xacti Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Witajcie ;) Kolega szuka pamięci do nowego komputera. Będzie to (na pewno) MSI neo2 fir i ktorys E2160, prawdopodobnie jakiś selekt, tak, żeby zrobił te '3200MHz'. Myślałem o kingstonach elpidach, ale nie wiem czy te teraźniejsze kręcą się tak samo jak kiedyś. Od dawna nie interesuję się spzętem na tyle by móc mu samemu doradzić. Tak więc potrzebujemy dość tanich ramek (2GB) , które wykręcą się na około 1000MHz przy znośnych opóźnieniach. Proszę o pomoc. Pozdrawiam ;) Edytowane 30 Czerwca 2008 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Pomyśl o OCZ PLATINUM REV 2 lub jakiś Muchach:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 A co z kingstonem ? Nie opłaca się teraz? Bo na allegro za 2GB placę 100zł . Albo na przykład kingmaxy 1066? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 O Kingmaxach to czytałem że sie grzeją nieżle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIMAO Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 A A-daty by starczyly do OC na 3 ghz :>?? np te http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=11383 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Do tego procesora (E2160) spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Podepnę się do tematu. Również szukam 2x1gb DDR2, do zestawu na P35 z E21XX. Szukam czegoś taniego i stabilnego do OC procka 3-3,2GHz. Co sądzicie o tych G.Skillach allegro ?? Dodam, że nie mam zbyt dużego budżetu na ram (120zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Mogą być,ale inne 800-setki też będą spoko:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 kupuj kingmaxy 1066 i bedziesz zadowolony wejdz na temat o tych pamięciach i poczytaj a kto napisał że się grzeja ten coś nie za wiele wie o tych pamięciach ja mam na 1111 przy 2V (mniej nie chciało mi się sprawdzać) i po 3h memtesta można dotknąć bez problemu kostki na pamięciach. na czucie maja kolo 40-45 :D stopni czyli nie za wiele i jak każde polecam te ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Można znaleźć wiele postów na rożnych forach że sie grzeją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Dzięki za odpowiedź. Ram zakupiony czekam na przesyłkę, a to że się grzeje jaki problem schłodzić wentylatorem 80 od AC za grosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 jak kupiłes kingmaxy to dobrze zrobiłeś :D może ja mam dobrze wentylowaną bude i sie nie grzeja ale w parnikach mogą się grzać :D no i moze to od egzemplarza zależy ale raczej bedziesz zadowolony z pamięci pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 no pewnie od egzemplarza ale tak jak Ty mówisz to przy 2V tyle osiągnołeś a w niektórych trzeba duże większe napięcie zarzucić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 jak kupiłes kingmaxy to dobrze zrobiłeś :D może ja mam dobrze wentylowaną bude i sie nie grzeja ale w parnikach mogą się grzać :D no i moze to od egzemplarza zależy ale raczej bedziesz zadowolony z pamięci pozdrawiam Proste, że kupiłem kingmaxy trochę przekraczały możliwości mojego budżetu, ale myślę, że było warto zaszaleć :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...