dbq Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Za dual wield dostajesz tylko +15% attack speed - używaj więc tego, co pozwala osiągnąć jak największy dmg. output i sensowne staty. Jak się zrobi za trudno, zamień na 1h+ tarcza i tyle :) A, naczytałem się ostatnio kretynizmów na temat przewagi 2x1h nad 2h spowodowanej 2x większą liczbą prefixów/affixów - oczywiście jest to kompletna bzdura, bo broń dwuręczna, mimo że ma ich mniej, dostaje je w odpowiednio wyższych wartościach. wiec jeszcze jedno pytanie.. na ktoryms screenie kilka stron wczesniej ktos swoje staty wrzucal, w oczy rzucilo mi sie DPS. nigdzie nie widze ile robie DPS, tylko same obrazenia w statystykach sa? bo posumowac dps z broni sie nie da bo inne czynniki na to wplywaja tez chyba.. Edytowane 24 Maja 2012 przez dbq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Jakby kogoś interesowało, to tu jest guide który opisuje jak to się wszystko wylicza: Click to Loot - Diablo III Powergaming: Diablo III Combat Mechanics Compendium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) wiec jeszcze jedno pytanie.. na ktoryms screenie kilka stron wczesniej ktos swoje staty wrzucal, w oczy rzucilo mi sie DPS. nigdzie nie widze ile robie DPS, tylko same obrazenia w statystykach sa? bo posumowac dps z broni sie nie da bo inne czynniki na to wplywaja tez chyba.. no mnie to wkurza...mam pasywnego skilla ktory daje +3% szansy na crita co sekunde ( jak trafisz crita to to resetuje) .. i wtedy cały czas mi DPS rośnie (Bo zależy też od crit chance) dochodzi do absurdu takiego że: mam dps 6000, zaczyna rosnąć crit na 100% szansy, dps rosnie az do 10000 Używam cal trops z runą 45% obrażeń w tym miejscu.... te obrażenia nie niwelują działania crita i nie resetują tego Dzięki czemu biegam sobie i zadaję obrażenia zostawiajac tylko pulapki ( na nightmare w 3 akcie bez problemu kosilem moby) I pułapka zliczała obrażenia "jakby podstawowe" Łowca demonów - Gra - Diablo III Reasumując DPS rosł prawie 2x, ale obrażenia od broni nie, mało tego mimo 100% szansy na crita te obraża od pułapki nie były criticami :lol2: Ogolnie to wszystko bywa naprawdę zagmatwane a sam DPS nic nie mowi B-) każdy skill ma jakąś dziwną zależność, nie można nigdzie doczytać :-P Edytowane 24 Maja 2012 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Oszalał przez Diablo III i chciał zabijać w drużynie z policją | PurePC.pl :blink: :lol2: B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Słuchajcie nie wiem czy to bug, ale gram Mnichem z dwiema broniami i teraz w przypadku jednej zauważyłem, że jak ją włożę w lewą rękę (w miejsce z symbolem tarczy) to obrażenia mi spadają. WTF? Mam też dużo lepszą broń i jak ją wstawiam w to samo miejsce to wszystko idzie zgodnie z planem i DPS rośnie. Zrobiłem parę screenów by to zobrazować: Diablo III - Minus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Bo wylicza średnią z tych broni ;) do tego chyba rośnie o 15% szybkość ataku i dochodzą bonusy z obu. Pisane o tym było kilka postów wyżej ^^ Edytowane 24 Maja 2012 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Zakładam że to podchodzi pod to: 1.4.1 Attack Speed Transfer thuGG to zalinkował zakładam że główna broń jest sporo szybsza Edytowane 24 Maja 2012 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 btw jakie są zasady naliczania expa? Tworzę 2gą postać i kiedy ktoś mi robi "windę do nieba" to leci podobnie wolno, co jakbym ganiał sam, na levelu na którym powinienem być :/ np za przejście 4 aktu nightmare level mi podskoczył z 36 na 38... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Przykładacie jakąś uwagę do uzbrojenia naszych henchmanów ? Czy onie na wyzszych poziomach beda totalnym miesem armatnim na strzal jejslabszego moba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) btw jakie są zasady naliczania expa? Tworzę 2gą postać i kiedy ktoś mi robi "windę do nieba" to leci podobnie wolno, co jakbym ganiał sam, na levelu na którym powinienem być :/ np za przejście 4 aktu nightmare level mi podskoczył z 36 na 38... Ilosc graczy nie wplywa na ilosc expa za moba Wzrasta tylko ilosc hp i dmg mobkow;) exp bez zmian By sie naliczalo dla party trzeba byc nie dalej niz 2 ekrany (nie jestem tego pewien), no i nie wiem jaka moze byc roznica lvl miedzy playerami. Na hellu wolę grac sam bo drugi gracz to 195% HP potworkow...wiec 2x wiecej trzeba lac...a jak na dodatek drugi gracz jest slabszy to juz wogole sie przeciaga. Edytowane 24 Maja 2012 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 probowalem dzisiaj znow pograc po lekkim UP sprzetu w A2 inferno: :lol2: jedna paczke zabilem. mam nadzieje do konca tygodnia to oganac, zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Widzialem Wizarda farmiacego solo na inferno w trzecim akcie z templariuszem, ktory spokojnie dawal rade tankowac moby. Nie jest wiec az tak zle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Oszalał przez Diablo III i chciał zabijać w drużynie z policją | PurePC.pl :blink: :lol2: B-) Kolesiowi ostro od***ało, ale nic nie wskazuje na to, żeby powodem było Diablo (można poczytać tutaj). Raczej zwykła choroba psychiczna. Równie dobrze można powiedzieć, że powodem było to, że "lajkował" strony prawicy. Albo lewicy. Caleb - umieszczanie newsów o takich tytułach natomiast powoduje, że ludziki które tylko tytuły czytają jak lemingi zaczną między sobą te bzdury powtarzać. W efekcie za tydzień znowu jakiś uczony profesor w telewizorze będzie straszył rodziców przed tragicznym wpływem gier na umysły ich dzieci siejąc irracjonalną propagandę. Edytowane 24 Maja 2012 przez Pan_Borowik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Caleb - umieszczanie newsów o takich tytułach natomiast powoduje, że ludziki które tylko tytuły czytają jak lemingi zaczną między sobą te bzdury powtarzać. News jest napisany z jajem, więc jak lemingi nie potrafią wyłapać drugiego dna, to niestety pozostaje mi tylko pokręcić głową :> W efekcie za tydzień znowu jakiś uczony profesor w telewizorze będzie straszył rodziców przed tragicznym wpływem gier na umysły ich dzieci siejąc irracjonalną propagandę. Gadają tak od czasu Dooma ;] 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Widzialem Wizarda farmiacego solo na inferno w trzecim akcie z templariuszem, ktory spokojnie dawal rade tankowac moby. Nie jest wiec az tak zle. to moze najpierw zagraj wlasna postacia. Ci co farmia w 3 akcie to maja sprzet ktorego prozno szukac w tej chwilli na aukcjach a jesli jest to cena w milionach. zreszta barbarzynca a wizard to zasadnicza roznica tutaj. solo na inferno jest latwiej niz w grupie, w przeciwienstwie do pozostalych poziomow trudnosci. Edytowane 24 Maja 2012 przez ZlyDzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 masz ktos moze wolnego guest passa? bylbym wdzieczny za podeslanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) to moze najpierw zagraj wlasna postacia. Ci co farmia w 3 akcie to maja sprzet ktorego prozno szukac w tej chwilli na aukcjach a jesli jest to cena w milionach. zreszta barbarzynca a wizard to zasadnicza roznica tutaj. solo na inferno jest latwiej niz w grupie, w przeciwienstwie do pozostalych poziomow trudnosci. Gram, co wiecej nawet wizardem, tyle, ze powoli, wieczorami i z kumplem wiec dopiero co wczoraj przed padem serwerow udalo mi sie skonczyc dopiero 3 akt na normalnym poziomie trudnosci. Nie mam parcia na brniecie do przodu a tu chodzilo tylko i wylacznie o stwierdzenie, ze najemnicy, jakby nie patrzec dostepni tylko w grze solo, jednak sie do czegos przydaja i nie padaja na hita nawet na tym etapie rozgrywki. Czy jest to tylko zasluga itemow to juz zupelnie inna kwestia. Moj wczesniejszy post nie odnosil sie w zaden sposob do twoich klopotow a do postu @Michaeliusa, gdzie w trakcie pisania wiadomosci doszly dwie dodatkowe, w tym twoja. Nieszczesliwy zbieg okolicznosci ;-) Edytowane 24 Maja 2012 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 masz ktos moze wolnego guest passa? bylbym wdzieczny za podeslanie poszlo pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JapanPL Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 masz ktos moze wolnego guest passa? bylbym wdzieczny za podeslanie Mógłbym tez poprosić? :) Chciałbym zobaczyć jak ta gra chodzi na moim sprzęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 To i ja poprosze jak ktoś jeszcze ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Czy jest to tylko zasluga itemow to juz zupelnie inna kwestia. Najemca w d2, z dobrym gearem potrafił na pvp zabić gracza^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Jestem trochę nie w temacie, więc zapytam, czy po osiągnięciu limitu rozgrywki na guest pass można kontynuować rozgrywkę postacią po kupnie pełnej gry ?. Jeśli ktoś ma jeszcze wolny kod to chętnie przygarnę B-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Tak, można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Rowniez chetnie przygarne kod. W zamian oferuje kod do path of exile:) Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 http://i.imgur.com/C3vk8.jpg siakis cheat? czy to realne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 III Akt czas zacząć, ale na normalu padłem w walce z Belialem za 1 razem grając WD :( (może dlatego ,że zapomniałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ze sobą Templariusza ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Belial był trudny, ja Monkiem padłem ze 4 razy. Fakt, że raz przez gapiostwo (źle wlazłem). ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Też mi się WD padło u Beliala(nawet z Diabolo nie miałem problemów), na bosów(tylko tych aktowych) przestawiam sobie fire-bąka(czaszkę) na potrójną dmuchawkę. Edytowane 24 Maja 2012 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 I u mnie przyszła pora na Diabola ;) na normalu padł za pierwszym razem. Wizard @ 33 poziom. Trzeba przyznać, że Archon jest mega op, zamiata wszystko wokoło że aż miło...mam nadzieję że nie znerfią. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...