Skocz do zawartości
destroy

Zakup Nowej Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

mam nietypowy problem. Muszę dość szybko kupić kartę graficzną. Może na początek mój sprzęt

E2160 @3,0Ghz

Gigabyte P31

Amacrox Warrior 450PNF

2x1Gb DDr2

i tak sprzedam mojego gf 7600gs za korzystną cenę. i muszę dość szybko coś kupić. Nie chcę za dużo dokładać , bo nie jestem za kupowaniem najdroższych części. Granie na 76GS mi nie przeszkadzało. Więc chcę kupić kartę lepsza od 76Gs ale żeby nie dokładać.

gram w rozdziałce 1024x768 CRT 17'.

Myślałem żeby może kupić 86GT za ok. 140zł , lecz nie jest to jakaś super już karta. (chociaż lepsza od 76)

więc trochę już dołożę i wypatrzyłem dwie propozycje.

SAPPHIRE TECHNOLOGY RADEON HD 3850 256MB DDR3 PCI-E DVI TVO BULK - 217zł + przesyłka

GAINWARD GeForce 8800GS 384MB DDR3/192bit - 240zł + przesyłka

i tak który będzie lepszy do gier w tej rozdziałce ? który lepiej się kręci? Jak z głośnością ? Co Wy byście brali ? (tak jak mówię nie chcę za dużo dopłacać) wiem że są testy , ale nowe sterowniki dodają dość dużego kopa ATI. Cena też ma znaczenie jednak zawsze są te 20zł róznicy. Czy 256mb to nie za mało pamięci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a 88gs/96gso wystarczy do tej rodzialki?

procek nie za mocny bo X2 3,0

po przesiadce z 86gt i tak powinna byc spora roznica, a mam dosc grania w nienatywnej rozdzielczosci :|

w sumie moglbym sie szarpnac na 88gt, ale chyba nie odczuje duzej roznicy na tym procku, a moze jednak? ;)

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi