Skocz do zawartości
regaciarz

Nowy Komputer, Może Blaszak Może Laptop ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Pod koniec wakacji planuję wymianę komputera( wiem, że mam jeszcze 2 miesiące ale lubię mieć wszystko zaplanowane wcześniej). Jeśli ma zostać blaszak to wymieniałbym tylko procka, bo reszta mi wystarczy.

Nowy komputer ma służyć do wszystkiego, lubię czasami pograć( tdu musi płynnie chodzić, gram też czasami w cod4). Aktualny blaszak mi tak na prawde wystarcza ale brakuje w nim momentami drugiego rdzenia, nie zachwycam się grafiką w grach więc nie gram na najwyższych ustawieniach tylko na low/medium.

Jeśli zdecyduję się na laptopa to przez 99% czasu będzie pracować pod zasilaczem. Miałem brać compala ale w 3dmarkach mój blaszak jest wydajniejszy od teoretycznie mocniejszej maszyny :wink:

Ogólnie poszukuję laptopa trochę wydajniejszego od blaszaka z podpisu.

A może nie warto pchać się w laptopa tylko kupić dwurdzeniowca pod 939, dobry monitor lcd i porządną obudowę i głowy sobie nie zawracać? ewentualnie złożyć coś od nowa, mój stary monitor ledwo ciągnie ale jeszcze trochę popracuje, jeśli coś składać to bez dysku, dvd i chłodzenia. Kurde, sam nie wiem co robić :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptop to nie ten dział. A jeżeli PC, to coś takiego:

E7200 box - 331

Abit ip35-e - 249

2x2GB A-Data - 250

radeon 4850 - ~500

320GB samsung f1 - 141

Amacrox Warrior AX450-PNF 400W - 189

Coolermaster elite - 110

ups, miało być bez HDD. Dołóż zatem do droższej obudowy i do procka, np. E8200 lub E8400, a będzie zestaw jak ta lala.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a za 2.5 tyś można kupić laptopa porównywalnego z moim dotychczasowym komputerem? bo włąśnie padł mi półroczny dysk seagate 250gb :wisielec: z gwarancji też nici bo wzmocnienie taśmy się ułamało( plastikowe coś co przyciska styki do taśmy) przed chwilą gdy wyjmowałem dysk z kompa. Jak dobrze, że na moim starym samsungu mam linuksa i choć trochę danych mogę odzyskać...

Albo złoże sobie od nowa blaszaka a tego oddam komuś za parę groszy

Edytowane przez regaciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi