Dzidzia Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Hmm... chociaż jestem zdecydowanym przeciwnikiem AC (WC Rules ) to gdybym mial mowic co jest lepsze od tego "silent breeze" powiedziałbym wszystko nawet Breeze electric 40 dni świeżości dla twojego domu "kompa" . A jak szakasz cichego wydajnego coolera to napewno jakiś zalman fakt maja swoja cene ale stosunek jakości i wydajność do poziomu hałasu jest zaje...fajny . chociażby ten http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps7000cu.htm jest super ale ta cena 230 zł :cry: i niespelnia norm wagowych dla intela :twisted: :lol: hehe ten klocek waży 0,7 kg to chyba tyle . Na koniec jeżeli coś kupić to : Zalman albo jakiś Thermaltake np.Volcano 7 + , lub Volcano 11 albo Thermaltake - AquariusII™ Liquid Cooling hehe :lol: a na koniec2 jak kogoś rajcuje takie 24k złoto to zalman miał taki modelik gold plated http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps3100GP.htm dla samego wyglądu był bym skłonny zamienić WC na ten cooler :lol: Słyszałeś kiedyś działającego volcano7+ ? Ja słyszałem i nadal podtrzymuję opinię, że nawet na minimalnych obrotach jest głośniejszy od odkurzacza. Nie traktuj tej wypowiedzi jako ataku na Twoje poglądy. :) Spox zgadzam się jak najbardziej że coolerki ryczą nimiłosiernie (wszstkie w porównaniu z WC ) przez 6 misięcy byłem szczęsliwym posiadaczem :lol: DRAGON ORB 3 / 7000 i wiesz mi wiem coś o hałasie :lol: a co do specyfikacji Zalmana to jest bzdurna jakaś 3.0 Ghz P IV i Up to 2.0Hz or higher ?? 2 Hz mój 286 ma 7 Mhz i radzi sobie bez radiatora :lol: :lol: :lol: a tak serio czy to mozliwe zeby AMD Athlon 2.0 Ghz wydzielal tyle ciepla co 3.06 Ghz P IV ?? wiem że się mocno grzeją ale że aż tak , te procki chyba nigdy nie przestaną mnie zadziwiać hehehe... Konkluzja Air Cooler'y hałasują , powodują wibracje , i hmm... HAŁASUJĄ :lol: dlatego są BE a Water Cooling Rules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 ja pierdziele czlowieku zanim napiszesz cokolwiek sprawdz 2x razy - cooler ktory podales jest tylko do P4 i AMD Athlon 64 (Socket 754) i jeszcze cena z kosmosu , gdybym mial 230 zeta to inwestuje w blok wodny i pompke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 ja pierdziele czlowieku zanim napiszesz cokolwiek sprawdz 2x razy - cooler ktory podales jest tylko do P4 i AMD Athlon 64 (Socket 754) i jeszcze cena z kosmosu , gdybym mial 230 zeta to inwestuje w blok wodny i pompkeCo sie grzejesz człowieku poprostu chciałem powiedzieć ża Zalmanki to dobre coolery do wszystkiego ( i nie mow mi ze jak by sie ktos uparł/postral to by do tego cooler'a nie zrbobił zapinki [ wiem że trudno prawie nie możliwe ale jak ludzie bloki ok. 1 kg przypinają to to też jest możliwe ]) chm.. skoro ma być tani cichy i wydajny ( a naprawde mi się wydaje że ten Breeze jest ch... słaby bo nie wieże w cudowne wynalazki i perpetu mobile ) 30 min później :arrow: No dobra w takiej cenie niema dobrego coolera poniżej 100 zł nic sensownego nie znalazłem myślałem o : Volcano 11 , Volcano 7 + , Volcano 7 Silent , ewntualnie DRAGON ORB 3 / low-noise , CAK II 38(ten dopiero RYCZY :lol: ) , CNPS5100- Cu ale wszystkie są albo głośne albo drogie więc jak na swoją cenę to coolerek jest spox (tylko dlatego że ma dobry stosunek wydajności do ceny ale nic pozatym ) Na koniec : Mi sie poprostu ten coler niepodoba ( bo IMHO nie zda egzaminu tak jak powinien a producent to se morze pisać że piecze ciasto i wyprowadza psa na spacer [ tescik też jest jakiś mało prawdopodobny jak te z CPC :wink: ] jak uwasz że jest ok to nie ma sprawy zdanie jest jak [gluteus maximus] każdy ma własną i tyle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Co do Zalmanow CNPS7000 to w 4maxcool maja byc po 150 PLN miedziano-aluminiowy i 200 PLN miedziany. Maja byc - bo pisza ze czekaja na dostawe. Zobaczymy. Jesli sie u nich w koncu pojawia to mam zamiar kupic tego za 150. Parametrami duzo nie odbiega od miedzianego a i wazy duzo mniej bo ok. 450 g. Pusci sie go na 1350 rpm i nie powinien byc slyszalny. W tej chwili wiatraki w zasilaczu chodza przy obrotach ok. 1500 i sa ledwo slyszalne. Nawet gdyby kiepsko radzil sobie przy podkrecaniu to i tak doszedlem do wniosku ze cisza jest wazniejsza szczegolnie ze komputer czesto bedzie wlaczony na noc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...