zabójstwo to czy przyjmą do drugiego? - jak masz czas możesz wypróbowac taką opcję) domy można kupic w banku, tylko tylko nie pamietam już czy banki nie są przypadkiem osobnym modem Kupcy - najwięcej ma młokos w Calderze w jednej posiadłości - ja gram z Tribunalem - po zainstalowaniu tego dodatku ilość kasy u kupców się zwiększyła (lub z moda Adventure) - trzeba kombinować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tipper Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 witam mam problem mianowicie ostatnio sciagnolem sobie morowinda i tribunala i po rozpakowaniu morrowinda myslalem ze bedzie instalka ale to byly jedynie spakowane pliki gry w których brakuje pliku " morrowind.ini " i właśnie czy mógł by mi ktoś przesłać ten plik na priv tipper@wp.pl z gory wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Nie prawda ze młokos ma najwięcej kasy. Na pierwszym miejscu jest gadający krab z 10 000, dający pełną cene. Jak go znaleźć było juzw tym topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Znalazłem fajny mod-patrz, jak to okreslony przez speców z Cd-Projektu "twarzowy" - poprawia wizerunki NPC-ów tzn. Dostarcza twarze w wyższej rozdziałce i wieksza liczba detali. Oto adres: http://thelys.free.fr/motoki.htm I jeszcze jeden bardzo ładnie zapowiadający sie mod - praktycznie nie oficjalny dodatek: Wizard's Islands. Tego nie moge sie już doczekać. Obczajcie ten adres: http://wizards-islands.com/ i powiedzcie co sądzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 I jescze jeden/bug obczajony przez qumpla: Jeśli jesteś u jakiegos kupca i chcesz mu coś buchnąć to oto sposób: Trzeba stanąć na...świeczniku! (ew innym meblu, ale nie zawsze skutkuje). Potem trzeba właczyć skradanie i mozna jumać wszystko co jest w zasiegu wzroku (czyt. pokazuje sie ramka po najechaniu celownikiem) Dla potwierdzenia skutecznoiści tej metody dodam ze mój kumpel na lv3 i skradaniu na 22 jumnął wszystkie kamienie dusz ze stolika w GM w Balmoże. I jeszcze moje uwagi: 1. W pomieszczeniu nie może być straznika (90% pewności tej zasady) 2. Nie wiem czy da sie tą metoda okradać ludzi kieszonkowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 jak w pomieszczeniu nie ma starżnik to co to za wyczyn? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 >2. Mam pełno róznych gratów do sprzedania tylko większości kupców >na nie nie stań :). Gdzie znajdą najbogatszych kupców (nie używając >modów), bo ci z którymi handluje mają nie więcje niż 4000 kasy. Creeper z Caldery i Gadajacy krab - jedyni przyzwoici handlarze w grze >3. Wstapiłem zbyt pochopnie do Wielkiego Rodu Hlaalu ale chce obecnie >należeć do Redoran. Czy da sie tego dokonać? Jak próbuję wstapić do >Redoran to oni mówią, że należę już do innego Wielkiego Rodu> Jak >zrobić aby mnie wyrzucili z Rodu Hlaalu? Próbowałem im coś zwinąć ale >to nic nie daje. Mozesz zainstalowac mod Join All houses albo spedzic kilka godzin/dni z edytorem dochodzac gdzie to raczyli zapisac i jak z tego sie wykrecic numer z wywaleniem z wielkiego domu nie dziala!! jak cie wywala to mozesz co najwyzej powtornie sie do niego przylaczyc (skruszony w sercu ...) >4. Grając spotkałem gościa, który chciał sprzedać dom. Było to chyba >w jakies karczmie, może w Balmor, nie wie ktoś gdzie ten gościu jest? hej dom to sie raczej buduje w 1 z wielkich domow - kupno pachnie za bardzo modem :P >5. Jaki mieliście poziom po ukończeniu Morrowinda (bez dodatków)? jeszcze mam kilka poziomow przed soba - po kalkulacji wychodzi 75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 ... Czy jest może w grze ktoś inny kto może mnie uleczyć czy może jest jakiś sposób aby przekonać go do siebie. Probowałem wstąpic do klanu telvani on tam należy ale nic nie pomogło. dlatego prosze o odpowiedzi jeśli ktoś może pomóc uzyj czarow typu "calm humanoid" w duzej ilosci na Fyra - pomaga i nie bedzie problemu (bezpieczniej jest to robic z jednoczesnym podniesieniem sobie personality do 200 i rzuceniem w gostka czarem typu Charm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 co do domku to jest jeszcze taka laska albo w pelagriad albo styda neyn.. A... jakięs imie na A ;) ma pare questów i na koniec można z nią w jej domku zamieszkać ;) wole swój zameczek u Telvanich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markulus Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ... uzyj czarow typu "calm humanoid" w duzej ilosci na Fyra - pomaga i nie bedzie problemu (bezpieczniej jest to robic z jednoczesnym podniesieniem sobie personality do 200 i rzuceniem w gostka czarem typu Charm) dzieki ale czy znasz może polskie nazwy czarów bo mam wersje pl Dzieki jeszcze raz za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 >>4. Grając spotkałem gościa, który chciał sprzedać dom. Było to chyba >w jakies karczmie, może w Balmor, nie wie ktoś gdzie ten gościu jest? hej dom to sie raczej buduje w 1 z wielkich domow - kupno pachnie za bardzo modem :P 1. Nie żadnych modów jeszcze nie zainstalowałem, więc to odpada. Po prostu gdzieś na początku gry (pamietam że miałem mało kasy) spotkałem chyba w jakieś karczmie, oberży itp. gościa z którym można było pohandlować. Ale kiedy wybrałem tę opcję to właśnie jedyne co miał do sprzedania był gled własności domu (wyceniony na 5000). 2. Wiem ze nie chcecie mi zepsuć zabawy ale może mi wreszcie ktoś powie gdzie jest ta panienka z rodu Telvani przeznaczona dla Popielnego Chana, bo mam juz dość biegania po całym Morrowindzie i zaczepiania wszystkiego z nosi spódnice :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 tam gdzie wszyscy Telvani zaopatrują sie w niewolników ;) Tel... no wlasnie.. któres Tel.. .. chyba Brannora.. ale nie jestem pewein. ;) na targu niewolników chyba.. dobrze mówie ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ... uzyj czarow typu "calm humanoid" w duzej ilosci na Fyra - pomaga i nie bedzie problemu (bezpieczniej jest to robic z jednoczesnym podniesieniem sobie personality do 200 i rzuceniem w gostka czarem typu Charm) dzieki ale czy znasz może polskie nazwy czarów bo mam wersje pl Dzieki jeszcze raz za pomoc musisz niestety zgadywac bo nie pamietam juz nic z wersji PL "calm humanoid" - to cos jak uspokojenie czlowieka "Charm" to cos jak zauroczenie poszukaj pokrewnych nazw i bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 >>4. Grając spotkałem gościa, który chciał sprzedać dom. Było to chyba >w jakies karczmie, może w Balmor, nie wie ktoś gdzie ten gościu jest? hej dom to sie raczej buduje w 1 z wielkich domow - kupno pachnie za bardzo modem :P 1. Nie żadnych modów jeszcze nie zainstalowałem, więc to odpada. Po prostu gdzieś na początku gry (pamietam że miałem mało kasy) spotkałem chyba w jakieś karczmie, oberży itp. gościa z którym można było pohandlować. Ale kiedy wybrałem tę opcję to właśnie jedyne co miał do sprzedania był gled własności domu (wyceniony na 5000). A to co innego - takie papiery mozna kupic min u GH Haalu bodajrze w Vivec dzielnica Haalu gdzies w Plaza (jest tam cos jak skarbiec lub cos takiego) - tyle ze te papiery sa potrzebne do zrobienia twierdzy w Haalu i kosztuja dokladnie 5000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 1. Kto moze podac PELNY spis frakcji/ rodow/ klanow do ktorych mozna sie przylaczyc ? Najchetniej wlaczajac Tribunala i Bloodmoona - choc nie jest to konieczne. 2. Robil ktos questy dla East Empire Mining Company ?? Interesuje mnie przede wszystkim czy to wystepuje w podstawowej wersji Morrowinda. 3. Czy przynalerznosc do Frakcji/klanu Ashlanders wystepuje normalnie w podstawowej wersji Morrowinda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 1. Kto moze podac PELNY spis frakcji/ rodow/ klanow do ktorych mozna sie przylaczyc ? Najchetniej wlaczajac Tribunala i Bloodmoona - choc nie jest to konieczne. 2. Robil ktos questy dla East Empire Mining Company ?? Interesuje mnie przede wszystkim czy to wystepuje w podstawowej wersji Morrowinda. 3. Czy przynalerznosc do Frakcji/klanu Ashlanders wystepuje normalnie w podstawowej wersji Morrowinda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 miałem linka do fajnej stronki z tym ale jak właśnie zauważyłem już nie istnieje.. a była full wypass.. nawet były wspóczynnyki podane tego jak sie dane frakcje między sobą lubią/nienawidzą ;) poszukam jeszcze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 miałem linka do fajnej stronki z tym ale jak właśnie zauważyłem już nie istnieje.. a była full wypass.. nawet były wspóczynnyki podane tego jak sie dane frakcje między sobą lubią/nienawidzą ;) poszukam jeszcze.. poszukaj poszukaj potrezbuje tego - probuke wykonac wszystkie mozliwe questy dla frakcji z dokladnoscia do wielkich domow i klanow wampirow/wilkolakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markulus Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 dzieki jeszcze raz za pomoc SPICUM udało sie :D u mnie wystarczyło podniesienie osobowości do 200 i czar urok. mam teraz kolejne pytanko chce zabic dagoth ura. Dowiedzialem sie że potrzebne są bronie i amulety. bronie z czerwonej góry (czerpak i ostrze, chyba) oraz amulety znalazłem, ale podobno potrzebna jest także broń od viveka. Ale ja nie mogę otworzyc drzwi do jego pałacu i z nim pogadać. może jest jakiś sposób aby sie do niego dostać. poza tym czy u kogos jest zlecenie na wykonanie tego questu. pozdrawiam markulus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 2. Wiem ze nie chcecie mi zepsuć zabawy ale może mi wreszcie ktoś powie gdzie jest ta panienka z rodu Telvani przeznaczona dla Popielnego Chana, bo mam juz dość biegania po całym Morrowindzie i zaczepiania wszystkiego z nosi spódnice :D Musisz pogadac z wieszczką w obozie tego chana, po rozmowie z nią skieruje cię ona do handlarki w Tel Aruhn, zapytasz się o coś specjalnego itd... Widze że już niedługo skończysz Morrowinda, ja skończyłem wczoraj w nocy, można teraz się zabrać za inne gierki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 dzieki jeszcze raz za pomoc SPICUM udało sie :D u mnie wystarczyło podniesienie osobowości do 200 i czar urok. mam teraz kolejne pytanko chce zabic dagoth ura. Dowiedzialem sie że potrzebne są bronie i amulety. bronie z czerwonej góry (czerpak i ostrze, chyba) oraz amulety znalazłem, ale podobno potrzebna jest także broń od viveka. Ale ja nie mogę otworzyc drzwi do jego pałacu i z nim pogadać. może jest jakiś sposób aby sie do niego dostać. poza tym czy u kogos jest zlecenie na wykonanie tego questu. pozdrawiam markulus Musisz pogadać z szefem Świątyni w Vivek - da Ci wtedy klucz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markulus Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 dzieki jeszcze raz za pomoc SPICUM udało sie :D u mnie wystarczyło podniesienie osobowości do 200 i czar urok. mam teraz kolejne pytanko chce zabic dagoth ura. Dowiedzialem sie że potrzebne są bronie i amulety. bronie z czerwonej góry (czerpak i ostrze, chyba) oraz amulety znalazłem, ale podobno potrzebna jest także broń od viveka. Ale ja nie mogę otworzyc drzwi do jego pałacu i z nim pogadać. może jest jakiś sposób aby sie do niego dostać. poza tym czy u kogos jest zlecenie na wykonanie tego questu. pozdrawiam markulus Musisz pogadać z szefem Świątyni w Vivek - da Ci wtedy klucz ale znasz dokładniejsze namiary tzn. imię i nazwisko gościa :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 2. Wiem ze nie chcecie mi zepsuć zabawy ale może mi wreszcie ktoś powie gdzie jest ta panienka z rodu Telvani przeznaczona dla Popielnego Chana, bo mam juz dość biegania po całym Morrowindzie i zaczepiania wszystkiego z nosi spódnice :D Musisz pogadac z wieszczką w obozie tego chana, po rozmowie z nią skieruje cię ona do handlarki w Tel Aruhn, zapytasz się o coś specjalnego itd... Widze że już niedługo skończysz Morrowinda, ja skończyłem wczoraj w nocy, można teraz się zabrać za inne gierki No naraszcie jakaś sensowna odpowiedź. Wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 dzieki jeszcze raz za pomoc SPICUM udało sie :D u mnie wystarczyło podniesienie osobowości do 200 i czar urok. mam teraz kolejne pytanko chce zabic dagoth ura. Dowiedzialem sie że potrzebne są bronie i amulety. bronie z czerwonej góry (czerpak i ostrze, chyba) oraz amulety znalazłem, ale podobno potrzebna jest także broń od viveka. Ale ja nie mogę otworzyc drzwi do jego pałacu i z nim pogadać. może jest jakiś sposób aby sie do niego dostać. poza tym czy u kogos jest zlecenie na wykonanie tego questu. pozdrawiam markulus Musisz pogadać z szefem Świątyni w Vivek - da Ci wtedy klucz ale znasz dokładniejsze namiary tzn. imię i nazwisko gościa :?: Tholer Saryoni w swiatyni w Vivek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Musisz pogadac z wieszczką w obozie tego chana, po rozmowie z nią skieruje cię ona do handlarki w Tel Aruhn, zapytasz się o coś specjalnego itd... Widze że już niedługo skończysz Morrowinda, ja skończyłem wczoraj w nocy, można teraz się zabrać za inne gierki A więc zrobiłem jak powiedziałeś, udałem się do wieszki z obozu Zainab ale ona nie powiedział gdzie mam szukać żony dla Chana Kaushada (nie było możliwości rozmowy o tym). Poszedłem od razu do Tel Aruhn i znalazłem handlarke niewolnikami imieniem Savile Imayn, ale gdy pytam o coś specjalnego to ona mówi że obecnie nic takiego nie ma. Co jest grane? Czy to ta handlarka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 To ta handlarka, wszystkie opcje rozmowy przeprowadziłes z wieszczką? A może chan coś nie dopowiedział? Bez rozmowy z wieszczką nie będziesz mógł kupić odpowiedniej niewolnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Rozmawiałem z wieszczką (z tą z obozu Zainab) o wszyskim po kolei ale ona i tak nic nie powiedziała o niewolnicy :(, choć próbowałem wszystkich możliwości. Co się w takim razie dzieje? Został mi tylko ten obóz, pozostałe już mnie mianowały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Pogadaj jeszcze raz z chanem, wypróbuj wszystkie opcje rozmowy, a potem znowu z wieszczką, jak to nie da rezultatu to nie wiem co pomoże. Chyba że mod "dialogi" - wprowadzał poprawki do dialogów, ja go miałem zainstalowane, ale nie pamietam jakie poprawki wnosił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...