Maxim Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Witam, dopiero co zainstalowałem Red Hat 7.2 (full). Skonfigurowałem SDI tak: /etc/ppp/pap-secrets w tym pliku wpisałem: login * haslo IP (wszystko tak jak mam w tpsa) /etc/ppp/options wpisałem tak: 115200 modem defaultroute lock crtscts noauth user <tu swoj login> persist maxfail 0 lcp-echo-interval 20 lcp-echo-failure 5 /etc/resolv.conf tu wpisałem: nameserver 194.204.152.34 nameserver 194.204.159.1 To tyle konfiguracji, polecenie wywołuje z terminala: pppd /dev/ttyS0 Na His'ie zapalają sie lampki sygnalizujące połączenie, ale gasną po 3 sekundach (sprawdzałem w /var/log/mesage jest wpis modem HANGUP) internet oczywiście nie działa (bo wiatr zawsze w oczy wieje). Pomóżcie, co z tym robić??? Dodam że ten opis konfiguracji pochodzi z Chipa, mam go w pliku pdf i jest opisane udostępnianie łącza w lanie jak by ktoś chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25967 Sprawdz linki. Na żłobku było co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...