Skocz do zawartości
Crosis

The Elder Scrolls III: Morrowind

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktos chce trudnego moda to niech zainstaluje sobie Castlevanie - ostre lanie gwarantowane ;)

Jak ostre lanie?

Zapytuje zeby sprawdzic czy jest sens odgrzewac morro :) bo jak narazie na tapecie oblivion i spore zapasy anime ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie CI nie powiem, bo dawno w to gralem (niestety moj Radek8500 bardzo sie z tym meczyl, bo mod w paru miejscach intensywnie wykorzystuje wiele zrodel swiatla jednoczesnie), ale z tego co pamietam moj wojak na 45lvl mial bardzo ciezkie przejscia.

A moda polecam swoja droga, bo fajnie zrobiony jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

milo ze ktos odswiezyl ten temat , mam pytanei apropo modów ale z innej beczki,wie ktos jak uruchomic mod War over terrania?? , ale tak zeby nei bylo wysyp,bleduw, dziwnych warpach w drzwiach typu wchodze do domku w seyada nen i pojawiam sie w barzen >_> , albo niedzialajachyhc drzwi, i komunikatuw o braku lokacji w meches i braku compilacji quesów??

zainstalowalem tylko morrowind +tribunal+bloodmon i tylko ten mod wraz z patchem do niego i ciagle wysypy itp itd :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Briareos

Mógłbyś następnym razem wrzucić swój tekst przed "dodaj odpowiedź" do Worda? Bo, bo, bo, bo oczy bolą... [;

BTW, znacie jakiś mod na zwiększenie udźwigu? Szukałem i nie ma [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

milo ze ktos odswiezyl ten temat , mam pytanei apropo modów ale z innej beczki,wie ktos jak uruchomic mod War over terrania?? , ale tak zeby nei bylo wysyp,bledów, dziwnych warpach w drzwiach typu wchodze do domku w seyada nen i pojawiam sie w barzen >_> , albo niedzialajachyhc drzwi, i komunikatów o braku lokacji w meches i braku compilacji quesów??

zainstalowalem tylko morrowind +tribunal+bloodmon i tylko ten mod wraz z patchem do niego i ciagle wysypy itp itd :mur:

Jesli posiadasz angielska wersje jezykowa morro i mod jest tez (sadzac po nazwie) w angielskiej wersji to taka reakcja morro mowi ze mod jest zrabany.

Jesli masz wersje pl a mod jest en to sie nie dziw ze sie sypie :) Nie kazdy mod en mozna przerzucic do pl nawet przy uzyciu konwertera.

Mógłbyś następnym razem wrzucić swój tekst przed "dodaj odpowiedź" do Worda? Bo, bo, bo, bo oczy bolą... [;

aluzja do czegos ? [EDIT] juz wiem do czego :)

BTW, znacie jakiś mod na zwiększenie udźwigu? Szukałem i nie ma [;

A po co - 1,5k udzwigu mozna sie dorobic bez wiekszych problemow.

ladujesz sile do 100 i zaklinasz daeryczna tower shield zakleciem +45 sily na stale i po problemach z udzwigiem.

Edytowane przez spicum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym ze mam wersje polskie morrowinda i dodatkow a mod jest ruwniez polski =], mimo to nie dzial jak nalezy =/

http://elderscrolls.cdprojekt.com/index.ph...plik_kom&id=428 link do opisu skad sciagnelem,

ewentulanie moze mi ktos polecic jakis inny mod z nowymi terenami i/lub?? innymi nowosciami?? i zmianami ? oczywiscie dzialajcy na wersjach pl

bo granei w standardowego morka troche mnie znudzilo ;/, juz wiem praktycznei gdzie czego szuakc i nei mam tej zabawy z eksploracji >_<

Edytowane przez Stolar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym ze mam wersje polskie morrowinda i dodatkow a mod jest równiez polski =], mimo to nie dzial jak nalezy =/

War over terrania - polski? zapoodaj linka to sie zoabczy - jak dla mnie przejechany konverterem, ktory pogobil znaczniki do komorek obszarow...

Kolejny wielgachny mod. Sorki ale sciagac nie bede. Ale jesli zaladowales patche po blodmoonie, a z opisu wynika ze to spolszczyli to pewnie cos poknocili.

Sprawdz takie mody jak Wizard's Island czy Underground. W ten pierszy gralem na polskiej wersji morro i chodzil poprawnie.

Edytowane przez spicum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wilekie dzikei wizards island juz sie sciaga , jutro po poludniu zobacze jak dziala, dzieki wielkie, btw jest to mod zmianiajacy gre od poczatku czy tylko dodajacy nowe questy do gry ??, bo gram od nowa i nie wiem czy podołam w razie czego.

AAAaa i jeszcze jedno pytanie do gry trzeba instalowac patche do blodmona i tribunala? czy nei sa wymagane?

Edytowane przez Stolar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Briareos

spicum, ale ja nie wiem do czego to aluzja ;] Tak mi się napisało [;

Stolar, piłeś coś, że takie orty dajesz? ;]

BTW, ja chodzę z mieczem dwuręcznym i nie widzi mi się zmiana na broń jednorączną + tarcza... Mam 6lvl i 405 udźwigu.

Edytowane przez Briareos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez ostatni rok gralem 8 godzin dziennie w mmorg który nie tolerował prób napisania polskich znaków, choc w sumei angielskiego i tak sie używało zazwyczaj i mi w nawyk weszło, pozatym jestem zbyt leniwy :lol2:

Ale od wczoraj sie odchamiam i żuciłem tamtą gre .... puki co głód jeszcze nie doskwiera :-| ale zobaczymy ile bez niej wytrzymam <_<

Edytowane przez Stolar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez ostatni rok gralem 8 godzin dziennie w mmorg który nie tolerował prób napisania polskich znaków, choc w sumei angielskiego i tak sie używało zazwyczaj i mi w nawyk weszło, pozatym jestem zbyt leniwy :lol2:

To wlasnie sie dowiedziales, ze lenistwo jest karane, bo nikt nie chce czytac Twoich bykow, bo jeszcze sie ich nauczy i co wtedy ? ;]

Jest nawet temat o % za ortografie wiec beware of terrible mods adventurer. ;]

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wilekie dzikei wizards island juz sie sciaga , jutro po poludniu zobacze jak dziala, dzieki wielkie, btw jest to mod zmianiajacy gre od poczatku czy tylko dodajacy nowe questy do gry ??, bo gram od nowa i nie wiem czy podołam w razie czego.

AAAaa i jeszcze jedno pytanie do gry trzeba instalowac patche do blodmona i tribunala? czy nei sa wymagane?

instalujesz w kolejnosci - morro, tribuna, bloodmoon i patch do bloodmoona. Brak tego patcha mozna grac ale nie jest to zalecane - sporo popoprawiali.

W Wizard's Islanp pojawia sie nowy lad. Zreszta wszytko znajdziesz w readme. Szczerze mowiac nie pamietam.

Acha poszukaj sobie czegos takiego wyspy_czarodziei_1.o5PLb30_spolszczenie - powinno byc na Adamantytowej Wiezy. To przystosowuje WI do wersji polskiej :)

BTW, ja chodzę z mieczem dwuręcznym i nie widzi mi się zmiana na broń jednorączną + tarcza... Mam 6lvl i 405 udźwigu.

Zakleta tarcze wystarczy zalozyc. Nikt nie mowi ze musisz jej uzywac. Morro w przypadku zalozenia tarczy i miecza 2 recznego wlacza efekty czarow zwiazane z tarcza i dodaje AC z tarczy (jesli ktos moze to niech sprawdzi bo moge sie mylic co do AC). A walczysz normalnie mieczem 2 recznym :)

Edytowane przez spicum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam tarcza działa i daje swój zaklęty efekt nawet jak w walce używa sie magii, czyli nei trzyma nic w rękach, btw zaklinacie sami czy za fortune u zaklinaczy??

P.S. da sie zakląć 45 str na stałe :blink: , jakie kaminie dusz do tego trzeba użyć bo złote święte nawet tyle chyba nie wystarczą, P.S. P.S. nie da sie zakląć wiecej niż jednej duszy w przedmiot czyż nie??

A co do "wyspy_czarodziei_1.o5PLb30_spolszczenie" na adamntytowej tego nei ma, a google nic nie znalazło pod tym hasłem;/

Jest to koniecczne żeby mod był kompatybilny z wersjami pl? Czy to tylko po prostu z polszczenie dialogów bo jak to drugie to raczej można olać;]

Edytowane przez Stolar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam tarcza działa i daje swój zaklęty efekt nawet jak w walce używa sie magii, czyli nei trzyma nic w rękach, btw zaklinacie sami czy za fortune u zaklinaczy??

P.S. da sie zakląć 45 str na stałe :blink: , jakie kaminie dusz do tego trzeba użyć bo złote święte nawet tyle chyba nie wystarczą, P.S. P.S. nie da sie zakląć wiecej niż jednej duszy w przedmiot czyż nie??

Uzywam zaklinaczy

Wielki kamien dusz / krysztal azury + dusza zlotej swietej / popielnego vampira + daeryczna pawęż + kilka tys zlota i zaklinacz = tarcza zakleta na stale efektem fortyfikacji 1 atrybutu +45

Edytowane przez spicum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba pareset tysięcy :lol2: z tego co pamiętam zaklinanie było niewiarygodnie drogie , ale jeżeli to co mówisz jest prawdą to jest to swietny sposób na błyskawiczne stanie sie relatywnie potężnym ;] , jedyny problem to skąd na początku gry dorwać deadryczną pawęż :? , bo kamień można zawsze zwinąć z gildi magów w balmorze =] ( właściwie już to zrobiłem ^^), a złotą swięta znaleźć podczas questu na gwiazde azury =], choć jak sie zastanowić to moim magiem ze 175 udźwigu i tak by ona za wiele nie pomogła skoro by się nie mógł ruszyć :lol2: poza tym skąd ja wezme kase na zaklinanie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest takie fajne zaklecie jak Feather - polecam korzystac jako uzupelnienie bonusow do sily.

EDIT: uzyta dusza nie decyduje, jaka "pojemnosc" na czary ma przedmiot - decyduje o tym sam rodzaj przedmiotu. Dusza decyduje o ilosci ladunkow (co w przypadku Constant Effect jest bez znaczenia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da sie zakląć 45 str na stałe

Lepiej jest zakląć deadryczną pawęż 0-89 do siły na stałe. Zdejmuj i zakładaj tarczę, aż uzyskasz satysfakcjonujący efekt, czyli powyżej 45 siły.

To samo można zastosować do reszty przedmiotów (amulety, pierścienie, bluzki, spodnie itp.).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej jest zakląć deadryczną pawęż 0-89 do siły na stałe. Zdejmuj i zakładaj tarczę, aż uzyskasz satysfakcjonujący efekt, czyli powyżej 45 siły.

To samo można zastosować do reszty przedmiotów (amulety, pierścienie, bluzki, spodnie itp.).

Przy czym jest to o tyle upierdliwe ze po kazdym load nastepuje losowanie parametrow dla broni ubranej ...

Jak kto woli. IMHO to +45 wystarcza w zupelnosci w grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Load w grze jest traktowany jak ubranie stuffu :(

Czyli przez te wszystkie lata żyłem w błędzie? ;)

Jestem niemalże pewien, iż przy load nie są losowane te statystyki. Niestety nie sprawdzę tego w praniu, zresztą zawsze można zakładać ponownie, a i na wyższych lvlach za często gry się nie wczytywało. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli przez te wszystkie lata żyłem w błędzie? ;)

Jestem niemalże pewien, iż przy load nie są losowane te statystyki. Niestety nie sprawdzę tego w praniu, zresztą zawsze można zakładać ponownie, a i na wyższych lvlach za często gry się nie wczytywało. ;)

Pisze na pamiec - ale cos mi sie kolata ze tak bylo. I wlasnie dlatego zrezygnowalem z zaklinania w stylu 1-x.

Ale jesli ktos ma zainstalowanego morro to prosze o weryfikacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płynnie :] morek odpaliłna celeronku 392 MHz i 128 RAM + GF2 :] (ścinało czasami ale łaził) to sobie wyobraź jak będzie działał u ciebie :] dobierzesz ustawienia i będziesz zadowolony :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość on23warszawa

płynnie :] morek odpaliłna celeronku 392 MHz i 128 RAM + GF2 :] (ścinało czasami ale łaził) to sobie wyobraź jak będzie działał u ciebie :] dobierzesz ustawienia i będziesz zadowolony :]

slyszalem ze minimum to 800 mhz P3

ale skoro tak mowisz to ok

mam nadzieje ze to nie prima aprilis

: P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze fps optimizer dzilaa tylk oz odpowiednai wersja angielska gry ;/,

a cop do wymagań

cfg nr 1. duron 650 mhz riva tnt2 32mb 196 ram (133mhz) = szitowato ale działał i na tym configu grałem przez większość czasu i nie narzekałem =]( pomijajając loading map, loading loading loading loading looooaaaaading :mur: ,.

cfg.2 duron 1300 mhz geforce 440 mx 64mb( z rdzeniem na 335mhz) 320 ram (133mhz) = tak samo , różnica prawie żadna ;/, może pare metrów wiecej zasięgu i mapy ciut szybciej sie ładują , imho 32 bitowa glebia koloru zabija plynnośc w tej grze. :mur:, nie rozumiem czemu nei mogli dać 16 bitowej ;/, ale nei wnikam widać wymyślili że nikt nie bedzie grał z taką lipna głębia koloru :lol2:

dobra ide kopiować pliki wizards island i zobaczymy co dalej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze fps optimizer dzilaa tylk oz odpowiednai wersja angielska gry ;/,

Zebys sie nie zdziwil. Zaiwania spokojnie z wersja pl. I nie mow mi ze nie, bo gralem na kilka miesiecy.

Wersja nie miala tu wiekszego znaczenia - optymalizer buszuja jak przypuszczam w grafie sceny, odpowiednio go modyfikujac. A charakterystyka tego grafu bedzie pewnie taka sama.

Edytowane przez spicum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi