Kacimiierz Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Jak używam sentry to dodatkowe % obrażen od umiejętności używanych przez niego, np strzały żywiołow mają wpływ na dmg który zadaje czy tylko % od samego sentry się liczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Mają wpływ. Dlatego sentry mają 3x 15% do sentry, i 2x 15% do jakiegoś skilla (cluster arrow albo elemental arrow). W efekcie 1 sentry bije mocniej niż gdybyś sam używał danego skilla.. już nie mówiąc że sentry nigdy nie kończy się mana i masz ich 5 jednocześnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 O ile dropnie Ci ten pieprzony kolczan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Dzięki za wyjaśnienie. ;-) Choć na razie nie trafiłem jakichś świetnych itemów ale przynajmniej nie mam już wątpliwości. W sumie mam teraz problem na co wydawać odłamki... Czy szukać lepszych losowań w marudzie czy polowaćna rzadkie rzeczy typu TnT, etrayu czy witching hour. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 powiedzcie mi cos panowie grajacy DH dopiero zaczynam grac DH z M6 i mam sprzet jeszcze z pupy..http://eu.battle.net/d3/en/profile/Chaos-2480/hero/2492797 wzielem sobie TnT od barba bo nie mam na razie z dexem a reszta sprzetu to tylko stuff ktory dostalem albo wylosowalem od kadali... takze wiem ze nie jest optymalny... ale ja nie o tym mam 1.42 ias + taskery na 43% czyli sentry maja 2.03 czyli skoro nie mam 2.16 to i tak lapie sie na 4 BP (czyli tak jakbym mial 1.742) od 1.742 do az 2.16 nie bedzie zadnej roznicy w tym jak Sentry atakują? czyli majac takiej taskery jakie mam przy ias 1.23 (1.24x1.43=1.7589) beda one atakowac tak samo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Tez sie głowkuje... Mam takie rekawice... i taki luk I sie zastanawiam na czym lepiej wychodze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 @Chaos Tak jak mówisz. Jeśli sam nie atakujesz tylko w 100% polegasz na sentry to różnicy nie będzie. W takim wypadku warto zrezygnować z IAS na czymś na rzecz np CHC albo CHD albo czegokolwiek innego. Ja własnie tak zrobiłem na amu, zamiast 7% speeda zrobiłem socket bo maks co bez T&T mogłem wyciągnąć to 2.81 tracąc przy tym na CHD itd więc zrobiłem tak, że mam 2.17 czy 2.18 i do czasu znalezienia T&T raczej tak zostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Mam pytanie. Czytałem że gem toksyny sam oznacza piętnem śmierci mobków. sprawdzał ktoś? Chyba że coś źle zrozumiałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) No a mi w końcu udało się zdobyć T&T tylko raz, że ze średnim rollem a dwa, że nie mam pod do kompletnie żadnej dobrej broni. Łuk mam do kitu bo brak socketu, kusze 2h mam w miarę ale AS wychodzi coś koło 2,7 więc też do [gluteus maximus], z 1h i takim rollem to nawet nie ma co śnić żeby wbić cap a inaczej to się nie opłaca bo zostaje z 3.7 AS. Trzeba nafarmić żółtych itemów i wymęczyć coś u kowala. Edytowane 30 Września 2014 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) A ja wczoraj nawet przyfarcilem Co mnie rozwala to fakt że Tym swoim cienkim dh bez problemu robię w trialach klucze 29-31 stojąc tylko i odnawiając sentry. Przy końcu już trzeba pouciekac trochę. Dla jaj zrobiłem sobie parę riftow (29) i z 3 udało się jednego ukończyć. 1 był tragiczny (puste przestrzenie) a w drugim brakło mi może z 30sek. Crusem muszę się mocno skupić żeby zrobić 29. Tyle że nie ginie tyle. Sent from my C5303 using Tapatalk Edytowane 30 Września 2014 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 A u mnie drop na uwaga.. DH :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 A u mnie drop na uwaga.. DH :) [...] U mnie to standard, na DH dostaję 1H z INT, a na WD pancerze z DEX. Przynajmniej pasują :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Ja grając barbem wydropilem pół seta jade dla WD. Tyle że w ogóle WD nie gram... :-) Sent from my C5303 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Ja grając barbem wydropilem pół seta jade dla WD. Tyle że w ogóle WD nie gram... :-) Sent from my C5303 using Tapatalk To zacznij, gra się przednio :) Ja tak właśnie odkurzyłem monka, bo mi kilka rzeczy dla niego wypadło na WD. Edytowane 1 Października 2014 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 A mi w koncu wydropil bombardier... a raczej dwa w przeciagu kilku minut ;] Dzisiaj robie zamach na 34... wczoraj zabraklo mi cos kolo minuty... ale losowanie mobow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 A ja wciąż nie mogę wydropic tej zasranej tarczy do buildu z phalanxami.. Złośliwość rzeczy martwych. kadala też coś nie łaskawa Sent from my C5303 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Ja ją raz dropłem ale bardziej chu**** statów to w życiu nie widziałem więc poszła na przemiał. Generalnie crusader powoli mi się nudzi a na powrót do łask wraca monk :) Spokojnie w grupie nim robie T6 chociaż nie mam za bardzo fajnych itemów. Crusem na T6 wlazłem też niedawno i po milionie kombinacji alpejskich z buildami, zestawami itd. Coś mi jednak ostatnio ten drop dla monka nie wychodzi, bo mam po 1 przedmiocie chyba z 4 różnych zestawów :P i potrzebuje ten cholerny Flying Dragon :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzik1981 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Witam :) takie pytanko czy jest jakiś Team Speak Klanowy ? czy nie bo na chacie można umrzeć. a teraz do rzeczy : Jaki jest najważniejszy atrybut w WD PET ? szybkość ataku, krytyki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) @twisted Wiesz. Jak się meczysz z t6 to zupełnie inna sprawa. Zabawa się zaczyna dopiero wyżej. Jak próbujesz robić rifta od 30 w górę. T6 w dzisiejszych czasach raczej robi się już na czas. Mi rift na t6 zajmuje z 6-8 min. Ale przy gr29 już słabo mam z czasem.. Wraz ze wzrostem HP u potworów pewne rzeczy przestają się sprawdzać. Ten build z phalanx stampede nawet i teraz daje rade u mnie ale jakbym miał 2x więcej koni to bym pewnie dał radę zrobić troszkę wyższe Gr. Tym bardziej że ma przyzwoity cały pozostały sprzęt do tego (phys Soj, strong army i heart of slaughter) Sent from my C5303 using Tapatalk Edytowane 1 Października 2014 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Witam :) takie pytanko czy jest jakiś Team Speak Klanowy ? czy nie bo na chacie można umrzeć. a teraz do rzeczy : Jaki jest najważniejszy atrybut w WD PET ? szybkość ataku, krytyki ?? Crit Hit Chance (afaik CHD nie działa), INT, +Fetish Army Damage / +obrażenia fizyczne. Do tego Mask of Jeram, set Zuni (jeżeli nie masz SMK), Tasker and Theo, Aughild's Power + Search. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzik1981 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Crit Hit Chance (afaik CHD nie działa), INT, +Fetish Army Damage / +obrażenia fizyczne. Do tego Mask of Jeram, set Zuni (jeżeli nie masz SMK), Tasker and Theo, Aughild's Power + Search. Maska wiem że must have, kukuri też i T&T. Inteligencja wiadomo, Czyli szansa na krytyki + dmg fizyczny a ten Search ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Maska wiem że must have, kukuri też i T&T. Inteligencja wiadomo, Czyli szansa na krytyki + dmg fizyczny a ten Search ?? Aughild's Search Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzik1981 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Crit Hit Chance (afaik CHD nie działa), INT, +Fetish Army Damage / +obrażenia fizyczne. Do tego Mask of Jeram, set Zuni (jeżeli nie masz SMK), Tasker and Theo, Aughild's Power + Search.Fetish Army Damage tylko jak uzywasz umiejetnosci aktywnej bo na pasywke to nie dzalalo chyba ze zmienili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzik1981 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 No właśnie pytałem na chacie klanowym ale nikt mi nie odpowiadał na to pytanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Fetish Army Damage tylko jak uzywasz umiejetnosci aktywnej bo na pasywke to nie dzalalo chyba ze zmienili? Fetish Army to dokładnie nazwa skilla i *tylko* na niego działają bonusy opisane jako "Increases Fetish Army Damage by XX%". Fetysze pasywne to inny temat (bo i nazwa inna), podobnie jak fetysze przyzywane przez Gidbinn. @rodzik1981 > google albo bnet, masz od groma informacji. Edytowane 1 Października 2014 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Chaos ja tez uzywalem stampede, tarcze w sumie znalazłem dwie ale cos mi się wydaje, ze jednak condemn jest troche lepszy przynajmniej na t6, na rifty brak dystansu moze byc problemem. Ja u siebie musze jeszcze na naramiennikach zrobić % damage od condemn i wsadzić klejnot miranea w pierścionek. Wczoraj pogralem chwile to packi szybko ida, najgorzej jest przeciwko strażnikowi bo wtedy condemn castuje sie tylko dwa razy ale tutaj smite z temu powinno ładnie podciągnąć dps :-) Edytowane 1 Października 2014 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Ja t6 farmie najszybciej. Firestarterem z maximusem. Stampede na wyższe grifty z grupą bo ładnie trzyma moby na dystans i dps-y mogą robić swoje Sent from my C5303 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 Tylko problemem z tym jest często rodzaj mapy. Jak trafisz na wąskie drogi albo te labirynty ze schodami to mocno tracisz na dpsie bo konie się rozbijają. Wallery w elitach też są mega wkurzające. No ale zawsze coś kosztem czegoś. Ja teraz trochę polatam ze skazaniem bo hodowla zoo mi się już znudziła. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 Bo tak to jest, Ci co są na pierwszych miejscach w rankingu to przeważnie osoby, które trafiają na dobrze "zaludniony" g.rift, o tym buffie z kapliczki wyładowań już nie wspominając. Oglądałem niedawno stream kolesia grającego Wizardem w Firebird secie, który robił g.rift 40, a 41 i wyższe byłby w stanie zrobić tylko jeżeli trafiłby na rift z zombiakami żeby mu dot-y odpowiednio wchodziły na większą grupę mobków. Podrasowałem wczoraj swojego mnicha i dobiłem mu ponad 13kk Toughness wszystkie resisty <1,2k a i tak niektóre moby na T6 mnie zjadają w sekunde. Ktoś mi może poradzić w co najlepiej inwestować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...