regaciarz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Pod koniec wakacji planuję wymianę komputera( wiem, że mam jeszcze 2 miesiące ale lubię mieć wszystko zaplanowane wcześniej). Jeśli ma zostać blaszak to wymieniałbym tylko procka, bo reszta mi wystarczy. Nowy komputer ma służyć do wszystkiego, lubię czasami pograć( tdu musi płynnie chodzić, gram też czasami w cod4). Aktualny blaszak mi tak na prawde wystarcza ale brakuje w nim momentami drugiego rdzenia, nie zachwycam się grafiką w grach więc nie gram na najwyższych ustawieniach tylko na low/medium. Jeśli zdecyduję się na laptopa to przez 99% czasu będzie pracować pod zasilaczem. Miałem brać compala ale w 3dmarkach mój blaszak jest wydajniejszy od teoretycznie mocniejszej maszyny :wink: Ogólnie poszukuję laptopa trochę wydajniejszego od blaszaka z podpisu. A może nie warto pchać się w laptopa tylko kupić dwurdzeniowca pod 939, dobry monitor lcd i porządną obudowę i głowy sobie nie zawracać? ewentualnie złożyć coś od nowa, mój stary monitor ledwo ciągnie ale jeszcze trochę popracuje, jeśli coś składać to bez dysku, dvd i chłodzenia. Kurde, sam nie wiem co robić :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Laptop to nie ten dział. A jeżeli PC, to coś takiego: E7200 box - 331 Abit ip35-e - 249 2x2GB A-Data - 250 radeon 4850 - ~500 320GB samsung f1 - 141 Amacrox Warrior AX450-PNF 400W - 189 Coolermaster elite - 110 ups, miało być bez HDD. Dołóż zatem do droższej obudowy i do procka, np. E8200 lub E8400, a będzie zestaw jak ta lala. Edytowane 30 Czerwca 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 wiem, że do laptopów jest oddzielny dział ale nie wiedziałem gdzie umieścić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 JEŻELI CHCESZ POGRAĆ TO ZDECYDOWANIE BLASZAK ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Jeżeli chcesz tanio MC-400 do nowego PC wal ^^. Do grania tylko blaszak bo do 2k lapek z max 8400 lub 8600 wyrwiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 myślałem nad czymś takim: http://www.allegro.pl/item389223413_vbi_co...t_bt_wi_fi.html zastanawiam się nad laptopem, bo przy blaszaku wszystko mi padać zaczyna( monitor, buda trzyma się na wkrętach bo śrubki oryginalne już wypadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Peceta bierz, a nie laptopa ;] Buda nowa jest w zestawie, który podałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) a za 2.5 tyś można kupić laptopa porównywalnego z moim dotychczasowym komputerem? bo włąśnie padł mi półroczny dysk seagate 250gb :wisielec: z gwarancji też nici bo wzmocnienie taśmy się ułamało( plastikowe coś co przyciska styki do taśmy) przed chwilą gdy wyjmowałem dysk z kompa. Jak dobrze, że na moim starym samsungu mam linuksa i choć trochę danych mogę odzyskać... Albo złoże sobie od nowa blaszaka a tego oddam komuś za parę groszy Edytowane 1 Lipca 2008 przez regaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...