Skocz do zawartości
Crosis

The Elder Scrolls III: Morrowind

Rekomendowane odpowiedzi

Doberek! 2daysago wrocilem do Morrka :)

W hlaalu mam 2stage twierdzy, ale do trzeciego kolo mi mowi ze musze znalezc sposob na obronienie jej. Jak mniemam musze zakombinowac straznikow, tylko skad???

Najpewniej z Gildii Wojownikow. Przynajmniej tak bylo w domu Redoran.
Gadalem z ta klientka w gildii w balmorze (ta co podaja ja w tutorialach) i nic :( zadnego textu co do wynajecia itp. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a wiec tak , zaczynalem juz ta gre kilka razy raz jako nord i ciahajac wszystko co sie rusza potem jako elf wys. rod. (mag)

i ciagle wydaje mi sie ze te postaci sa jakies ciach!owe. :( moze mi ktos tak w skrocie powiedziec jak zaczac ta gre kogo ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> , i gdzie na poczatku pujsc , bo pozniej to wiadomo , pogubie sie i bede sobie juz gral "sam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skille rozwijasz uzywajac czrow, predmiotoe danej klasy. Na poczatku wybierasz sobie pewne skile np, ciezka zbroj, topory i w czasie gry noszac i otrzymujac ciosy na zbroj oraz walac toporem zdobywasz skile. 10 punktow skilli = level. Proste. Mozesz jeszcze uczyc sie skili za kase w swiatyniach, barach, gildiach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naważniejsze jest żeby jak najszybciej mieć Endurance na maxa.. bo od tego zależy ilość żcia ale też co najważniejsze ilość punktów życia jakie dostaniesz na poziom..

wiec im szybciej bedziesz miał na maxa tym więcej życia bedziesz miał na końcu ;)

podsumowująć: trzebaby przy kazdym levelu podniesc o 10 punktow jakies skille zalezne od Endurance.. wtedy przy rozdzielaniu puknktow bedziesz mogl dac 5 punktów na Endurance a nie 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wojownikow, oprocz endurnance, najwazniejsze sa sila i zrecznosc. Pierwsza cecha umozliwia noszenie wiekszej ilosci ciezkiej broni i zbroi, a ta druga pomaga w trafianiu przeciwnika bronia, unikaniu jego ciosow i blokowaniu. Szybkosc tez sie przydaje do podrozowania, ale i jak musisz szybko skads spieprzyc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grrr ale lol zaczelem sobie grac od nowa , no i stwierdzilem ze porobie troche questow dla gildii wojownikow i zlodzieji zeby sobie troche zarobic i level zdobyc , a tu taki zonk ze nie moge wymusic od tej gosciuwy przy poludniowym murze ksiege szyfrow dla gildii wojownikow , no i teraz jesem w kropce , nawet jesli dam 1000zl lapowki , to ona cos o lojalnosci piepszy ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czego jest metoda save/load :D? Dajesz gosciowie lapowke 10 septimow, jak jej stosunek do Ciebie sie poprawi, zapisujesz gre i probujesz dalej, az dojedziesz do ponad 90% (w jej usposobieniu do Ciebie - no wiesz, ten niebieski pasek w prawym gornym rogu okienka rozmowy), a wtedy nie bedzie pieprzyc o lojalnosci, tylko da Ci ta ksiege.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spicum , no jakbys zgadl grrr :( ale i tak wymiata , mimo ze gram od wczoraj mam 2lvl :lol: zdobylem sobie ten armor z ebonheart

i ostrze mrozu 1-50 40-50 obrazenia od mrozu z tej fortecy zachodzo od Dragon Fel. moze ktos cos zna w tych okolicach ciekawego , bo narazie chodze sobie po malych wyspekach i grobowcach :) coczywiscie all z butami neiwidzialnej szybkosci , i laska czaodziejow

lewitacja rox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja celowo zarabalem mistrza od ciezkiej zbroi - mial full ebon :)

z paroma dodatkami z daerycznych i zabawnym helmem w zasadzie nic mnie nie rusza :)

ale co tam dopiero 65 lvl - z jeszcze z 15 bedzie :)

Domyslam sie, ze mowisz o tym kolesiu z Vivec, co szkoli w ciezkiej zbroi do 100 wlacznie... Ale chyba prosciej bylo zabic Gordola z daedryckich ruin Almshawia na polnoc od Gnisis, tez kolezka ma pelna ebonowa zbroje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi