Skocz do zawartości
bzyku

Problem Z Temperaturami =/ X2 4400 + Gigabyte

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

No jak w temacie mam problem lekki z temperaturami, moja specyfikacja to

MB Gigabyte GA-M55plus-S3G

Athlon x2 4400 (Brisbane) ~2,85 Ghz 1,35 V chłodzenie BOX

Sapphire Radeon 3850 ~ 730/950

2 Gb DDR II (2x 256 MB ~533, 1x 512 MB ~677, 1x 1Gb ~667) 2,1 V

Zasilacz ModeCom feel III 400W

+ 2 wentylatory do przewiewu obudowy

+ wentyl z radiatorem na chipsecie

I nie wiem może mi się wydaje tylko ale uważam ze temperatury są troszeczkę za wysoki ponieważ przy normalnej pracy gdzie nie zużywam nawet 5% procesora to na obu rdzeniach jest 50 stopni a na płycie głównej 52, zamontowałem jej chłodzenie na chipset ale to samo nie wiadomo czemu =/ przy stresie i procek i płyta sięgają koło 70 stopni.

Chciałem z tym prockiem pójść na 3Ghz ale przy takich temperaturach to boje się co by było jakbym mu odpalił 1,45V na 3 Ghz pewno płyta i procek skakały by do 80 =/

Może to być wina jakiś złych ustawień przy O/C ? trochę wątpię =/ czy po prostu z tego sprzętu więcej nie wycisnę i szkoda go kręcić dalej zęby czegoś nie zjarać ?

Edytowane przez bzyku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj tez tak podawal i okazalo sie, ze pasta byla zle polozona. Wyczyscilem, nalozylem jak trzeba i teraz max. jest 54*C. Najlepiej jak mozesz wyczysc wszystko dokladnie, jak czyscisz spirytusem to poczekaj az odparuje, przesmaruj wszystko jak trzeba i powinno byc ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi