Strongmen Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 poprostu Rubel idzie w dol, wszystko na dolara btw. Wymiana z dobrze krecacego sie E2xxx na tego 5xxx imho sredni pomysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 poprostu Rubel idzie w dol, wszystko na dolara ... Po prostu pazerniaki rzuciły się na E5200 za 229 zł. :) Nie było w przeciągu ostatnich paru dni takich skoków kursu $. Cena wzrosła aż o 7% a kursy zmieniały się mniej niż o 1%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 poprostu Rubel idzie w dol, wszystko na dolara btw. Wymiana z dobrze krecacego sie E2xxx na tego 5xxx imho sredni pomysl Teraz u mnie siedzi E2140 @ 3,2Ghz 1,4V i jestem bardzo zadowolony. Jesli mialbym sobie zostawic E5200, to musialby zrobic 3,8Ghz. Ale narazie to musi spasc z ceny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Zamówiłem E5200 w Agito za 229zł wczoraj późnym wieczorkiem. Gdy przyjedzie to odrazu zabieram się za testy. Edit: Też się właśnie zdziwiłem co do tej podwyżki,. Podesłalem kumplowi linka do agito bo sam planował kupić, patrzę a tu 245zł. Dosłownie 5 min po tym jak zamówiłem :D Ja zamowiłem na agito również, ale kilka godzin wcześniej i był po 240... :angry: ale i tak na wszystkich częściach zaoszczędziłem bo grafika zdrożała o 19zł (gdy procesor był tańszy), więc i tak zaoszczędziłem. Ja swojego też potestuje i zobaczymy ile pójdzie bo mam Ultre 120A (równą) więc chłodzić powinna dobrze, ale napięć 1.35v nie przekraczam ;) bo musi posłużyć bezawaryjnie dosyć długo. A i mam pytanie, zamówiłem P35-DS3L - wiem że to nie demon Oc ale do E5200 powinna wystarczyć, no i oficjanie nie obługuje jeszcze tego procesora. Ale chyba problemów z odpaleniem być nie powinno? Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez einar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Nie ma, ja mam mam ta płytę (choć E2160 a nie E5200) i od nowego biosu jest pełna obsługa proców 45nm, w tym także tych nowych E5xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Chodzi o to by odpalił bez aktualizacji, a po aktualizacji żeby dobrze rozpoznawał procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Chodzi o to by odpalił bez aktualizacji, a po aktualizacji żeby dobrze rozpoznawał procka. Obawiam się że z tym może być kłopot bo cześć płyt nie chciała ruszyć z e7200 bez aktualizacji bios. Jest bardzo mało płyt które mają obsługę E5200 w pierwszej wersji bios ale przynajmniej bios z obsługą E7200 by był wskazany dla mniejszego ryzyka problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Hmmm tego nie brałem pod uwage, bo myślałem że jakoś powinno odpalić, a nie bardzo mam do kogo iść żeby procka pożyczył na update biosu. Hmmm chyba w takim razie zmienie zamówienie w Agito, albo spytam czy mogą wgrać najnowszy bios - chociaż oni raczej częsci nie ruszają, to tylko sklep ze wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Przy p31 z biosem f8 (mimo braku obsługi 45nm w nim) płyta z 7200 wstaje i chodzi. Ale oczywiście nie wiem jaki bios będzie miał p35 i czy zaistnieje analogia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 G31M-S2L też nie ma w obsługiwanych procach E5200 a rozpoznaje i działa ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 G31M-S2L też nie ma w obsługiwanych procach E5200 a rozpoznaje i działa ok.a jaki masz bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 a jaki masz bios?nom, ale G31 to bardzo uniwersalna mobo dla odmiany podam tylko, że płyta z najwyższej półki Asusa - blitz extreme za cholere nie wstaje z E5200 - mimo najnowszego biosa oficjalnie obsługującego wszystkie nowe proce - z E5200 włącznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 a jaki masz bios?F6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 próbowałem na default - 1.200 w biosie (1.18 w idle, 1.15 przy load) ale nawet 3.2G nie chciał windy załadować. teraz testuje 3.41G na 1.2875 bios (1.24 load) orthos sie wywalił, na 1.300 bios (1.25 load, 1.28 idle) zobaczymy bo testuje ;) liczyłem na to, że przypadkiem trafiła ci sie jakaś lipna sztuka a tu zonk też mi tak średnio wychodzi 3,4 na 1,3v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 to może dobrze, że jednak zmieniłem to zamówienie na e7200 - wiadomo droższy, ale powinien wyżej pójść. A zamowienie zmienilem zeby miec pewnosc ze komp odpali. Więc juz uciekam z tego tematu, bo e5200 nie bede miec, a kurier powinien byc na dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 to może dobrze, że jednak zmieniłem to zamówienie na e7200 - wiadomo droższy, ale powinien wyżej pójść. A zamowienie zmienilem zeby miec pewnosc ze komp odpali. Więc juz uciekam z tego tematu, bo e5200 nie bede miec, a kurier powinien byc na dniach. nawet bardzo dobrze, że zmieniłeś ciekaw jestem tylko czy kktoś wogóle trafił już na jakiegoś dobrego E5200, bo u mnie narazie same padaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Szykuje się test / recka na Egiełdzie: http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?showtopic=13528 Narazie ich sztuka nie jest aż znowu taka tragiczna. ale IMO jednak warto dołóżyć do E7200 i mieć spokojną głowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Narazie ich sztuka nie jest aż znowu taka tragiczna. ale IMO jednak warto dołóżyć do E7200 i mieć spokojną głowę.W Siriusie E5200 mieli za 220 czy 229 , a to 100 mniej niz E7200. Sprawa nie jest oczywista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 e2xxx - 3 e5200 - 3,4 e7200 - 3,6 e8200 - 3,8 Nie zagłębiałem się w temacie innych CPU za mocno, ale na szybko tak to mniej więcej wyglądało. Ale niech to ktoś potwierdzi, albo zaprzeczy, bo jest sporo osób co testuje procki na co dzień i doskonale wiedzą, co się zazwyczaj trafia. Dobrych e8xxx już nie ma, to jest pewne. A selekty to inna historia. I tak niech każdy sobie samemu odpowie, co się opłaca i do czego warto dopłacać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) e2xxx - 3 e5200 - 3,4 e7200 - 3,6 e8200 - 3,8 Nie zagłębiałem się w temacie innych CPU za mocno, ale na szybko tak to mniej więcej wyglądało. Ale niech to ktoś potwierdzi, albo zaprzeczy, bo jest sporo osób co testuje procki na co dzień i doskonale wiedzą, co się zazwyczaj trafia. Dobrych e8xxx już nie ma, to jest pewne. A selekty to inna historia. I tak niech każdy sobie samemu odpowie, co się opłaca i do czego warto dopłacać. Tutaj powinno byc cos jeszcze :> 1MB 2MB 3MB 6MB Te roznice sa widoczne , juz nawet nie przez sam zegar. (ps , moj E2140 polecial ledwo na 2.84) Edytowane 2 Września 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Tutaj powinno byc cos jeszcze :> 1MB 2MB 3MB 6MB Te roznice sa widoczne , juz nawet nie przez sam zegar. (ps , moj E2140 polecial ledwo na 2.84) dokładnie, poza tym jest jeszcze jedna kwestia Cooloaler i Opson mają ESy ja i pare osób przerobiło już retaile i z pierwszych doniesień wynika, że nawet nie zbliżają się osiągami do tych ESów... ciągle mam nadzieję, że to zwykły pech :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 e2xxx - 3 e5200 - 3,4 e7200 - 3,6 e8200 - 3,8 Nie zagłębiałem się w temacie innych CPU za mocno, ale na szybko tak to mniej więcej wyglądało. Ale niech to ktoś potwierdzi, albo zaprzeczy, bo jest sporo osób co testuje procki na co dzień i doskonale wiedzą, co się zazwyczaj trafia. Dobrych e8xxx już nie ma, to jest pewne. A selekty to inna historia. I tak niech każdy sobie samemu odpowie, co się opłaca i do czego warto dopłacać. W przypadku E2xxx jest duży rozrzut bo dużo rev (L2,M0,G0) mnożników i marketingu. http://processorfinder.intel.com/List.aspx...&SearchKey= Raczej tak bym to napisał. E2xxx 2.5- 3.2 E5200 3.33 ? znak zapytania bo zbyt mało sklepowych CPU przetestowano E7200 3.5 E8400 3.6-3.8 tu wymagana jest mocna płyta do przekroczenia 9*400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) OT E2xxx wystepowaly na G0 ? To nie jest jakis blad ? Bo nigdy takiego proca nie spotkalem. EDIT: Na necie znalazlem tylko cos takiego http://www.taobao.com/view_image.php?pic=W...D&version=2 . Wyglada to lepiej jak te cale E5xxx. Kurde, nigdzie nigdy tych E2140 i E2160 nie widzialem w tej serii u nas. Nie orientuje sie ktos, gdzie to mozna wyrwac ? Jeszcze http://i260.photobucket.com/albums/ii21/ji...1/2140stock.jpg :blink: EOT Edytowane 3 Września 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Tu jest foto G0: http://forum.pcdvd.com.tw/showthread.php?t=805343 E5xxx może kiedyś będzie w E0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Może ktoś się skusi, tylko 225 zł :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Skusi skusi...jak ktoś inny zagwarantuje, że się to będzie kręcić jak należy..;) kurcze liczyłem na to, że 5200 zastąpi mi 2160, ale póki co to mi się nie widzi..no chyba, że selekty jakieś ładne się pojawią.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Za selekty to TY tutaj doplacisz co jest imho glupota przy cenach E7200. Najtaniej mial Sirius , Agito , teraz ma Arest wlasnie za te 225-230 zl. Niech ktos Ci za selekta beknie tyllko +50 zl. Gra nie warta swieczki przy E7200 i lepszym oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) Za selekty to TY tutaj doplacisz co jest imho glupota przy cenach E7200. Najtaniej mial Sirius , Agito , teraz ma Arest wlasnie za te 225-230 zl. Niech ktos Ci za selekta beknie tyllko +50 zl. Gra nie warta swieczki przy E7200 i lepszym oc. czy ja wiem...jak mi ktoś dal @4GHz za 225/230+50 za selekcję to jeszcze bym rozważył :D...ale jak widać póki co ciężko o takie sztuki :) tak czy siak coś pewnie łyknę w przyszłym tygodniu.. ciekawe jak te procki od Sectora/Lanca.. Edytowane 5 Września 2008 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Co tak cicho w temacie, czekacie na ceny < 200zl, czy nie chcecie chwalić się swoimi selektami 4ghz ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) Co tak cicho w temacie, czekacie na ceny < 200zl, czy nie chcecie chwalić się swoimi selektami 4ghz ? :P jakby było czym się chwalić to napewno byś tu zobaczył conieco :-) żeby nie być gołosłownym - wall na 333MHz i takie cuś: Edytowane 5 Września 2008 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...