Skocz do zawartości
B3T0N

powiedzcie czy to ma sens -bo nie chce zmarnowac kasy ..

Rekomendowane odpowiedzi

otoz dzisiaj pojechalem na szrot i odlozylem sobie 2 nagrzewnice od kadetta w stanie :!: idealnym :!: - nie zabrudzone , niezasyfione - jakby wogole nigdy nie uzywane !!! - koles chce ode mnie za 2szt 40zl w sumie - wiem wiem - brac od razu , ale majac juz taka nagrzewnice w moim WC zastanawiam sie czy jest sens dokupywac nastepne - niedlugo bede kupowal bloki na NB , cos na SB , GPU i zasilke (na zasiilke to na zamowienie sobie zrobie) , a to juz troche dodaje watow i chce aby temperatury byly znosne - of coz doloze chyba jeszcze jednego PH802 , bo czuje ze dodatkowe 5 blokow i 2 nagrzzeewnice moj ph802 moze nie uciagnac - pozatym szykuje mi sie pelt 170W

powiedzcie czy jest sens dokupywac nagrzewnice ?? czy ta , ktora mam wystarczy na odebranie takiego ciepla - od kadetta of coz ( chcialbym tempy ponizej 40stu na procku po O/C (bez pelta jak na razie) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na jakiej ulicy  :twisted:  :) ten szrot ?? i gdzie je odlozyles ? 8)

ja nic nie wiem , nic nie powiem ;) - na obzezach wrocka szukaj kolo fabryki volvo - ale musisz odpowiednio trafic na kolesia takiego mlodego , bo stary to menel i kase zdziera , a mlody to spuszcza ceny jak cholera - poatym jest to najuprzejmiejszy facet jakiego spotkalem na szrotach - nie to co te buraki stare p i e r d o l y , ktore olewaja ludzi :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 zł za sztuke 8O

jesli sa takiej jakosci jak mowisz - w co watpie (przeplukaj je - to sie dowiesz) to nie zastanawiaj sie za dlugo .. :roll:

ja sprzedalem 5 takich nagrzewniczek .. za ile ? :roll: .. powiem ci ze duzo .. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrzewnice kup, 40PLN to nic, a zawsze ci sie moga przydac.

Ogolnie to jest tak, do wc POTRZEBUJESZ tak na prawde tylko 1 nagrzewnice, jakkolwiek, jesli planujesz tak rozbudowac swoj uklad, to dobrze byloby dolozyc druga (i trzecia) rownolegle, zmniejszysz w ten sposob opory. I raczej PH802 ci nie wystarczy, na twoim miejscu wymienilbym ja na jakas 30W 2500l/h 3m slupa (bylo cos takiego na colisie, ale nie pamietam nazwy... extrema ma ponoc 2500l/h 3m i 35W, ale na stronie producenta pisza, ze nie 3m a 2.5m). Ja osobiscie bede chlodzic woda wszystko co tylko sie da i juz mam 3 nagrzewnice czekajace tylko na zamontowanie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co widzisz .....

przed ... (skan)

http://tola.allegro.pl/photos/400x300/11/1122/112293/11229336_1

po czyszczeniu ... (fot . cyf)

http://tola.allegro.pl/photos/oryginal/11/1136/113647/11364778

powiem tylko , ze zawartosc nagrzewnic cie zadziwi :P przygotuj ocet , proszek do prania i duzo cierpliwosci ;][/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi