Skocz do zawartości
Crosis

The Elder Scrolls III: Morrowind

Rekomendowane odpowiedzi

Pogadaj jeszcze raz z chanem, wypróbuj wszystkie opcje rozmowy, a potem znowu z wieszczką, jak to nie da rezultatu to nie wiem co pomoże. 

Chyba że mod "dialogi" - wprowadzał poprawki do dialogów, ja go miałem zainstalowane, ale nie pamietam jakie poprawki wnosił

Pochodziłem tu i tam, jeszcze raz poszedłem tam gdzie zabiłem wampira i z powrotem do obozu i na szczęście tym razem coś załapało. Są odpowiednie możliwości rozmowy i gra nareszcie dalej się toczy :).

Dzięki za wszelkie sugestie Franc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio zaczalem grac w morrowinda... podsatowowa wersje i mam 3 lvl dopiero, ale mam tez dodatek tribunal.. oplaca mi sie go zainstalowac teraz? czy dopiero jak przejde zwyklego morrowinda? czy moze powinninem zaczac grac od nowa z dodatkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podciagnij tak gdzies do 15-20 poziomu i wtedy dopiero wrzuc dodatek bo inaczej moze byc bardzo ciezko.

No nie przesadzajmy - Tribunala zainstalowalem przy 5 lvl a Bloodmoona przy 12 lvl i jakos specjalnie mi to gry nie utrudnilo ze nie wspomne ile kasy wpadlo mi z tych assasinow za ich daeryczne wakazibi :twisted:

A inslatowanie od reki poza ulepszeniami w journalu wspiera jeszcze znaczaco handel :!: - niektorzy kupcy maja wiecej kasy i pojawia sie przycisk Seler MAX ktory w powaznym stopniu ogranicza czas podbijania stawki przedmiotow sprzedawanych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duzo poradnikow, osob poleca zeby zostac wamiprem..

wiec mam pytanie.. w jaki sposob moge nim zostac i co mi to da?? jakies drain life czy cos?

Przegladnij dokladniej ten topic - zostlo to juz opisne z wszelkimi komplikacjami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to tak..

zainstalowalem tribunala na morrowinda w wersji 1.1... i potem patcha 1.4... podczas ladowania savea bylo jakies ostrzezenie.. ale gra sie normalnie zaladowala... przy pierwszym odpoczynku zatakowal mnie assasin... no i dostal baty ;-)).. cienkie mial rzeczy ale duzo warte... w journalu pisalo zebym pogadal ze straznikiem pogadalem i ten mi kazadal pogadac z jakimis typekiem w jakims miescie.. ale nie musze zni m gadac nie?? moge np. najpierw przejsc morrowinda standartowego a potem sie wybrac do tego typka? aha i jeszcze jedno jakby teraz jeszcze od razu bloodmoona zainstalowal? od czego sie zaczyna bloodmoon?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to tak..

zainstalowalem tribunala na morrowinda w wersji 1.1... i potem patcha 1.4... podczas ladowania savea bylo jakies ostrzezenie.. ale gra sie normalnie zaladowala... przy pierwszym odpoczynku zatakowal mnie assasin... no i dostal baty ;-)).. cienkie mial rzeczy ale duzo warte... w journalu pisalo zebym pogadal ze straznikiem pogadalem i ten mi kazadal pogadac z jakimis typekiem w jakims miescie.. ale nie musze zni m gadac nie?? moge np. najpierw przejsc morrowinda standartowego a potem sie wybrac do tego typka? aha i jeszcze jedno jakby teraz jeszcze od razu bloodmoona zainstalowal?  od czego sie zaczyna bloodmoon?

Dopoki nie pogadasz z tym gostkiem do ktorego wysylal cie straznik po ataku assasinow to tamci beda cie od czasu do czasu atakowac. Pogadanie nic nie kosztuje - po prostu zacznie ci sie quest dotyczacy Tribunala co nie wplywa w zaden sposoba na questy pozostalych dodatkow - mozesz spokojnie przechodzic dodatki i wersje podstawowa rownolegle czy tez w dowolnej kolejnosci.

Bloodmoon zaczyna sie jak pollyniesz sobie na nowa wyspe - patrz NW czesc mapy i tam pobierzesz sobie questy. SZczerze mowiac to zaciagnalem se tam tylko do East Empire Company i do tej pory nie ruszalem tych questow - zostala mi do zrobienia tylko 1 frakcja (Morag Tong) potem poszukam po jakis pomocach spisu questow luznych, nastepnie zabiore sie za robienie questu glownego (darowalem sobie po third trial) a dopiero potem bede sial zniszczenie w tribunalu i bloodmoonie - choc musze przyznac ze testowalem sile straznikow w twierdzy z Tribunala i sa najsilniejsi z dotychczas spotkanych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej go sobie zostaw..

bo na tej wyspie z Tribunala naprafde tędzy kolesie siedzą ;)

więc lepiej na jakiś czas o tym zapomnij ;)

przejdż se normalnego Morro a potem to ;)

swoją drogą ciekawe co by było jakby najpierw zabić JĄ a dopiero potem Dagotha.. :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej go sobie zostaw..

bo na tej wyspie z Tribunala naprafde tędzy kolesie siedzą ;)

więc lepiej na jakiś czas o tym zapomnij ;)

przejdż se normalnego Morro a potem to ;)

swoją drogą ciekawe co by było jakby najpierw zabić JĄ a dopiero potem Dagotha.. :>

Z Tribunala czy Bloodmoona ??

A swoja droga to milo bedzie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> pod Mlotek kilku silniejszych kolesi - mam tylko nadzieje ze sa silniejsi niz Vivec czy tez niz szef Legionu imperialnego (chyba tylko tym kolesiom udale sie pokazac ze wogole potrafia walczyc)

Kisio podaj mi namiary na kilku silniejszych to sobie porownam.

Dzieki z gory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spicum thx oto mi wlasnie chodzilo :)), zainstaluje sobie oba dodatki i najpierw przejde sobie standartowego morro, a potem sie wezme za tribunal i bloodmoon? ktory dodatek jest trudniejszy?

a tak z ciekawosci ... gdzie jest ta wyspa tribunal?? widac ja na mapie swiata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem bo z tymi anjsilniejszymi jeszcze nie walczyłęm ;)

po prostu jak normalnie nawet dagoth nie był dla mnie problemem.. jedynie z Fyrem sie troszke bawiłem.. to teraz z byle ścierwem mam problemy..

no ale tak to już jest jak sie ma maga przekwalifikowanego na woja ;/

wyspy nie widać na mapie.. poza tym to chyba wlasnie kontynent jest.. chyba sie przejezyczylem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytano dotyczace Areny v Vivec.

Jak sie pytam kogos co to za miejsce to mi mówi ze tu sie tocza walki itd.

Mój problem jest następujący. Czy te walki odbywaja sie naprawde? A jeśli tak to kiedy? Co trzeba zrobić, gdzie sie zapisac? Chętnie bym powaczył na arenie nawet z lechami :D

Jak mozecie to zapodajcie jakies jeszcze inne informacje ciekawe o tym miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze jeden trick znalazłem. ale chyba nie przydatny po ORT: ORT: ORT: kturyms tam lv:

W Vivek w dzielnicy świątynnej, jest kapliczka (pod tym księżycem), w której po złożeniu mikstury wznoszenia, którą można kupić u koleżki obok, rzucany jest na ciebie czar lewitacja 100 punktów na baardzo długo (1 dzień?).

Edytowane przez Yeti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie moge znaleźć gośća imieniem Divayth Fyr. On ma mnie wyleczyć ze spaczenia. Byłęm w jego wieźy ale tam są tylko jego źony i dom spaczonych. PROSZE O POMOC. Jeśli ktoś przeszedł Morrowinda niech sie skontaktuje ze mną na gg4412552. Please

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba n za duuużo dłużej.. chyba że mi sie kapliczki pomyliły ;)

co do areny.. nie wiem..  napewno walczy sie tam z szfem gildii magów..

arena sluzy wylacznie do walk zwiazanych z questami i ewentualnie do modow

min do walki z arcymagiem i szefem legionu imperialnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie moge znaleźć gośća imieniem Divayth Fyr. On ma mnie wyleczyć ze spaczenia. Byłęm w jego wieźy ale tam są tylko jego źony i dom spaczonych. PROSZE O POMOC. Jeśli ktoś przeszedł Morrowinda niech sie skontaktuje ze mną na gg4412552. Please

jak dobrze poszukasz to okaze sie ze przegapiles dziure w suficie - ala szyb. Divayth Fyr jest na gorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej Spicum możesz pi podać swój nr.GG . Chcem z tobą pogadać. Mój nr4412552. Znalazłęm go ale mówi że zabiłem jednego z mieszkańców i musze ponieść konsekwencje (JAKIEE????).

Kurde mogłem nie bawić sie w domu spaczonych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś może dokładne nazwy tych czarów i skąd je można <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> I czym powiększyć sobie osobowość do 200. Znalazłem jakis czar zauroczenia ale on potrzebuje 200 many.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozdawanie statsów podczas awansowania na kolejny poziom już opisywałem - poszukaj na poprzednich stronach

tego topicu.

Bodajże Spicum obliczył, że można mieć maxymalnie 73 lub 74 level. Ale jest inny sposób, który zauważyłem:

Trzeba mieć skille major i minor na 100, a później przy pomocy książek, czytając je :D (odpowiedzialne za skille minor i major) można zdobyć kolejne 5 leveli.

Prawda jest taka, że jak się rozbuduje postać to nie ma przeciwników, którzy mogliby sprawić problem :(

(chyba, że w Bloodmoonie są jacyś powerni, ale Bloodmoona nie mam więc nie biorę go pod uwagę).

Kisio ja grałem w Arcanum, ale powiem Ci, że nie za bardzo mi się podoba :( - szkoda bo liczyłem, że będzie

to następca Fallouta. Połączenie świata magii i nauki/techniki to chyba nie jest dobre rozwiązanie.

Gdybym zabrał się od nowa w tę gierkę może bym zmienił o niej zdanie, ale na razie gram w Morrowinda.

Ogólnie fajny pomysł, słabe rozwiązanie.

Mam problem z misją dla Gildii Fighterów z Ald-Ruhn (dostarczenie 20 sztuk napoju Flin do jakiejś jaskini).

Problem jest taki, że idę do jaskini, rozmawiam z gościem i... nie mam opcji, żeby zapytać go o Flin :(

Czy nie przechodząc tej misji mogę zostać Masterem gildii Fighterów ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z misją dla Gildii Fighterów z Ald-Ruhn (dostarczenie 20 sztuk napoju Flin do jakiejś jaskini).

Problem jest taki, że idę do jaskini, rozmawiam z gościem i... nie mam opcji, żeby zapytać go o Flin :(

Czy nie przechodząc tej misji mogę zostać Masterem gildii Fighterów ???

Mozesz ale nie masz wtedy szans na zostanie szefem gildii Zlodzieji :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi