Trout Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Witam Czy istnieje możliwośc "odkażenia" twardych dysków, pendriva z danymi (zdjęcia, dokumenty itp) przed przeniesieniem ich na inny komputer? Stary mam z lekka "zababrany" i po przegraniu danych na dyski boje się to podłączyć do nowego komputera. Przeskanowałem Avastem i Kasperskym - nic nie wykazują ale mam obawy przed przenoszeniem danych. Czy jest jakaś metoda/program (nawet płatny) na sprawdzenie i gruntowne wyczyszczenie nośników z poziomu wyższego niż Windows? Tak aby ewentualne świństwo znajdujące się w bootsektorach na dyskach nie przeskoczyło na nowy system w momencie gdy tylko je podłączę. Z góry dziękuję za wskazówki Pozdrawiam Trout Edytowane 30 Czerwca 2008 przez Trout Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Poczytaj o zapobieganiu na dole tej strony: http://www.searchengines.pl/Infekcje-z-pen...ych-t94761.html Z pendrive'ow wystarczy usunac autorun.inf + uzyc Flash Disinfector. Co do dyskow to wystarczy skan antywirusem + np. Dr.Web CureIt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Ok. wielkie THX może się jakoś od tego dziadostwa opędzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...