Skocz do zawartości
cavarr

Diablo 3 / Reaper of Soul - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby wyszła w tym roku to wcale bym się nie obraził :) Niech wychodzi bo zapał do gier z każdym kolejnym rokiem maleje.

Dokładnie. Ostatnio Starcraft 2 mi poprawił humor (ale on przecież wyszedł juz w wakacje 2010). Genialna gra a tak nic co by mnie tak wciągnęło. Właśnie teraz liczę na D3 (przecież też blizzard i dodatki do SC2).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele jednak wskazuje na to, że Trzeci Diabełek może ujrzeć światło dzienne w 2011. Trzeba się jednak uzbroić w cierpliwość.

Bashiok na forum napisał m.in.:

"I want to make sure it’s clear that what was stated on the investor conference call was this: Blizzard has not announced a release date for its next global release. IF we don’t release a major title in 2011, then for planning purposes we would expect to launch 2 titles in 2012.

This has been misreported/misinterpreted as an announced release schedule for 2011 and 2012, which it is not. While we’re pleased with the progress of Diablo III, we have not announced a release date for it or for any other upcoming Blizzard game. We’re currently contacting a number of outlets to request that they make the appropriate corrections in order to avoid any further confusion. "

Z kolei Rob Pardo przyznaje, że Blizzard za główny cel obrał sobie wydanie D3 w tym roku.

Oba źródła TUTAJ i TUTAJ.

Edytowane przez Melampus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blizzard pokazał screeny z bardzo wczesnej wersji D3. Zwróćcie uwagę na jałową kolorystykę, o którą tak zażarcie walczyli fani, jak dla mnie wygląda to zwyczajnie brzydko.

http://betacache.gawkerassets.com/assets/images/9/2011/02/xlarge_diablo_3_2005_07.jpg

więcej

Kotaku, the Gamer’s Guide

Dla mnie te screeny sa swietne, szczegolnie podziemia - normalnie Diablo 1 w 3D. Oczywiscie, technicznie wiele rzeczy jeszcze do poprawki, ale sam styl grafiki IMHO swietny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blizzard pokazał screeny z bardzo wczesnej wersji D3. Zwróćcie uwagę na jałową kolorystykę, o którą tak zażarcie walczyli fani, jak dla mnie wygląda to zwyczajnie brzydko.

http://betacache.gawkerassets.com/assets/images/9/2011/02/xlarge_diablo_3_2005_07.jpg

więcej

Kotaku, the Gamer’s Guide

Serwis Kotaku opublikował na swoich łamach screeny z Diablo III. Nie byłoby w tym nic sensacyjnego gdyby nie fakt, że pochodzą one ze skasowanej wersji gry z 2005 roku!

link

Potwierdza się więc to o czym wspomniał zzizzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość G.r.a.h.a.m.o.w.ski

Dla mnie przykaldowo grafika w Diablo 1 byla o wiele lepsza niz w 2. Przykladowo Torchlight jest ochydnie cukierkowy i takiego diablo nie chce. Chce mroczne brudne ciemne diablo!!! Z sentymentu za 1 czesc kiedy bylem dzieciaczkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Torchlight jest cukierkowy dlatego, że to pośrednia kontynuacja gry dla młodszych graczy, Fate.

Dla mnie, zarówno Diablo jak i Diablo 2 miały świetną grafikę - zarówno w Katakumbach z jedynki, jak i w Kazamatach Nienawiści puls potrafił mi podskoczyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie te screeny sa swietne, szczegolnie podziemia - normalnie Diablo 1 w 3D. Oczywiscie, technicznie wiele rzeczy jeszcze do poprawki, ale sam styl grafiki IMHO swietny.

Zgadzam się w całej rozciągłości .... im mniej "bajkowo" to wygląda tym lepiej, a te screeny właśnie przypominają najlepsze Diablo jakie do tej pory wyszło (moim zdaniem) ... czyli część pierwszą!

ps. ciekawie by było gdyby był tryb "naturalnej/mrocznej" grafiki i "cukierkowy" do wyboru (może by nie robili tego do następnego tysiąclecia, mogli by zrobić filtr "cukierkujący" na etapie postprocessingu przy renderowaniu)

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w całej rozciągłości .... im mniej "bajkowo" to wygląda tym lepiej, a te screeny właśnie przypominają najlepsze Diablo jakie do tej pory wyszło (moim zdaniem) ... czyli część pierwszą!ps. ciekawie by było gdyby był tryb "naturalnej/mrocznej" grafiki i "cukierkowy" do wyboru (może by nie robili tego do następnego tysiąclecia, mogli by zrobić filtr "cukierkujący" na etapie postprocessingu przy renderowaniu)

Tak tylko ze na tych screenach poza dobra (dla diablo) kolorystyka grafika pod wzgledem artystycznym jest nudna i bezplciowa (czego d1 i d2 zarzucic nie mozna) ;) Dobrze ze tak nie bedzie wygladal d3

ps. tak prawde mowiac to juz mi (bo wczesniej nie) obojetne czy d3 bedzie cukierkowe, monochromatyczne czy moze z filtrem sepii, chce dostac dobry produkt, a czy grafika bedzie mi przeszkadzac to sie okaze jak zaczne grac.

Edytowane przez Carson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko ze na tych screenach poza dobra (dla diablo) kolorystyka grafika pod wzgledem artystycznym jest nudna i bezplciowa ;) Dobrze ze tak nie bedzie wygladal d3

Akurat też się cieszę bo detali trzeba by jeszcze sporo dodać :) (choć z drugiej strony ... ;) ) - z resztą ... zobaczymy co wyjdzie ... jak będzie bajka dla g...rii to podziękuję i tyle ;) Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blizz ma chyba taką politykę, taka sama cena na każdym rynku. Z drugiej strony trochę lat minęło od DII, więc jakoś to przeboleję. Szczególnie, że w SC2 gram od zakupu, gdy się pojawił i właściwie tylko w niego. Ale dla ludzi, którzy sporo grają i kupują, to faktycznie może być problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi