Skocz do zawartości
xacti

Pamieci Ddr2 2gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ;)

Kolega szuka pamięci do nowego komputera. Będzie to (na pewno) MSI neo2 fir i ktorys E2160, prawdopodobnie jakiś selekt, tak, żeby zrobił te '3200MHz'.

Myślałem o kingstonach elpidach, ale nie wiem czy te teraźniejsze kręcą się tak samo jak kiedyś. Od dawna nie interesuję się spzętem na tyle by móc mu samemu doradzić. Tak więc potrzebujemy dość tanich ramek (2GB) , które wykręcą się na około 1000MHz przy znośnych opóźnieniach.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam ;)

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tematu. Również szukam 2x1gb DDR2, do zestawu na P35 z E21XX. Szukam czegoś taniego i stabilnego do OC procka 3-3,2GHz. Co sądzicie o tych G.Skillach allegro ?? Dodam, że nie mam zbyt dużego budżetu na ram (120zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupuj kingmaxy 1066 i bedziesz zadowolony

wejdz na temat o tych pamięciach i poczytaj

a kto napisał że się grzeja ten coś nie za wiele wie o tych pamięciach

ja mam na 1111 przy 2V (mniej nie chciało mi się sprawdzać) i po 3h memtesta można dotknąć bez problemu kostki na pamięciach.

na czucie maja kolo 40-45 :D stopni czyli nie za wiele i jak każde

polecam te ramy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupiłes kingmaxy to dobrze zrobiłeś :D

może ja mam dobrze wentylowaną bude i sie nie grzeja ale w parnikach mogą się grzać :D

no i moze to od egzemplarza zależy ale raczej bedziesz zadowolony z pamięci

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupiłes kingmaxy to dobrze zrobiłeś :D

może ja mam dobrze wentylowaną bude i sie nie grzeja ale w parnikach mogą się grzać :D

no i moze to od egzemplarza zależy ale raczej bedziesz zadowolony z pamięci

pozdrawiam

Proste, że kupiłem kingmaxy trochę przekraczały możliwości mojego budżetu, ale myślę, że było warto zaszaleć :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi