Kukaki Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Co do tych samych numerów procków: :lol2: dwa zdjęcia tego samego pudełka bo nawet kod kreskowy ten sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Przed kod kreskowy rozumiesz EAN? Bo jeśli tak to przecież normalne. Każdy produkt ma jeden EAN (może mieć kilka ale nie musi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) :lol2: dwa zdjęcia tego samego pudełka bo nawet kod kreskowy ten sam Jesteś wręcz piekielnie spostrzegawczy. Niestety to nie fotka tego samego pudełka x2. Ale dodam dla rozjaśnienia: Proce mają ten sam batch co jest dla mnie dziwne bo wydawało mi się, że dla każdego proca powinien być unikalny. Edytowane 17 Czerwca 2009 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Proce mają ten sam batch co jest dla mnie dziwne bo wydawało mi się, że dla każdego proca powinien być unikalny. Sprawdź co oznacza słowo batch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 @ Madness Nic nowego, w starych C2D kilka razy trafilem na proce z tym samym batchem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 No i rzeczywiście moje niedouczenie - dzięki za szybkie wyjaśnienie. Od niedawna przewija mi się przez ręce więcej procesorów i źle rozumiałem znaczenie "batch"-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busterje Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) 1.26250 z biosu, chłodzenie frezzer7 i otwarta buda 1.32500 z biosu, na 1.31250 wszystko stabilne było ale wywalał orthos, sprawdzę jeszcze napięcie pomiędzy 1.31250 a 1.32500 może będzie dało radę niżej jeszcze dać do full stable 0.8500 z biosu, 2ghz próbowałem ale orthosa wywala, możliwe, że 1.9ghz by też śmiegało, kiedyś to sprawdzę może no i w sumie koniec testowania na razie bo więcej mi nawet nie potrzebne, no i zasiłka za słaba na mocniejsze zabawy Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Busterje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Nie wiem czy ktoś już rozszyfrował FPO/Batch bo ja nie do końca ;) Posłużę się batchem usera "mako222" :D Q839B185 1 litera/cyfra - Q oznacza że został wyprodukowany w Malezji, liczba 3 oznacza że wyprodukowany na Kostaryce. 2 cyfra - - rok produkcji procesora ( 8 = 2008, 9= 2009) 3 i 4 cyfra - tydzień produkcji procesora 39 to 3 tydzień września, 42 to 2 tydzień października (całą liczbę dzielimy przez 4 ;) ) 5 litera - występuję tylko A i B. wiem tylko że B lepiej się kręci 6 i 7 i 8 cyfra - im niższe jako liczba tym lepiej (mako222 trafił ładnie na 185 ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mako222 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Posłużyłem za królika doświadczalnego :E Sztuka jest ok :D Jeszcze zeszlifuje Mugena do pipek i będzie rewelayjnie :D Edytowane 20 Czerwca 2009 przez mako222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 a co z podstawką ? te kilka mm szlifu może całkowicie poluzować docisk do procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mako222 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) Dlatego chcę kupić scythe stabilizer i docisk będzie genialny :D Edytowane 21 Czerwca 2009 przez mako222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ile mniej więcej da się osiągnąć na moim mobo z siga? zasilacz będzie zmieniony na Fortrona z allegro 350w. Interesuje mnie każdy mhz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanHoshi Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Ile mniej więcej da się osiągnąć na moim mobo z siga? zasilacz będzie zmieniony na Fortrona z allegro 350w. Interesuje mnie każdy mhz :)gdyby to bylo takie proste... plyta chyba nie bardzo do OC, a sam procesor nie wiadomo jak sie kreci. moj E5200 ( ostatni tydzien uzytkowania i allegro - E8600 w drodze ) chodzi teraz na @3.8 ale wczesniej na GA-EP45-DS3P smigal na @4.0 przy 1.35v... wiecej nie dawalem bo na karaku nie chcialem przekroczyc 70* w stresie. Edytowane 22 Czerwca 2009 przez KapitanHoshi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) ogólnie to robił 2.8 na def v, więc pewno 3.0 powinien już zrobić. Zresztą to się zobaczy Edytowane 22 Czerwca 2009 przez szczupak01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swistaq Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Mam takie pytanie, jaką przepustowość pamięci jest wstanie wykorzystać E5200 R0 wykręcony w okoli 3,8-4GHz ? Szukam 2x 2x1 GB do P965 i zastanawiam się jakie kości i ile muszą się wykręcić żeby proc nie był zdławiony. Swoją droga jest na to jakaś metoda do policzenia czy tylko na zasadzie zmieniania parametrów i obserwacji wyników w benchmarkach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Pewno tyle ile FSB wynosi. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanHoshi Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Mam takie pytanie, jaką przepustowość pamięci jest wstanie wykorzystać E5200 R0 wykręcony w okoli 3,8-4GHz ? Szukam 2x 2x1 GB do P965 i zastanawiam się jakie kości i ile muszą się wykręcić żeby proc nie był zdławiony. Swoją droga jest na to jakaś metoda do policzenia czy tylko na zasadzie zmieniania parametrów i obserwacji wyników w benchmarkach ?na GA-EP45-DS3P OCZ Reapery 2x2GB 1066 chodzily na @1182. na obecnej plycie @1100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 HHhahahaha! Zrobiłem vdrop moda i moja padaka co do 3.300 potrzebowała 1.408 V Robi teraz 3.6 i wszystko wskazuje, że cpuz ssie. Pokazuje mi vcore 1.408. A w biosie ustawiłem 1.33V. I asusowski PROBE II wskazuje mi 1.33V. Zaczynam długą noc testowania ;P. Te 3.6 to tak na szybko ;* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) Witam na jakie temperatury mogę liczyć na scythe infinity/mugen z procem e5200 4ghz + przy napięciu max 1,5v? Edytowane 25 Czerwca 2009 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
60Dogg Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) po pierwsze to napięcie 1.5V jest mocno za duże (bardzo szybko 'zabijesz' takim napięciem procesor) po drugie najwyższe dopuszczalne napięcie na proca w 45 nm to ~1.35V (oczywiście można większe, ale to tylko do bicia rekordów) Gdy byś dał niższe napięcie, np. 1.3V to spokojnie byś mógł kupić do tego karakorum i by wystarczyło. Edytowane 24 Czerwca 2009 przez 60Dogg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ale ja mam już chłodzenie i nic nie zabije :) Chodzi mi o same temperaturki 4ghz nawet na niższym napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 po pierwsze to napięcie 1.5V jest mocno za duże (bardzo szybko 'zabijesz' takim napięciem procesor) po drugie najwyższe dopuszczalne napięcie na proca w 45 nm to ~1.35V (oczywiście można większe, ale to tylko do bicia rekordów) Gdy byś dał niższe napięcie, np. 1.3V to spokojnie byś mógł kupić do tego karakorum i by wystarczyło. 1.35V to dla boxowego coolera, zwykłej pasty, zamkniętej nie wentylowanej obudowy i totalnego nooba komputerowego. I dodatkowo z zapasem na słabą sztukę. Taki jest wyznacznik Intela. Nie chodzi o napięcia, chodzi o temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
60Dogg Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAY7 - to ta najlepsza wersja E5200 właśnie się napięciem skraca żywotność procesora, a nie temperaturami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Na jakiej podstawie to wnioskujesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
60Dogg Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ponieważ temperatury to temperatury, a napięcie jak jest za duże to mocno 'dowala' w ten procesor. Najlepiej niech się jakiś ekspert wypisze na te temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ponieważ temperatury to temperatury, a napięcie jak jest za duże to mocno 'dowala' w ten procesor. Najlepiej niech się jakiś ekspert wypisze na te temat.mój E5200 na 90% padł ,zarówno na ab9 jaki i Asus P5B monitor nie odpala tylko wiatraki sie krecą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
60Dogg Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 mój E5200 na 90% padł ,zarówno na ab9 jaki i Asus P5B monitor nie odpala tylko wiatraki sie krecą i co w związku z tym? ; p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ponieważ temperatury to temperatury, a napięcie jak jest za duże to mocno 'dowala' w ten procesor. Najlepiej niech się jakiś ekspert wypisze na te temat. Bardzo profesjonalna i szczegółowa odpowiedź w stylu "bo tak" xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 A większe napięcie co daje? Wyższe temperatury. Więc w zasadzie obie rzeczy są nie zdrowe. A to, że proc przeżyje 10 lat zamiast 20, to chyba różnicy nikomu nie robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
60Dogg Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 A większe napięcie co daje? Wyższe temperatury. Więc w zasadzie obie rzeczy są nie zdrowe. A to, że proc przeżyje 10 lat zamiast 20, to chyba różnicy nikomu nie robi? W zasadzie tak, ale na temperatury jest sposób, a na napięcie nie. Zawsze da się kupić nowy cooler jeśli poprzedni ci nie wystarcza, a napięcie jeśli obniżysz, to wtedy albo obniżasz FSB procesora, ale CPU będzie nie stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...