Chaos Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Czyli co panowie zaloguje sie dzis do diablo i moja broń magiczne zwiększy dmg bo te 7% zacznie działać z poison dmg na broni? Wysłane przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Blue pisali że sami nie wiedzą i możliwe że będzie wymagane ponowne znalezienie broni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Czyli co panowie zaloguje sie dzis do diablo i moja broń magiczne zwiększy dmg bo te 7% zacznie działać z poison dmg na broni? Wysłane przez Tapatalk Na diablo fans z postu blue wynika: Is the fix to +% damage retroactive? Blue: Yes, this change was retroactive, and fixed existing items. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Zobaczymy na razie jestem w pracy. Jak sie loguje na profil to widzę ten sam Dps na broni. Zobaczymy jak wejdę do gryJeżeli dobrze rozumuje to skoro mam 1157-1416 poison dmg i 7% to(1157+1416)/2= 1286 średni dmg poisona1286 * 7% = 90 dodatkowy dmg z poisona90 * 1.2 = 108 Dps broniCzyli zamiast 2122 bedzie 2230Nice :) edit: mialem racje ;] Edytowane 14 Maja 2014 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Wreszcie złota leci tyle ile powinno a nie ciułanie godzinami na zrobienie kilku klejnotów. Poprawki do multi też bardzo na + . Ogólnie póki co podoba mi się i lagów na razie nie zauważyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 @Zły i ojejku: dzięki za wspólne zbieranie shardów, mam nadzieję że coś Wam w końcu wypadło, ja po kilku tysiącach nie dostałem maski :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 nie wypadlo xD moze jutro zanim to zlikwiduja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Patch - brak słów.. Idealnie obrazują podejście blizarda do mnicha 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 kolega gra monkiem, większość jego dmg pochodzi z proców broni Odyn Son i Thunderfury także taaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 @vinoo - czy ja wiem. Ja głównie gram Monkiem i gra mi się nim najlepiej i najłatwiej. Wizzem DPS mam większy ale gra mi się dużo gorzej na T1 - dużo wolniej i trudniej. Monkiem chodzę po T2 i tylko z niektórymi elitami są czasami drobne kłopoty. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie śmigania na T5 czy 6 Monkiem - nie wiem czy kiedykolwiek to będzie możliwe. A tym bardziej ciężko sobie wyobrazić wyższe poziomy Wizzem.Wyczuwam ginięcie po jednym strzale;) Tym bardziej jak widzę jak biegacie WD po T6 (robiąc rifta w mniej niż 2 minuty) mając w statach mniejszy DPS ode mnie to jestem w szoku;) Wczoraj pograłem i wypadło mi z 5 schematów legend i setów, kiedy wcześniej leciało od święta. Też tak mieliście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) @Bartolomius dostalem to mojo zuni w koncu wczoraj :) ale w sumie to nie wiem czy chce to uzywac :o bo przeciez FA sie nie stackuje i wszystkie padaja jak jeszcze raz castuje, a mam SMK co redukuje cooldown i tak na FA i BBV.... Moglem lepiej czaic sie na pas talrashy ;] Naprostsze rozwiazanie na zlikwidowanie tego, mam na mysli implementacje, jest zredukowanie shardow jakie mozemy dostac np do 15 na tych niskich poziomach i nikomu juz sie tego nie bedzie chcialo robic. Dzis lupiemy dalej ;) ale bede dopiero pod wieczor. Lol wlasnie przeczytalem ze jest "anniversary" i jest 100% boost na drop legendy + dwkurotnie zwiekszona liczba kluczy na rifty z bounties :) To trzeba bounties porobic dzis a pozniej moze jednak T1 a nie T6 :) chyba ze te 100% wliczone jest tez do ksiezniczki Kadali ;]. Edytowane 15 Maja 2014 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 @Bartolomius dostalem to mojo zuni w koncu wczoraj :) ale w sumie to nie wiem czy chce to uzywac :o bo przeciez FA sie nie stackuje i wszystkie padaja jak jeszcze raz castuje, a mam SMK co redukuje cooldown i tak na FA i BBV.... Moglem lepiej czaic sie na pas talrashy ;] Dzis lupiemy dalej ;) ale bede dopiero pod wieczor. Lol wlasnie przeczytalem ze jest "anniversary" i jest 100% boost na drop legendy + dwkurotnie zwiekszona liczba kluczy na rifty z bounties :) To trzeba bounties porobic dzis a pozniej moze jednak T1 a nie T6 :) chyba ze te 100% wliczone jest tez do ksiezniczki Kadali ;]. To gratulacje :) Jak się zastanowię to też mogłem coś innego losować, ale się uwziąłem bo chętnie bym sobie builda pod Horrify zrobił, i nie odpuszczę dopóki jej nie dostanę :evil: Dziś będę koło 18-tej to możemy pobiegać bounties, ktoś jeszcze chętny? HC 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Jeszcze jedną rzecz wczoraj zauważyłem - przy otwieraniu ekwipunku były lekkie freezy - otworzyło się okno, ale itemy wyświetliły się po sekundzie i tak za każdym praktycznie razem. A ping był ok. Tylko u mnie tak było? Jeszcze pytanie odnośnie farmienia kamieni - w jaki sposób najszybciej to robić? Może i głupie pytanie ale nie siedzę w tym aż tak bardzo i będę wdzięczny za podpowiedzi;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Ja też tak wczoraj miałem, wydaje mi się, że to fix Blizzarda na freezy przy otwieraniu ekwipunku czy najechaniu na skille, które były wcześniej bo te u mnie zniknęły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 To gratulacje :) Jak się zastanowię to też mogłem coś innego losować, ale się uwziąłem bo chętnie bym sobie builda pod Horrify zrobił, i nie odpuszczę dopóki jej nie dostanę :evil: Dziś będę koło 18-tej to możemy pobiegać bounties, ktoś jeszcze chętny? HC Ja, ja, ja;) wezcie mnie:P a tak serio jak bede to sie chetnie pisze. By Lumia 925 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. thuGG Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Kiedy gram z kimś w ch lepszym: Edytowane 15 Maja 2014 przez thuGG 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 ...Lol wlasnie przeczytalem ze jest "anniversary" i jest 100% boost na drop legendy + dwkurotnie zwiekszona liczba kluczy na rifty z bounties :) To trzeba bounties porobic dzis a pozniej moze jednak T1 a nie T6 :) chyba ze te 100% wliczone jest tez do ksiezniczki Kadali ;]. U mnie ktoś dopisał - przed tymi 100% :/ Zawsze miałem chociaż legendarne materiały z riftu, dziś z bonusem dostałem środkowy palec. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Widzieliście? https://www.facebook.com/DiabloPL/photos/a.10150952141856102.524500.287579551101/10152787584626102/?type=1 Trza farmić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Widzieliście? https://www.facebook.com/DiabloPL/photos/a.10150952141856102.524500.287579551101/10152787584626102/?type=1 Już wczoraj minute po północy włączył się buff :) Dziś będziemy kosić niemiłosiernie :> Edytowane 15 Maja 2014 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Dobra, właśnie się zorientowałem, że przeprojektowali Drogę stu pięści i żadna runa nie zadaje fizycznych do których mam bonusa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Panowie z paragonem powyżej 200 ile macie resów i pancerza. Pytam orientacyjnie bo dumam nad rozwojem mojego monka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Powiem tak, 1k resów (bez mantry) i 8k armora (z pasywką) z nowymi itemami można bez problemu osiągnąć a to wystarczy do gry na T4 przy 400k HP. Oczywiście jako taki dmg trzeba zadawać ;p. Pkt. z paragonów w pierwszej kolejności w resy, potem ew. w armor. T5/T6 zaczynają się schody. Trzeba brać już pod uwagę set aughilda, jeżeli grasz sam to obowiązkowo jedność na twoim mnichu i u towarzysza. Teraz pytanie jaki elemental cię kręci ;p Fire robi największy dmg, ale jest problem z setem aughilda, zresztą co tu pisać na T5 i T6 i tak trzeba się pchać w exploding palm i Az'Turrasq. Jak to przystało na SUPORTA, przyciagasz rzucasz EP, giniesz, reszta teamu kończy dzieło ;p Jakby nie było, efektywność farmienia T5/T6 jest z [gluteus maximus] w porównaniu do reszty klas.. Edytowane 15 Maja 2014 przez vinoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Mam ok 1400res z mantrą i ponad 7tyś armor i na T3 padam przy białych. Na T2 czasem musze uciec z tej kałuży którą tworzą wrogowie i oczywiście kilka laserów na raz też może mi dupe złoić. Może jak będzie powyżej 1700res będzie spoko na T3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Gdzieś sobie czytałem że generalnie trzeba równomiernie rozkładać redukcję z resow i armory. Powyżej 70% juz wolno idzie do góry. Przy 1200-1400 AR i 12-14k armora barb radzić sobie na t3 Sent from my C5303 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Jak kiedys sprawdzalem wlasnie punkty obrony to wyszlo ze najlepsza wytrzymalosc uzyskiwalem gdy wszyskiego nie wpakowalem w jedna statystyke. Obecnie mam ok 210 AR a reszta porowno. Na 230 paragon. Chyba FS juz nie jest takie fajne bo mam przewaznie 3-4 fetysze w porownaniu z 6-8 wczesniej. Jak jest jakas paczka to jest normalnie ale chyba potestowac inne skille niz nietoperki tylko co jak mam rzeczy pod fire... By Lumia 925 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Na spawn fetyszy dobre są ropuchy, albo te wybuchające albo deszcz ropuch, używam deszczu i dosłownie po chwili mam obstawę. Poza tym jest limit 15 sztuk ale nie ma kiedy tego liczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Wczoraj kknd mnie wyśmiał za moją radość z setowego paska Blackthorne, wiec mnie naszło żeby coś napisać na temat moich planów dla wizza. Generalnie ubzdurałem sobie, że z ringiem RROG zbiorę sobie takie sety: Ashera - 2 - tu rezygnuję z ostatniego efektu(2) Set:+100 Resistance to All Elements(3) Set:+20% Life(4) Set:Attacks cause your followers to occasionally come to your aid.Tal Rasha - 3(2) Set:Cold skills deal 5% more damage.Fire skills deal 5% more damage.Lightning skills deal 5% more damage.Arcane skills deal 5% more damage.(3) Set:+100 Resistance to All ElementsIncreases Arcane Power Regeneration by 2.00 per Second (Wizard Only)(4) Set:Damaging enemies with Arcane, Cold, Fire or Lightning will cause a Meteor of the same damage type to fall from the sky. There is an 8 second cooldown for each damage type.Blackthorne - 3(2) Set:+250 VitalityIncreases damage against elites by 10%(3) Set:Reduces damage from elites by 10.0%+25% Extra Gold from Monsters(4) Set:You are immune to Desecrator, Molten, and Plagued monster ground effects.Aughild - 2(2) Set:Reduces damage from ranged attacks by 7.0%.Reduces damage from melee attacks by 7.0%(3) Set:Reduces damage from elites by 15.0%Increases damage against elites by 15% Tak wyglądam teraz: http://eu.battle.net/d3/en/profile/thuGG-2156/hero/35683288 Pytanie, czemu set Blackthorne jest śmiechu warty? IMO +10% elite dmg i -10% elite dmg itd całkiem dobre affixy razem z ostatnim. Generalnie przeszukałem inne sety, ktore mogłby być fajniejsze, ale wg mnie nic ciekawszego nie ma. Inną kwestią jest to czy nie lepiej po prostu ubrać sie w legendy, no ale ja się uparłem na sety i na razie tego się trzymam. Edytowane 16 Maja 2014 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 @rafa Spróbuj wycisnąć jak najwięcej redukcji cooldownu do spamu epiphany, 20k dodatkowego regena pomaga. Pas Haringtona i inner sancuary też dobra sprawa. T4, przy statach jakie podałem wcześniej, robię swoim mnichem bez problemu. Na T5 jest już trochę za grubo, skok jak dla mnie bardzo duży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Blackthrone wymiata. Jakiś bug jest teraz że molten/plagued robią więcej obrażeń, więc przydaje się tym bardziej. Pet wd, jeżeli odpuści się zuni set i fetish army, gra tylko z pasywem jest w tym secie praktycznie nieśmiertelny na t6. Fetish army teraz działa tak, że jest limit fetyszy do 15 (w sumie), i te fetysze z pasywa jak dochodzi do limitu, zastępują te z fetish army. Co sprawia że nie opłaca się używać obu. Te z pasywa są słabsze, łatwiej giną (nie mają force armora), i nie działa na nie bonus z geara do fetyszy. Ale i tak 15 > 8 w praktyce. Grając w sam pasyw, nie dośc że jak poprzednio, ignorujemy na tym buildzie mana regen, ale teraz też bonus do skilla (bo bonus do FA nie działą na fetysze z pasywa). Wszystkie te affixy idą w EHP. Do tego dochodzi możliwość noszenia kilku małych setów, w tym blackthrone, bo nie trzeba poświęcać slotów na zuni. Buff horrify - cooldown 12s. Cooldown 12s + redukcja cd + grave injustice = permanentny efekt 100% armor z jednej runy. Plus oczywiście 3s stun które robi normalnie teraz horrify (fear + root = stun). Jak ktoś jeszcze ma unity i unity na merca = god mode, można tankować 5 elitepacków jednocześnie na t6. Samo toughnesss jest gdzieś na poziomie 25mil z takim gearem i ze 100% armora z horrify. Niektórzy wprawdzie grają zuni set, i mają wtedy 8 mocniejszych fetyszy, ale cierpi przeżywalność ich postaci, bo są skazani na zuni set i bonusy do fetyszy. Jeszcze jedna opcja to mieć starmetal kukri (broń dla wd z redukcją cd fetyszy/voodoo o 1s za każdy hit fetyszy), Wtedy można grać FA bez setu, i zwyczajnie recastować fetysze. Tylko trzeba mieć ten nożyk, a szansa na drop to mniej więcej 1 na 80 legendarnych ceremonialnych nożyków.. :wink: Edytowane 16 Maja 2014 przez aerial 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Ja mam 2 kawałki blackthorne'a ale za nic pierścień mi nie chce polecieć Czy ten buff na legendarne działa na drop z horadric cache Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...