janekx Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam ...właśnie kupiłem nowy dysk Samsung F1 640 GB, działa on jako 2 dysk, nie systemowy ...niepokoją mnie pewne testy (zwłaszcza jeden), które zrobiłem, poniżej zamieszczam kilka screenów HDTach Long Benchmark HDTach Quick Benchmark Errors Scan odczyt z Everesta i ostatni odczyt z HDDLife ...co dziwne dysk jest nówka (2 dni), a sprawność tylko 85 % (przy moich 2 pozostałych jest po 100 %), przy włączeniu również w biosie opcji S.M.A.R.T Enabled dysk się nie odpala ...pomóżcie bo nie wiem czy na nim trzymać dane, boję się je stracić ...nie wiem czy to coś poważnego,będę wdzięczny za pomoc, może ktoś spotkał się z podobną sytuacją, będę wdzięczny za każdą pomoc i wskazówkę co można zrobić Pozdrawiam janekx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 czy mówi tobie coś słowo "unkonown" teraz jedyne co możesz zrobić to iść na stronę Samsung i pobrać program diagnostyczny żeby dowiedzieć się co to za "unkonown attribute" i czy jest groźny bardziej bym się przejmował tym C8 sądzę ze program diagnostyczny wykaże że dysk nie do końca jest sprawny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...