kkNd! Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 Nie opowiadam bzdur tylko grałem dh, z różnymi poziomami geara, testowałem to osobiście. Nie chcę się kłócić "o grę", ale podaj jakieś sensowne argumenty jeżeli wdajesz się w polemikę. Marked for death na 1 cel nie sprawia że masz nieograniczoną "manę", lekko pomaga. Nie możesz spamować zarówno cluster arrow ani spike traps. Hatred kończy się zdecydowanie szybciej niż się regeneruje. Już tłumaczę ;) szczerze mówiąc nie widziałem nikogo grającego z tym buildem, pewnie nie jest zbyt popularny... Granaty odłamkowe jako generator dyscypliny i nienawiści się rewelacyjnie sprawdzają. Zadają one bardzo dużo słabych hitów, a to co dzieje się na ekranie można porównać jedynie do WW barba - wszystko w liczbach. Nocny łowca daje nam szansę na odzyskanie jednego punktu dyscypliny po zadaniu trafienia krytycznego i na podobnej zasadzie działa chyba marked for death. Atakując cel na którym ciąży piętno śmierci odzyskujesz 3 pkt nienawiści. Przy takim spamie słabych ataków z granatów przeciwnicy w liczbie powyżej "jednego małego" non stop stoją w 2-3 pułapkach. Zresztą, najlepiej sprawdź to sam ;) mi tam się nic nie kończy :) na diablo postawiłem już kreskę i nie jestem zakochany w swojej postaci :D nie mówię też robiąc każdą kolejną, że to najlepsza klasa ;) http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/demon-hunter#UQXkgR!feX!ZaZcYY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Granaty to generator, słabszy niż bola jeżeli chodzi o obrażenia, lepszy w generowaniu dyscypliny. O tym pisałem, nie możesz bez końca spamować po całym ekranie pułapek tylko musisz naprzemiennie używać to z takimi wspaniałymi skillami jak np. te granaty. Inne klasy nie muszą tracić animacji ataku na takie coś, tylko spamują wyłącznie swój najlepszy skill, zadający wielokrotnie więcej obrażeń. I dzięki temu tutaj wyprzedają drastycznie dh w efektywnym dps jakie zadają. Build z bola działa tak samo, wymaga lepszego geara, kładziesz pułapki, potem kilka bola (zamiast granatów) i zasoby idą w górę, i możesz "spamować" pułapki na przemian z generatorem. Tylko właśnie nie jest to spam, bo tracisz tury ataku na skille zadające śmieszne obrażenia. Nighstalker jak i marked for death działają na zasadzie współczynników. Nie dostajesz dyscypliny za każdego kryta, czy za każdy hit, zależy to od skilla, każdy ma inny współczynnik, prawie zawsze sporo mniejszy niż 1. Chyba nie do końca zrozumiałeś o co mi chodziło. Nie twierdziłem nigdzie, że jak dh używa generatorów, to brakuje mu zasobów. Problem polega na tym, że w ogóle musi ich używać, w odróżnieniu od pozostałych klas. Edytowane 14 Marca 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) No faktycznie jeżeli o to Ci chodziło to nie zrozumiałem. Anyway póki wchodzi ~2kk dps na sekundę, to ja problemu z tym generatorem nie widzę... btw Bola shoot generuje dużo mniej nienawiści i zerowe ilości dyscypliny, gdzie przy granatach nie wiesz co z nią robić... Edytowane 14 Marca 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 Na skorpionach które stoją w kupie, idą na ciebie i się nie ruszają jak dojdą :D Tak że jeden spike trap środek trafia 3 elity. To działa nieźle, tutaj pełna zgoda. Zabawa zaczyna się jak elity są oddalone od siebie, albo co gorsza chodzą.. Wtedy większość pułapek nie trafia. Efektywny dps, jakbyś liczył czas całego starcia spada do śmiesznie niskiego poziomu. Dla porównania, wizard, łapie packa frost nova, max dps wszystkie elity, nie ma startu nic do tego. Barb, ww po packu, wszystkie tornada, na to hota, spore aoe, spokojnie da się trafiać wszystkie elity. Nawet jak coś ucieka, lądują młotki 400% obrażeń, 100% szans na crita, zawsze, 0 pudeł. Monk, sweeping wind cyclone, triafiasz równo całego elitepacka, który biega dookoła, tornada mają podobne aoe co ball lightning u dh. Wd, misie przykrywają cały pack dość łatwo. Chociaż bywają tutaj problemy z celowaniem. Paranoia jako cc pozwala zatrzymać elity na mp10 dość długo żeby je zabić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Ktoś dziś fajny ring wystawił za gold,, nie wszyscy chyba wiedzą, że jest limit ceny na ah do 2b Edytowane 16 Marca 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 2b to 2 miliardy? I tyle dałeś za taki pierścionek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 Nie dałem bo już był wbity bid na 2. To jest warte z 20, najlepszy roll nie tylko na eu ale na świecie z tego co słyszałem. To item podobnego kalibru co echoing fury które poszło za 7000€ :) Sam fakt, że ktoś to wystawił na ah, przy cenie golda kilka centów za milion, świadczy że nie znał wartości. Albo myślał, że nie ma limitu na cene przedmiotu w goldzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 huhu i tak 2biliony w goldzie:P kurde jaka gotowka:P mi ledwo udaje sie miec 10mln^^ pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Nie 2 biliony, tylko 2 miliardy, lekka różnica. Aerial chciał po hamerykańsku... w sumie tlyko 3 zera różnicy, wielu już się machnęło ;) Edytowane 16 Marca 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 Oczywiście chodziło o nasze miliardy. Bilion to budki nie starcza żeby taką liczbę wpisać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 Kolejne 400 esencji poszło w bracery :D Niby 1 upgrade ale.. Trafienie podwójnego rolla int (>300) z 6% crit jest zaskakująco trudne. Na 800 craftów, było tylko kilka, i oczywiście wszystkie poza tym miały jakiś gold find i thorns.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Udał mi się kulić fajny amulet (niestety craft jakoś mi nie idzie). DPS trochę spadł ale EPH wzrosło ponad 100 tys + życie. http://eu.battle.net/d3/pl/profile/lysyn-2166/hero/884192 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 lol, kamienie za 90kk jeden w zbroi :) tego jeszcze nie widziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Te gemy w pancerzach moim zdaniem są lekko nieopłacalne. Szczególnie jak się zamienia często na ametysty, 5m za unsocket jednego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Akurat w klacie nie zmieniam bo po co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Nie wiem, ale w profilu widać, że wszystkie gemy to te nowe, najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Hejtujecie bo was nie stać! Barbie HC paragon 9. RIP. Stun + 3 championy Mallet Lords. Nawet nie wiem kiedy zginąłem. Czy komuś z mojej ekipy uda się ubić Diablo inferno solo? Został jeszcze monk, wd, dh i wizard. Niestety tak to jest jak się zaczyna kozaczyć na HC, moment rozluźnienia i wiara, że jesteśmy awesome, a chwilę później nasz nephalem gryzie piach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) az popatrzylem na allegro, jak bardzo zloto stanialo 100kk za ~15 zl można wyrwać. Moja postac jest warta mniej niż dniówka w robocie Edytowane 17 Marca 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) Na ah nie da się nic dobrego kupić, wszystko od razu max bid dostaje, tak tanio ludzie sobie gold na ebayu kupują. Blizz będzie musiał wkrótce coś zadziałać. Edytowane 17 Marca 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Dobrze, że przynajmniej Blizzard widzi błędy w itemizacji (WTB odpowiednik w języku polskim). Szkoda tylko, iż te zmiany chcą wprowadzić dopiero po patchu 1.08. Trochę późno, zwłaszcza, że o tym się trąbi na forach już od dawna. Masowa identyfikacja to też nie jest coś, nad czym trzeba dłubać w kodzie przez kilka tygodni, to samo z craftowaniem przedmiotów w ilości większej niż jeden przedmiot. To już powinno być dawno. Są jeszcze ludzie, którzy grają w Diablo III, wystarczy spojrzeć na ten temat. Dobrze jest się zalogować po pracy, wytłuc hordy demonów i piekielnych bestii, czasami nawet jakiś achievement wpadnie, pograć ze znajomymi (o ile jeszcze ktokolwiek z nich gra). Niestety RMAH, spieprzona itemizacja, brak sensownego endgame'u i zbyt randomowy loot to główne wady tej gry. No bo bez sensu jest sytuacja, w której istnieje tylko kilka wartościowych przedmiotów, jakie gracze chcą mieć dla swoich postaci. Tempest Monk? Tak ze Skornem. DH z Manticore'ą, Barb z Echoing Fury... Praktycznie każda postać z danej klasy wygląda tak samo, korzysta z tego samego sprzętu... No chyba że kogoś po prostu na takie cacka nie stać. Diablo II też nie był od razu kapitalny, a dopiero po ukazaniu się LoD'a sporo się poprawiło. Możliwe, iż w tym przypadku będzie podobnie, że dodatek do Diablo III znacznie ulepszy tę grę. Choć patrząc na ostatnie poczynania Blizzarda, to wielkich nadziei z ich grami niestety nie wiążę. *** Nie chce mi się zaczynać nową postacią od początku i przechodzić te 4 akty znowu 3 razy po to tylko, aby móc zacząć grać na inferno. CBA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Zdradziłem mojego DH, poszedł na sprzedaż, za uzyskane środki odbudowałem mniszkę. Bodźcem był drop w postaci Won Khim Lau, coś niesamowitego, mniszka robiona pod IAS, bez buffów 2.55 wg. diabloprogress, ale zabawa zaczyna się dopiero z zaklinaczką + mantra pomsty/wykroczenie, IAS wzrasta do 3.15 co w połączeniu z powalający podmuch/cyklon sprząta błyskawicznie. Farma na poziomach 5-8 bezstresowa. Mój DH nie miał tak bezstresowo dlatego musiałem go odstawić, szybkość zabijania elit jest niesamowita, tylko "Rezonująca" potrafi podnieść ciśnienie jak trzeba ganiać za mobami po całej planszy, lecz bonus do prędkość ataku rekompensuje wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Tia wiem cos na ten temat - zamiast ladowac drugie 100 baniek w DH zrobilem za to archonowa czarodziejke i efektywnosc farmienia niskich mp jest nieporownywalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 A mozesz pokazac linka do tejze archonki? Classic CM juz mi sie przejadl i szukam czegos nowego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 http://eu.battle.net/d3/en/profile/michaelius-1595/hero/5877082 musze teraz zupgradowac naramienniki, zmienic karwasze na cos z 6% CC i pierscienie na lepsze bo te sa jeszcze kupowane po mniej niz 1000k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 @Michaelius Może i głupie pytanie, nie crafcisz czy po prostu jeszcze nie trafiłeś na "upgare" dotychczasowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Poki za 10-20 baniek moge kupic upgrade tego co posiadam to nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 A wiesz jakie rzeczy wychodzą z craftu, czy przespałeś ostatniego pacza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaffVeyda Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Widze kazdy pozbywa sie swoich dh.Piotek jaki dps masz teraz na swoim monku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Jeśli to o mnie chodzi to 198k lub 201k dps unbuff :), zależny co gram... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 A wiesz jakie rzeczy wychodzą z craftu, czy przespałeś ostatniego pacza Wiem ale po wtopieniu kilku baniek jakos mi na razie przeszlo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...