jeeqs Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Procesor Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz (S775) BOX Płyta główna EVGA nForce 790i Ultra Mainboard Premium [132-CK-NF79-A1] BOX Pamięć RAM 2 x OCZ DDR3 2x 1GB 1066MHz Special OPS CL7 Karta graficzna 2 x GeForce GTX 280 EVGA 1GB (PCI-E) Dysk twardy IDE/SATA Seagate 750 GB Barracuda 7200.11 (32MB, Serial ATA II) Zasilacz do obudowy Chieftec (CFT-850G-DF) 850W Obudowa Thermaltake Armor+ Silver z oknem Napędy optyczne Plextor DVD+/-RW PX-800A BOX white / black Chłodzenie Procesora Thermalright Ultra-120 eXtreme Prosiłbym o ocenę pod kątem rozrywki. Z góry dzęki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Nie wiem po co SLI ale jak chcesz. A monitor jaki masz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeqs Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 ja mam pod telewizorem LCD 42'' Sharp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 typowy zestaw dla szpanu... po co SLI??? jaka chcesz osiagnac wydajnosc??? po co DDR3 jeszcze w dodatku 1066 :lol2: jak masz nieograniczony budżet to kup cos porzaednego ale bez przesady i wsadz do tego porzadne WC dyski SSD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Jak bym ja miał nieograniczony budżet to bym kupił do gier jakąś konsole a do muzyki i innych komputer (dużo tańszy niż ten co podałeś) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konny Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) ddr3 1066 mhz to jedna z glupszych inwestycji jakie widzialem. Chyba ze sie pieniedzmi podcierasz. Jezeli rzeczywiscie zalezy ci na wydajnosci nie patrzac na ilosc wydawanych pieniedzy to bierz. Edytowane 29 Czerwca 2008 przez konny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 napisz ile mozesz wydac to ci pomozemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeqs Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) 8000zł PS. a co do ramów to się pomyliłem, te ramy będe chciał kupić OCZ DDR3 2x 2GB 1600MHz CL7 Platinium Edytowane 29 Czerwca 2008 przez jeeqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Nie lepiej brać 2x 4870? Będzie słabszy od SLI z GTX280, ale na 1920x1080 nie odczujesz różnicy. Za zaoszczędzone pieniądze dołożysz do WC. Wziąłbym terabajtowego Samsunga F1 zamiast Seagate'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zadam pytanie po co Ci ddr3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zadam pytanie po co Ci ddr3?nie ma co z kasą robić ale i tak wybrałbym coś coś ddr2 bo wzrost wydajności nie jest jakoś znacznie odczuwalny za to cena już tak oparłbym to wszystko na płycie na x48 (powiedzmy dfi lanparty dk x48), 2x 4870 2x2G (mushkin , ocz) samsung f1 (640G lub 1T) enermax pro82+/modu82+ 625W buda względem upodobania (ewentualnie antec 900) dvd ok bo mam i świetnie chodzi e8400 scythe mugen na proca i masz zestaw ~10% wolniejszy niż zaproponowałeś a zostaje trochę kasy na alkohol :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 nie ma co z kasą robić ale i tak wybrałbym coś coś ddr2 bo wzrost wydajności nie jest jakoś znacznie odczuwalny za to cena już tak oparłbym to wszystko na płycie na x48 (powiedzmy dfi lanparty dk x48), 2x 4870 2x2G (mushkin , ocz) samsung f1 (640G lub 1T) enermax pro82+/modu82+ 625W buda względem upodobania (ewentualnie antec 900) dvd ok bo mam i świetnie chodzi e8400 scythe mugen na proca i masz zestaw ~10% wolniejszy niż zaproponowałeś a zostaje trochę kasy na alkohol :D o i to jest zestaw :D ale ja bym tu wsadzil jeszcze Q9550 zamiast E8400 bo 4 rdzenie sa bardziej szpanerskie niz 2 :razz: a tak naprawde to wydajnosc wzrosinie bo kompa pewnie bedzie uzywal w czasach w ktorych beda gry 4 jajowe :razz: (jazeli takie czasy nastapia :D bo moze byc tak ze spadnie meteoryt czy cosik :razz: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 4 jajowe gry:D:D To mnie rozwaliło:P Tak jak mówi Scyzor 4 jaja fajniej wygląda niż 2:P:P I koniecznie 1TB Dysk:P Bo fajnie to brzmi:P Sprzęt będziesz miał normalnie nie z tej epoki:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 wlasnie o to mi chodzilo :D bo gosciu wyda tyle kasy na PC a watpie zeby to wykozystal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeqs Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 A mam pytanie, czy na tym zestawie co dałem to da rade żeby crysis w dx10 ze wszystkim na full detalach poszedł płynnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 w FullHD? Wątpię ;). Kup se skulltraila + dyski SSD i bedzie - tylko 'troszke' drożej wyjdzie, ale za to jakże szpanersko :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeqs Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 A mam prośbę, czy wie ktoś gdzie są może testy geforce 280gtx w sli ? wiecie w grach, benchmarkach itd. Bo szukałem na google ale nie mogłem znaleść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zadam ci pytanie - PO CO ci SLI z GTX280? Nie masz co z pieniędzmi zrobić? Masz dużo kasy, ale po co ją trwonić na NIEPROPORCJONALNY zysk wydajności? High-end tanieje najszybciej i za 2 miesiące będziesz się pluł w brodę. Kiepsko szukasz, że nie umiesz "znaleść": http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-...le-review-test/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeqs Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Po co SLI? A chociażby po to żeby mieć ten sprzęt przez dłuższy czas bez potrzeby dokupywania czegokolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 ahahaha... jak tylko wyjdą oficjalne stery z lipca .. i wersja TOP karty hd4850 1gb.. zloze to w CF.. i rozwali ten twoj smieszny sli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeqs Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 acha ... no ok skoro tak mowisz to spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 ahahaha... jak tylko wyjdą oficjalne stery z lipca .. i wersja TOP karty hd4850 1gb.. zloze to w CF.. i rozwali ten twoj smieszny sli :P Ten pan dobrze prawi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeqs Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 A czy ktoś z was kupił może ostatnio Geforce 280GTX ? Np firmy EVGA ? Bo jestem ciekaw jaką grę dają gratis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Teraz to mnie rozwaliłeś. Kupujesz kompa za 8tyś i patrzysz jaką grę dają i tym się będziesz kierował ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 A jak kupi dwie karty, to dostanie dwie takie same gry! :banana: :banana: :banana: Fajnie, nie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Wiesz jak kupisz to powiedz jaką grę dostałeś:P Może warto kupić dwie GTX280 tylko innych firm? Będą dwie różne gry :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Zamiast wysmiewac kolege moze trzeba go naprowadzic na dobry tok rozumowania? IMO:na poczatek daj spokoj z tym sli i radki lepsze beda ( zaoszczedzona kasa, nie wiele nizsza wydajnosc a wraz z nowymi sterami moze nawet lepsza:) ) pees wogole to ja nie masz na co kasy wydawac to rozejrzyj sie wkolo , wakacje , laski itp. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Napewno, a jak nie gry to jakieś, fajne programiki ;p A czy ktoś z was kupił może ostatnio Geforce 280GTX ? Np firmy EVGA ? Bo jestem ciekaw jaką grę dają gratisNa kij Ci to ? Za zaoszczędzoną kasę kupisz sobie gierek... Edytowane 3 Lipca 2008 przez goru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Zamiast wysmiewac kolege moze trzeba go naprowadzic na dobry tok rozumowania? IMO:na poczatek daj spokoj z tym sli i radki lepsze beda ( zaoszczedzona kasa, nie wiele nizsza wydajnosc a wraz z nowymi sterami moze nawet lepsza:) ) pees wogole to ja nie masz na co kasy wydawac to rozejrzyj sie wkolo , wakacje , laski itp. :wink: Joł, my to mu tłumaczymy od kilku dni ;D Od samiusieńkiego początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Ta, tylko po co wydawać 8k na komputer? Toż to się w głowie nie mieści ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...