Techno_Boy Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Jak w temacie, poszukuje czegoś prostego w obsłudze, najlepiej czegoś co po zaszyfrowaniu nie pozwoli niepowołanym osobą usunąć danego folderu ani go skopiować. Najlepiej darmowy Dzięki z góry :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 TrueCrypt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxseb Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jest jeszcze niezbyt darmowy Steganos Safe, program tworzy wirtualny zaszyfrowany dysk, który przechowuje w pliku obrazu. Tak jak TrueCrypt, tylko niezbyt się opłaca. Wchodzi on w skład Steganos Security Suite, który ma dużo fajnych programików. Ciekawy jest też program PGP (Preety Good Privacy), ale zdaje się że płatny. BTW, może ktoś zna jakiś darmowy programik który uzywałby powiedzmy Pendrive'a (lub jakiegoś pliku na nim) jako elektronicznego klucza sprzętowego? Chodzi o to że mam dostęp do danego pliku/folderu (np programu lub gry) dopiero po podłączeniu klucza. Przydatne by było takie coś dość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 BTW, może ktoś zna jakiś darmowy programik który uzywałby powiedzmy Pendrive'a (lub jakiegoś pliku na nim) jako elektronicznego klucza sprzętowego? Chodzi o to że mam dostęp do danego pliku/folderu (np programu lub gry) dopiero po podłączeniu klucza. Przydatne by było takie coś dość.TrueCrypt :wink: W takim wypadku masz na pendrivie plik, ktory jest kluczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Trochę odkopię. Chciałem zaszyfrować dysk Truecryptem jednak podczas operacji szyfrowania wyskakuje błąd crc, dalej w opisie błędu jest napisane, że może to być spowodowane fizycznymi błędami dysku. Mam 1 badblocka na swoim samsungu. Oczywiście Truecrypt nie chce mnie puścić dalej. Czy jedynym wyjściem dla mnie jest kupno nowego dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...