daar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Co sądzicie o coolerku IGLO SILENT BREEZE 462 ? http://www.ntec.pl/coolers.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Przepraszam, tu jest link: :oops: http://www.ntec.pl/coolers.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 To 16,1[CFM] mimo iz cooler jest miedziany i pozlacany wydaje sie byc troche z malo... :L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Według Ciebie, dla Athlona XP 2000+, ile powinno być? To co daje ten cooler dla jakiego proca może wystarczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 nie mam pojecia co on daje pewnie nie wiele ja bym z pewnoscia nie zalozyl go na mojego durona... titan jest na bank o niebo wydajniejszy co prawda glosniejszy ale lepszy... ps ile w ogole takie cosik kosztuje?? jak wiecej niz 25 zl to nie bierz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 no nie wiem, niby ok, ale faktycznie 16CFM to bardzo malutko. Moze starcza do 3ghz ale temp utrzymuje na poziomie 55C W pdfie podaja juz ze jest do max 2700+ czyli sciema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 W pdfie podaja juz ze jest do max 2700+ czyli sciema.nom i w ogole po cholere to zloto??? a te 55 stopni to raczej bardzo optymistyczna wizja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Eh fogle sklep - XP 3000+ uwazaja za 3ghz a 2000+ 2 ghz - chryste... kiedy sie ludzie wreszcie naucza zonaczen amd... cooler imho zalosny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 nie mam pojecia co on daje pewnie nie wiele ja bym z pewnoscia nie zalozyl go na mojego durona... titan jest na bank o niebo wydajniejszy co prawda glosniejszy ale lepszy... ps ile w ogole takie cosik kosztuje?? jak wiecej niz 25 zl to nie bierz :wink: taa.. "titan na bank wydajniejszy" buehehee dobre sobie ,ten twoj titan przegrywa z silent breeze o 5 stopni! mimo malego przeplywu powietrza i praktycznie ciszy ,tutaj testy: http://www.digit-life.com/articles2/coolin...b2k3-part4.html ja bym sie jednak zastanowil nad igloo 2500 (26dB)- jest gorszy od volcano 7+(high) tylko o 2 stopnie (i bedzie chyba tanszy , nie jest pozlacany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 hm a ceny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 silent breeze kosztuje ok. 80 zyli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 jestem konserwatysta - jak zwykle zreszta ;] kup v7+ albo v11 i bedzie git ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 silent breeze kosztuje ok. 80 zyliZa te cene to mozna kupic Volcano 7 bez plusa, znacznie wydajniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 w tym pdfie.. sorry.. ale jeśli nawet na zdjeciu reklamowym radiatorek ma powyginane żeberka... to chyba świadczyo jakości wykonania.. to jak pozłacanie plastiku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 silent breeze kosztuje ok. 80 zyliZa te cene to mozna kupic Volcano 7 bez plusa, znacznie wydajniejsze ten volcano 7 nie dosc ze chodzi jak odkurzacz (50 dB) to jeszcze o jeden stopien gorszy od silent breeze (radze przegladnac ten test 60 coolerow-link wyzej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 :powyginane: finy lepiej powinny oddawac cieplo - powietrze podlega turbuencjom ;] niewiele .. ale da ... ja proponuje volcano 11 - 30 zyli wiecej (110zł) 3eba wyzylic , ale OPLACA SIE ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 na podstawie takich "autorytetow" jak CHIP moge stwierdzic , ze wszystkie te testy nalezy o kant [gluteus maximus] rozbic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 taa.. "titan na bank wydajniejszy" buehehee dobre sobie ,ten twoj titan przegrywa z silent breeze o 5 stopni! mimo malego przeplywu powietrza i praktycznie ciszy ,tutaj testy: http://www.digit-life.com/articles2/coolin...b2k3-part4.html ja bym sie jednak zastanowil nad igloo 2500 (26dB)- jest gorszy od volcano 7+(high) tylko o 2 stopnie (i bedzie chyba tanszy , nie jest pozlacany) ten volcano 7 nie dosc ze chodzi jak odkurzacz (50 dB) to jeszcze o jeden stopien gorszy od silent breeze (radze przegladnac ten test 60 coolerow-link wyzej) A sam go testowales czy tylko na tym tescie sie opierasz?? bo mnie ten test nie przekonuje... Dobre ... jak to Iglo wygrywa z Volcano7+ mega lol... Jeszcze jedno pyt czy wiatrak tez jest pozlacany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 ja mam spire taki jak w opisie spire falconrock II - silent w tym tescie wypadl niezle a co do ciszy to nie llychac go wogole chyba ze przylozych ucho do obudowy wydajnosc bardzo dobra 45 stopni w stresie na 1700+@2200+ to chyba niezle :) cicho wydajnie i tanio !! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 jestem konserwatysta - jak zwykle zreszta ;] kup v7+ albo v11 i bedzie git ... Mam do sprzedania vocano 7+ Nawt na najniższych obrotach jest głośniejszy od mojego odkurzcza. Działał na moim procu przez 15 minut i wymiękłem od jego odgłosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trantitell Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 a ja tam wierze w ten wentyl... sam kupiłem igloo 2410 ( na atlona 2100+) i działa 2x ciszej od zasilacza!!!! (musze teraz z zasilaczem kombinować zeby go uciszyć) a z wydajnością to jest tak że temperatura jest 50 - spoczynek 58 streess... ale trzeba mieć na uwadze że mam najbardziej prądożernego atlona ( wydziela 72W). w testach wyszedł dużo niżej od bohatera wątku a jestem szczerze z niego zadowolony... PS.poprzedni strasznie warczał... niemogłem spać...przy kompie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 a ja tam wierze w ten wentyl... sam kupiłem igloo 2410 ( na atlona 2100+) i działa 2x ciszej od zasilacza!!!! (musze teraz z zasilaczem kombinować zeby go uciszyć) a z wydajnością to jest tak że temperatura jest 50 - spoczynek 58 streess... ale trzeba mieć na uwadze że mam najbardziej prądożernego atlona ( wydziela 72W). w testach wyszedł dużo niżej od bohatera wątku a jestem szczerze z niego zadowolony... PS.poprzedni strasznie warczał... niemogłem spać...przy kompie :) Ja przy zasilaczu zmniejszyłem napięcie. Dałem gościowi do serwisu RTV i załatwił sprawę za 10 zyli :D Teraz zasilacza praktycznie nie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 uile chcesz za V 7+ ??? bo qmpel chce kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 uile chcesz za V 7+ ??? bo qmpel chce kupic120zyli +koszt wysyłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 daar nie wiesz moze gdzie mozna kupic ten coolerek silent breeze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 właśnie szukam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 silent breeze kosztuje ok. 80 zyliTo to złoto 24K musi być jakieś lewe.... Osobiście ja w ten cooler nie wierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Hmm... chociaż jestem zdecydowanym przeciwnikiem AC (WC Rules ) to gdybym mial mowic co jest lepsze od tego "silent breeze" powiedziałbym wszystko nawet Breeze electric 40 dni świeżości dla twojego domu "kompa" . A jak szakasz cichego wydajnego coolera to napewno jakiś zalman fakt maja swoja cene ale stosunek jakości i wydajność do poziomu hałasu jest zaje...fajny . chociażby ten http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps7000cu.htm jest super ale ta cena 230 zł :cry: i niespelnia norm wagowych dla intela :twisted: :lol: hehe ten klocek waży 0,7 kg to chyba tyle . Na koniec jeżeli coś kupić to : Zalman albo jakiś Thermaltake np.Volcano 7 + , lub Volcano 11 albo Thermaltake - AquariusII™ Liquid Cooling hehe :lol: a na koniec2 jak kogoś rajcuje takie 24k złoto to zalman miał taki modelik gold plated http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps3100GP.htm dla samego wyglądu był bym skłonny zamienić WC na ten cooler :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Hmm... chociaż jestem zdecydowanym przeciwnikiem AC (WC Rules ) to gdybym mial mowic co jest lepsze od tego "silent breeze" powiedziałbym wszystko nawet Breeze electric 40 dni świeżości dla twojego domu "kompa" . A jak szakasz cichego wydajnego coolera to napewno jakiś zalman fakt maja swoja cene ale stosunek jakości i wydajność do poziomu hałasu jest zaje...fajny . chociażby ten http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps7000cu.htm jest super ale ta cena 230 zł :cry: i niespelnia norm wagowych dla intela :twisted: :lol: hehe ten klocek waży 0,7 kg to chyba tyle . Na koniec jeżeli coś kupić to : Zalman albo jakiś Thermaltake np.Volcano 7 + , lub Volcano 11 albo Thermaltake - AquariusII™ Liquid Cooling hehe :lol: a na koniec2 jak kogoś rajcuje takie 24k złoto to zalman miał taki modelik gold plated http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps3100GP.htm dla samego wyglądu był bym skłonny zamienić WC na ten cooler :lol: Słyszałeś kiedyś działającego volcano7+ ? Ja słyszałem i nadal podtrzymuję opinię, że nawet na minimalnych obrotach jest głośniejszy od odkurzacza. Nie traktuj tej wypowiedzi jako ataku na Twoje poglądy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 A, jeszcze na podanej przez Ciebie stronie jest na dole ciekawa specyfikacja dla jakich Athlonów jest przeznaczony ten wentyl :D :D :D http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps7000cu.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...