TmK18 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 No z tego co widze to jest beznadzijenie mozna nawet powiedziec. Moze to jest wina braku radiatorow na te kondensatory od zasilania.No i jak narazie rdzen jest chlodzony pasywnie bo radiator i tak jest chlodny. Zobacze co bedzie jak dam mu 1.45v jezeli nie bedzie 600mhz to bede zly :mur: A i jeszce jedno "hary" wylaczeles w Ati Catalyst VGpu recover?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Tranzystory nie kondensatory. :P Tak czy inaczej nie sądzę, żeby to była tego wina. Nie wyłączałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TmK18 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Noo :rolleyes: .No ja wlasnie tez bo jak dotykalem je reka to byly tylko troche cieple. A jakie dales maksymalne napiecie??Bo ja mysle ze z 1.5v powinna wytrzymac a nawet i wyrzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 to może znów skorzystam z rozległej wiedzy co po nie których tutaj ;) czy można "znaleźć" pin FB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) Przy 1.48-1.49V moja zaczynała sypać artefaktami nawet w biosie więc więcej nie było sensu dawać. @FatAlbert Jeśli istnieje to można. :P Podaj oznaczenie scalaka to poszukam. Edytowane 19 Września 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TmK18 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ok dzieki @hary No to faktycznie wiecej mija sie z celem.Ale cos niestety czuje ze moja moze nawet 1.47 nie osiagnac stabilnie. Ale sprawdze jak bede w domu i bede mial czas <_< . Jak kupowalem karte to bralem Palita bo wtedy sie dobrze krecily. Ale ta widac to chyba nie wypal:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ale cos niestety czuje ze moja moze nawet 1.47 nie osiagnac stabilnieAle pamiętaj, że u mnie to zapewne wada konstrukcyjna przetwornicy na karcie była. U ciebie może spokojnie i do wiele wyższych wartości działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 http://img378.imageshack.us/my.php?image=d...22312312mw4.jpg tylko dość duże zdjecie, ok. 700kb. szukałem datasheetów ale :( jeden sie chyba znalazł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Na plecach karty żadnych scalaków nie ma? Na pewno dobrze przepisałeś oznaczenie z tego powiększonego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 tak dobrze, na plecach były dwa ale w tej chwili karty nie mam pod ręką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TmK18 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Zobaczymy ale chociaz mam teraz nadzieje dzieki Tobie :wink: @hary :PP Jak zrobie 600mhz na rdzeniu to sie odezwe :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 tak dobrze, na plecach były dwa ale w tej chwili karty nie mam pod ręką.To jak będziesz miał to spisz, bo ten uP... to moim zdaniem nie jest tym czego szukamy (choćby ze względu na położenie) a ten drugi scalaczek po tej stronie to kość biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 To jak będziesz miał to spisz, bo ten uP... to moim zdaniem nie jest tym czego szukamy (choćby ze względu na położenie) a ten drugi scalaczek po tej stronie to kość biosu. skad ta pewność ? jednak ten z brzegu znajduje sie w sekcji ładnie nazwanej "vmem" ;) jednak wole Tobie niż sobie w tej sprawie zaufać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 skad ta pewność ?Z krótkiego opisu tego układu "512 Kbit / 1 Mbit 3.0 Volt-only, Serial Flash Memory With 25 MHz SPI Bus Interface". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) nie wiem jeszcze wielu rzeczy o modach a juz napewno nie doczytuje dobrze datasheetów a szukam od razu fb ;) postaram sie załatwić te oznaczenia. Edytowane 20 Września 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TmK18 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Porazka jak narazie.Kiedys sie jeszcze pobawie ale jak narazie to 1.45V i Ledwno 553mhz.Takze szalu totalnie zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...