Skocz do zawartości
Crosis

The Elder Scrolls III: Morrowind

Rekomendowane odpowiedzi

Ale dałem plame.... spotkałem raz tego golden sainta.... ukatrupiłem i nie zharwestowałem pierwiastka zycia... co za plama ;(

Mam teraz poziom 20 i za bardzo nie mam juz z kim powalczyc... wroce na taka przełecz gdzie stoi rycerz co juz parę wojen przezyl i chce bym go w honorowej walce zabił bo mu obrzydło zycie ;)

ostatnio mnie ciachnął jednym strałem... ale maiłem poziom 3... zobaczymy kto kogo teraz... poza tym mam juz pod sobą 2 szkieletory i młokosy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie kompletna zalamka....

Nie to ze sie chwale... bo nie ma czym ale jestem arcy magiem, prawie mistrzem zlodzieji i wlasnie przecztalem ze tydzien grania okazal sie co najwyzej wprawka... :x

Nie dawalem do szczescia bo zem myslal ze to kaszana jak w innych grach, a tu K***A jedna z wazniejszych cech ... a pozatym wogule nie zauwazylem zwiazku miedzy bonusami do cech a postepami w umijetnosciach .... KOMPLETNA ZALAMKA !!!! :(

Niech sie ktory pochwali czy udalo mu sie zdobyc kiedys na poziomie trzy x5 do cech... Jak to zrobic ? (mozliwe ?) :twisted:

A to juz ostatnie glupie pytanko....

Czy warto robic wszech rozwinieta postac, taka ktora walczy czaruje i kradnie do tego ? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3x5 jest chyba niemozliwe.

Ja mam postac ktora sieka mieczami i toporami dwurecznymi, przywoluje, leczy i ma zajebistego fireballa., strzela z luku. Nie kradne bo nie mam co i nie mam po co. Zawsze mam kolo 400K-500K septimow wiec nie widze potzreby kradzierzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wykonalem misje zniszczenia bazy szostego rodu , zostalem zarazony spaczeniem , cassius powiedzial ze musze odnalesc jakiegos tam maga w Tel Fyr... tylko mam problem nie mam bladego pojecia gdzie szukac tej miejscowosci....

z gory dzieki za odpowiedz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jonathan 3x5 jest możliwe. Podpakujesz sobie np. alchemie(poboczna), unarmored(poboczna) i block(minor lub major). Jak osiągnąć 3x5. Dwie zdolności poboczne i jedna minor lub major, w tym że najpierw szkolisz się w pobocznych, a później w tej, która pozwala Ci osiągnąć kolejny poziom :) Ja wolę jednak przeznaczać 1 punkt w luck i 2x5 w coś innego, bo z tego co zauważyłem na forum, to luck jest bardzo lubiane :) Mam nadzieję, że troszke to wyjaśniłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto robic wszech rozwinieta postac, taka ktora walczy czaruje i kradnie do tego ?  :wink:

Na poczatku najlepiej jest szkolic sie jako zlodziej-wojownik.

Pozniej przydaje sie magia lub - duzo kasy i przywolywanie (dla golden saints) potrzebne do masowego zaklinania przedmiotow.

szkolenie zlodzieja poza poziom sredni nie ma wiekszego sensu (chociaz osobiscie wyciagnalem wiekszosc zdolnosci zlodziejskich na max)

szolenie poteznego maga tez mija sie z celem - duzo lepsze efekty daje zaklinanie przedmiotow.

podsumowujac nie ma to jak potezny wojownik w pozadnym zakletym sprzecie (z zapasowym kompletem pierscieni ...) i srednia klasa kradziezy/skradania (choc serurity sie przyda)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak :(

wynika to z faktu ze nie ma zdolnosci odpowiedzialnej za szczescie

Dlatego wazne jest zeby na starcie dac szczescie jako wyrozniona ceche - co daje bodajzrz +10 luck na starcie i co lvl dodawac 1 do szczescia

przy 50 lvl bedzie max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do klasy to tak najoptymalniejsza wersja jest wlasna :)

co do mnoznikow to chyba nie ale pewny nie jestem

(zreszta nie zawsze musisz miec 2x5 - wysterczy ze bedzie przynajmniej 1x5 na edurance - zeby jak najszybciej roslo HP

a reszte i tak zrobisz szybciej niz luck :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kURDENIEMOGŁEM DŁUGO gLDEN sAINTÓW ZŁAPAC A TU DZIŚ SOBIE GRAM I W CIĄGU 30 MINUT 2 NAPARZYŁEM : :D :D :D :D ale iż miałem TYLKO 1 klejnot to tylko jednego złapałem.... :oops: :oops: :roll: :roll: aha POTWORNIE DROGIE są zaklinane umiejętności na STAŁE ...Skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tyle kasy ?? krab ma TYLKO 10K pozatym taki ebonowy Kirys jest wart 35K a ja żeby go sprzedać za to 1000tys kabowi to ym mósał cały dzień siedzieć nad szczałką żeby spadała cena...można jakos to ..POPRAWIĆ ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawaj najpierw przedmioty warte 5 - 10 K a nastepnie te drozsze kupujac tansze. Sprzedajesz cos za 30 K i kupujesz za 20 k masz 10k ... i tak do bolu. Po kazdej tranzakcji 24h czekania / odpoczynku zalezniie co sie da zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba jeszcze dodac ze zwiekszenie poziomu z 20 na 40 nie jest wiekszym problemem - wystarczy masa zlota ze sprzedanej zdobycznej broni i chwila czasu zeby poszukac nauczycieli-mistrzow . Na oko robota na 2-3 h i mozna przelaczyc sie na trudnosc 100 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstaluj tribunala - pewnie znajdziesz jeszcze wtedy kolesi o sensowym stopniu trudnosci.

Wlasnie trudnosc w Morrowindzie jest ta przyczyna dla ktorej nie powinno sie bohatera rozwijac w sposob optymalny :P

Czyli albo awansowac w stylu 5x (na starcie edurance) + 1xluck + xn (n<5),

albo po prostu zrezygnowac z uslug mistrzow,

albo wybrac na starcie kosmiczmne i srednio przydatne umiejetnosci jako glowne :) - uposledzanie postaci jest chyba najciekawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde ale wałek mialem 4 WIELKIE kamienie duszy...ide do wioski tej co muwi casius żeby mie srawdzili ...Oni mi każą iść do kopalni ..po drodze patrze sobie ..OOO Golden SAINT no to dawaj łapiemy ..A tu Patrze BRAK KAMIENI DUSZY !! (2 puste i 2 z GOLDEN SAINTAMI) AAAARRRGGHHHH ! Można jakoś ODNALEŹĆ TE RZEDMIOTY ?!?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi