aerial Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 to nie jest czasem tam że oni rozsyłają te gry przed premierą? I tak są bezużyteczne zanim blizz nie uruchomi serwerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 No to 15 maja mamy dwie bardzo dobrze zapowiadające się gierki: Diablo i Max Payne (III) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 niewiem czy zauwazyliscie ale mozna juz sciagac klienta z battlenetu, ci co maja annual pass z wowa;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) Wie ktoś może czy jest gdzieś możliwość zakupu gry by przesyłka dotarła dzień przed premierą? O ile jest to możliwe Edytowane 15 Marca 2012 przez ZipQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 to nie jest czasem tam że oni rozsyłają te gry przed premierą? I tak są bezużyteczne zanim blizz nie uruchomi serwerów. Pewnie w większości sklepów tak będzie. Wkopałem się tak z wowem - NIGDY więcej. Kurier nie dotarł na czas (a był piątek). W poniedziałek też nie dotarł. Zresztą innego dnia kurier zostawił paczkę do mnie w innym mieście, osobie którą nie łączyło ze mną nic (imię/nazwisko zupełnie inne). Tak więc kurierzy ok do wszystkiego, ale nie do tak ważnej sprawy jak d3 w premierę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 gwarancja gry w premiere to sciagniecie od blizza ale to kosztuje wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) klienta gry już można ściągać Edytowane 15 Marca 2012 przez aerial 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henrix34 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 kupujący pre-sale muszą zapłacić podatek od głupoty :wink: Normalnie to wygląda tak, że kupujesz grę w dniu premiery przez internet tam gdzie jest najtańsza, wysyłają ci klucz natychmiast, a jeżeli bierzesz wersje box, to doślą pudełko. Predownload samej gry będzie dostępny odpowiednio przed premierą. Zgadzam się w 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortally Insane Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 kupujący pre-sale muszą zapłacić podatek od głupoty :wink: Normalnie to wygląda tak, że kupujesz grę w dniu premiery przez internet tam gdzie jest najtańsza, wysyłają ci klucz natychmiast, a jeżeli bierzesz wersje box, to doślą pudełko. Predownload samej gry będzie dostępny odpowiednio przed premierą. A ja się nie zgadzam, jak ktoś chce kupić taniej niż za 170 zł to będzie musiał poczekać ładnych kilka (o ile nie kilkanaście) miesięcy bo cena w dniu premiery na pewno nie spadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) Przechodzilem juz takie rzeczy jak Wydanie The burning crusade - 12h przed wypuszczeniem gry, zmiana miejsca wydania z empiku na jerozolimskich na peryferie za mostem gdanskim w siedzibie cd-projektu - tlum ludzi na malej przestrzeni, bylo dobre -10oC na dworze - zeby dobic sie i kupic pudlo stracilem 9h... Czyli pudlo mialem o 9 rano. - potem dojazd do domu - 1h. - instalacja prawie godzine Czyli grac mozna zaczac prawie 12h pozniej niz inni, w dodatku musisz ODSTAC w kolejce, dojechac, walczyc o miejsce w kolejce. Czyli ewentualny czas na zregenerowanie sil. NIGDY wiecej... :mur: :mur: :mur: - zamiast realm firsta, byl realm first to bed. 12h grania i potem musialem odespac cholerne zakupy przez nastepne 18h. :lol2: Pre-ordery pudelkowe - nikt ze znajomych w polszy nie dostal nigdy dzien wczesniej. Zawsze glupia strategia. Na zachodzie nie ma z tym problemu. :mur: Jak kto woli, ja tylko ostrzegam :) Edytowane 16 Marca 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) A ja się nie zgadzam, jak ktoś chce kupić taniej niż za 170 zł to będzie musiał poczekać ładnych kilka (o ile nie kilkanaście) miesięcy bo cena w dniu premiery na pewno nie spadnie. Nikt nie mówi że taniej, tylko jaki jest sens kupować teraz. Żeby odpalić grę, nie potrzeba pudełka ani płyt, serwery zaczną działać jak blizzard je włączy dokładnie w dniu premiery. Można kupić sobie klucz online dzień przed (mając już ściągniętego klienta na dysk), zainstalować i czekać aż zacznie działać. Nie widzę sensu pre-ordera, chyba że to wiązałoby się z wymiernym zyskiem (niższa cena, jakieś promocje). Wychodzi że pre-ordery w większości wypadków są nawet droższe.. zarabianie na hype, ktoś się dowie o d3, i w pierwszym przypływie ekscytacji kupi grę drożej, niepotrzebnie się śpiesząc. Inna sprawa że rozmawiamy tutaj o paru złotych więc w sumie nie ma co tego za bardzo roztrząsać. W każdym razie nie rozumiem idei pre-orderów które są droższe, albo co najmniej kosztują tyle samo co zwykły release. Logika nakazuje żeby gra była tańsza niż w dniu premiery, z uwagi na to że płacimy za coś z góry. Edytowane 16 Marca 2012 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 szkoda ze klienta nie da rady zainstalowac:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Przechodzilem juz takie rzeczy jak Wydanie The burning crusade - 12h przed wypuszczeniem gry, zmiana miejsca wydania z empiku na jerozolimskich na peryferie za mostem gdanskim w siedzibie cd-projektu - tlum ludzi na malej przestrzeni, bylo dobre -10oC na dworze - zeby dobic sie i kupic pudlo stracilem 9h... Czyli pudlo mialem o 9 rano. - potem dojazd do domu - 1h. - instalacja prawie godzine Czyli grac mozna zaczac prawie 12h pozniej niz inni, w dodatku musisz ODSTAC w kolejce, dojechac, walczyc o miejsce w kolejce. Czyli ewentualny czas na zregenerowanie sil. NIGDY wiecej... :mur: :mur: :mur: - zamiast realm firsta, byl realm first to bed. 12h grania i potem musialem odespac cholerne zakupy przez nastepne 18h. :lol2: Pre-ordery pudelkowe - nikt ze znajomych w polszy nie dostal nigdy dzien wczesniej. Zawsze glupia strategia. Na zachodzie nie ma z tym problemu. :mur: Jak kto woli, ja tylko ostrzegam :) gra, film...2, 3 dni po premierze to nadal ten sam produkt B-) 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) "Czyli grac mozna zaczac prawie 12h pozniej niz inni" no naprawde cos strasznego. Tez niecierpliwie czekam na d3 od kilku lat ale nie rozumiem takiego sikania po nogach i spinania sie bo nie zaczne rowno z godzina swiatowej premiery. No chyba ze to ma byc cos w stylu durnych komentarzy na yt, "pierwszy" :lol: Edytowane 16 Marca 2012 przez Carson 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Mam podobne zdanie Carson. Jakoś nie mam ciśnienia na wyścig z całym światem. A preordera chyba nigdy nie zamowiłem, zazwyczaj idę w dniu premiery do sklepu, mam od ręki i zazwyczaj z taką samą albo niższą ceną niż preorder. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 OMG ale pojechali z tą kolekcjonerką. Myślałem, że bezie za jakieś 250 zł i za taką cenę bym jeszcze kupił... :blink: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 15 maja to bedzie wtorek wieczor, o ile ktos nie wezmie sobie wolnego to i tak zagra troche pozniej. Ja raczej wezme klucz z allegro albo kolekcjonerke z empiku, jeszcze nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Plastikowa czaszka diablo i pendrive z plastikowego krysztalu są warte wyłożenia 350zl :lol: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) "Czyli grac mozna zaczac prawie 12h pozniej niz inni" no naprawde cos strasznego. Tez niecierpliwie czekam na d3 od kilku lat ale nie rozumiem takiego sikania po nogach i spinania sie bo nie zaczne rowno z godzina swiatowej premiery. No chyba ze to ma byc cos w stylu durnych komentarzy na yt, "pierwszy" :lol: gra, film...2, 3 dni po premierze to nadal ten sam produkt B-) A powiedz mi jak to jest z rushem na endgame i world-first czy top 100? Po 3 dniach wiecej zostaje tylko zawijanie w sreberko ;) W WoWie jest hype, dlatego zeby rushowac na end game content na max levelu jak najszybciej, szczegolnie ze nie gram w byle gildii tylko top50. 2 rozne sprawy. 24h straty to czesto gesto ogromna strata dla gildii lub w ogole przepasc jesli chodzi o progress. Fakt, z Diablo jest troche inaczej w moim mniemaniu, ale mimo to, po prostu nie... stanie w kolejce czy czekanie na kuriera. W szczegolnosci jak wielu juz zaznaczylo -> Keye przez neta. Edytowane 16 Marca 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 ok sorry moja wypowiedź dotyczyła normalnych graczy, nie nolifeów ;) Ja tam wolę 2-3 dni po premierze... dzięki czemu np w Wieśku 2 uniknąłem kur**cy z słabo wydrukowanym serialem (0 zamiast O itd), ludzie jeszcze cieple dvd wsadzali do napędu i psioczyli że gra się nie aktywuje itd itd.. Na spokojnie kilka dni później, mądrzejszy o doświadczenia tych "w gorącej wodzie kąpanych" kupiłem, zagrałem i tyle. Mało to było wpadek? że 2 dni przed premierą piraci już grali, a ludzie w dzień premiery nie mogli bo coś tam? Oczywiście tego po Blizzie się nie spodziewam. ps. ja tam nigdy nie czekałem w kolejce, pierwsze lepsze M1, Empik 2-3 dni po premierze po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortally Insane Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Nikt nie mówi że taniej, tylko jaki jest sens kupować teraz. Żeby odpalić grę, nie potrzeba pudełka ani płyt, serwery zaczną działać jak blizzard je włączy dokładnie w dniu premiery. Można kupić sobie klucz online dzień przed (mając już ściągniętego klienta na dysk), zainstalować i czekać aż zacznie działać. Nie widzę sensu pre-ordera, chyba że to wiązałoby się z wymiernym zyskiem (niższa cena, jakieś promocje). Wychodzi że pre-ordery w większości wypadków są nawet droższe.. zarabianie na hype, ktoś się dowie o d3, i w pierwszym przypływie ekscytacji kupi grę drożej, niepotrzebnie się śpiesząc. Inna sprawa że rozmawiamy tutaj o paru złotych więc w sumie nie ma co tego za bardzo roztrząsać. W każdym razie nie rozumiem idei pre-orderów które są droższe, albo co najmniej kosztują tyle samo co zwykły release. Logika nakazuje żeby gra była tańsza niż w dniu premiery, z uwagi na to że płacimy za coś z góry. Ja nie widzę sensu żeby nie kupić wcześniej jeśli chce grać w dniu premiery, do tego jak sam powiedziałeś że cenowo różnica będzie żadna lub jakieś tam grosze. 15 maja to bedzie wtorek wieczor, o ile ktos nie wezmie sobie wolnego to i tak zagra troche pozniej. Ja raczej wezme klucz z allegro albo kolekcjonerke z empiku, jeszcze nie wiem Nie każdy tyra na rano ;) do tego dodaj jeszcze studentów. Instalki są już dostępne dla wszystkich: Wersja Amerykańska : eu.media.battle.net.edgesuite.net/downloads/d3-installers/589acdb4-c660-318a-b993-01528fad7da6/Diablo-III-8370-enUS-Installer-downloader.exe Wersja Europejska : eu.media.battle.net.edgesuite.net/downloads/d3-installers/589acdb4-c660-318a-b993-01528fad7da6/Diablo-III-8370-enGB-Installer-downloader.exe Wersja Polska : eu.media.battle.net.edgesuite.net/downloads/d3-installers/589acdb4-c660-318a-b993-01528fad7da6/Diablo-III-8370-plPL-Installer-downloader.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Plastikowa czaszka diablo i pendrive z plastikowego krysztalu są warte wyłożenia 350zl :lol: jak nie to, to Chmura w Butelce i Dym w Butelce. :wink: rozwazam bo nigdy nie mialem zadnej kolekcjonerki , album mi sie podoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) ok sorry moja wypowiedź dotyczyła normalnych graczy, nie nolifeów ;) Nolifing przy top20-50 praktycznie nie istnieje. :) G woli scislosci, szybki content clear i potem 4h/week ;) Edytowane 16 Marca 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 A po polsku? Gry Blizza szybko nie tanieją, ale i tak poczekam do premiery z kupnem. Kupić kluczyk, to minutka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Ja też wstrzymam się do premiery, sam zresztą nie wiem jak z czasem, sesja... Jakby ktoś mógł użyczyć dostępu do bety na jeden dzień byłbym bardzo wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Wie ktoś może czy jest gdzieś możliwość zakupu gry by przesyłka dotarła dzień przed premierą? O ile jest to możliwe na gram.pl pre-ordery zawsze wysyłają przed premierą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Ale ludziska spokojnie, Diablo II wam nie ucieknie ;) Osobiście przyjemnością dla mnie będzie udanie się do Empiku np po premierze w piątek ze świadomością, że gdy wrócę do domu, to będę* miał* cały weekend dla Diablo III :) *Jeśli wtedy już będę miał napisane zaliczone maturska i te pisemne i te ustne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henrix34 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Ale ludziska spokojnie, Diablo II wam nie ucieknie ;) Osobiście przyjemnością dla mnie będzie udanie się do Empiku np po premierze w piątek ze świadomością, że gdy wrócę do domu, to będę* miał* cały weekend dla Diablo III :) *Jeśli wtedy już będę miał napisane zaliczone maturska i te pisemne i te ustne ;) Zwłaszcza jak premiera ma miejsce we wtorek :) Ale też udam się do sklepu po pudełkową wersję - mam nadzieję, że będzie dostępna angielska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Ale też udam się do sklepu po pudełkową wersję - mam nadzieję, że będzie dostępna angielska. Zawsze można sobie pobrać angielskiego klienta z BN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G.r.a.h.a.m.o.w.ski Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 ZObaczymy. WIem ze diablo 1 wywarlo na mnie ogromne wrazenie. Dwojka odepchnela mnie archaiczna grafika. Kwiatki w stylu respawn potworow po wyjsciu z jaskini tez byly zniechecajace. Generalnie gralem ale nie z taka pasja jak w Diablo 1. Jezeli chodzi o 3 czesc to po pierwsze zramolalem i nie mam juz tez czasu na siedzenie na kompie przez 2 czy 3 godziny dziennie. Poza tym obawiam sie ze bedzie to cookierkowa grafika dla casualowych graczykow w przedziale 9 - 13. Diablo ma byc mroczne, brudne, niekiedy pixelowate. A nie jakies rozowosci. O ! Tak jak w Quake 2. Hehehe. PS 70% z was i tak sciagnie gre z nielegalnych zrodel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...