Skocz do zawartości
Zulok

Chłodnica Od Samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo piszecie o nagrzewnicach, ale mało jest o chłodnicach z auta, dlatego założyłem ten temat.

Jakom możecie polecić chłodnice, ale MIEDZIANĄ(nawet czy w ogóle robią takie) z samochodu, liczy się dla mnie wydajności, więc może być duża, ale w rozsądnej cenie, czy jednak nagrzewnica lepiej oddaje ciepło?? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo piszecie o nagrzewnicach, ale mało jest o chłodnicach z auta, dlatego założyłem ten temat.

Jakom możecie polecić chłodnice, ale MIEDZIANĄ(nawet czy w ogóle robią takie) z samochodu, liczy się dla mnie wydajności, więc może być duża, ale w rozsądnej cenie, czy jednak nagrzewnica lepiej oddaje ciepło?? :blink:

tanio masz miedziane nagrzewnice z lady albo kadeta

kup od kogos kto chce sie poozbyc WC - kupowanie na szrocie i czyszczenie to meka

lada ma proste blaszki miedziane co minimalizuje opory przeplywu powietrza i halas

jak chcesz duza chlodnice to wez poszukaj od STAR-a :D ma chyba z 1,5m szerokosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam swego czasu używałem chłodnicy od żuka, miedzianej, kupionej na allegro za 50zł, wydajność powala, świetna do pasywnego chłodzenia, tylko dużo roboty przy dostosowaniu jej do kompa. Jakbym miał jeszcze raz coś kombinować, to już bym wolał dedykowaną - święty spokój :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi