Skocz do zawartości
Techno_Boy

Program Do Szyfrowania Danych

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jeszcze niezbyt darmowy Steganos Safe, program tworzy wirtualny zaszyfrowany dysk, który przechowuje w pliku obrazu. Tak jak TrueCrypt, tylko niezbyt się opłaca. Wchodzi on w skład Steganos Security Suite, który ma dużo fajnych programików. Ciekawy jest też program PGP (Preety Good Privacy), ale zdaje się że płatny.

BTW, może ktoś zna jakiś darmowy programik który uzywałby powiedzmy Pendrive'a (lub jakiegoś pliku na nim) jako elektronicznego klucza sprzętowego? Chodzi o to że mam dostęp do danego pliku/folderu (np programu lub gry) dopiero po podłączeniu klucza. Przydatne by było takie coś dość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW, może ktoś zna jakiś darmowy programik który uzywałby powiedzmy Pendrive'a (lub jakiegoś pliku na nim) jako elektronicznego klucza sprzętowego? Chodzi o to że mam dostęp do danego pliku/folderu (np programu lub gry) dopiero po podłączeniu klucza. Przydatne by było takie coś dość.

TrueCrypt :wink:

W takim wypadku masz na pendrivie plik, ktory jest kluczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę odkopię.

Chciałem zaszyfrować dysk Truecryptem jednak podczas operacji szyfrowania wyskakuje błąd crc, dalej w opisie błędu jest napisane, że może to być spowodowane fizycznymi błędami dysku. Mam 1 badblocka na swoim samsungu. Oczywiście Truecrypt nie chce mnie puścić dalej. Czy jedynym wyjściem dla mnie jest kupno nowego dysku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi