Zulok Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Dużo piszecie o nagrzewnicach, ale mało jest o chłodnicach z auta, dlatego założyłem ten temat. Jakom możecie polecić chłodnice, ale MIEDZIANĄ(nawet czy w ogóle robią takie) z samochodu, liczy się dla mnie wydajności, więc może być duża, ale w rozsądnej cenie, czy jednak nagrzewnica lepiej oddaje ciepło?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Dużo piszecie o nagrzewnicach, ale mało jest o chłodnicach z auta, dlatego założyłem ten temat. Jakom możecie polecić chłodnice, ale MIEDZIANĄ(nawet czy w ogóle robią takie) z samochodu, liczy się dla mnie wydajności, więc może być duża, ale w rozsądnej cenie, czy jednak nagrzewnica lepiej oddaje ciepło?? :blink: tanio masz miedziane nagrzewnice z lady albo kadeta kup od kogos kto chce sie poozbyc WC - kupowanie na szrocie i czyszczenie to meka lada ma proste blaszki miedziane co minimalizuje opory przeplywu powietrza i halas jak chcesz duza chlodnice to wez poszukaj od STAR-a :D ma chyba z 1,5m szerokosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Niestety od dawna nie robi się chłodnic miedzianych tylko jeszcze jakieś stare modle a na allegro nic nie ma więc na początek wezmę nagrzewnice później połączę 2 by miec większą powieszchnię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 i Cie wyniesie tyle co normalną chłodnicę do wc tyle że używaną ... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Sam swego czasu używałem chłodnicy od żuka, miedzianej, kupionej na allegro za 50zł, wydajność powala, świetna do pasywnego chłodzenia, tylko dużo roboty przy dostosowaniu jej do kompa. Jakbym miał jeszcze raz coś kombinować, to już bym wolał dedykowaną - święty spokój :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...