traktor Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam, Mam zamiar kupić nawigację satelitarną do 1000zł. Zależy mi żeby miała: - nie za jasny, nie za ciemny, matowy wyświetlacz ( musi być dobrze widoczny jak jest słońce ) - tryb nocny ( zmiana kolorów, żeby tak nie raziły ) - wyświetlacz 4,3" - możliwość zainstalowania AutoMapy 5.0 ( słyszałem, że to najlepsza mapa dla polski ) - możliwość obsługiwania palcem lub rysikiem - "lektor" ( zrozumiały, wyraźny ), który czyta trasę ( co za tym idzie dobry głośnik ) - uchwyt, umożliwiający prosty montaż nawigacji na szybie, aby gps nie zasłaniał trasy. Na spodzie uchwytu nie powinien mieć pokręteł, blokad itd. Ponad to GPS powinien obracać się na uchwycie we wszystkich kierunkach. Jeszcze mam pytanie odnośnie bluetooth. Słyszałem ze bt ma zastosowanie w nawigacji jako zestaw głośnomówiący. Mógłby mi ktoś przybliżyc na czym to dokładniej polega? Z góry dziękuje za odpowiedzi, i liczę na Państwa pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nestatynaboy Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Mio ten ma duzy panoramiczny wyswietlacz ja posiadam aristo choc ma mniejszy wyswietlacz jest bezawaryjny szybki w obsludze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ideal Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Sprawdź sobie w jakimś sklepie Mio Moov 360, ma matowy wyświetlacz. Tyle, że jeśli jest mocne słońce to słabo widac. Jeśli jesteś w samochodzie, gdzie jednak jest trochę ciemniej to jest ok, natomiast ja ostatnio szukałem czegoś jak się zatrzymałem na stacji i wyszedłem na zewnątrz bo było gorąco i niestety w ostrym słońcu było widać słabiej.... Nocny tryb jest - nie razi ale jest czytelny. Z dziennego na nocny zmienia się automatycznie. Wyświetlacz ma 4,3", dotykowy ale na tyle duży, ze nie jest potrzebny żaden rysik. Jest dość czuły także nie ma problemu z obsługą. AM oczywiście daje się zamontować. Gdzieś co prawda przeczytałem, że traci się gwarancję po zainstalowaniu AM (wgraną mapą jest Miomap dostarczane przez emapa - swoją drogą całkiem niezła) ale przecież można odinstalować jeśli przyjdzie taka potrzeba i na urządzeniu nie zostają ślady obcego softu :) Lektor jest fajny na Miompa, ten z AM 5.0 strasznie dużo gada, zupełnie niepotrzebnie....Nie mówiąc już o damskim głosie w Automapie, który jest wybitnie wkurzający.... Uchwyt jest świetny, nie plączą się zbędne kable, po porstu nasadza się urządzenie na małe usb. Wchodzi gładko :) Jeśli chodzi o bluetooth to możliwość zastosowania go jako zestawu głosnomówiącego znajduje się tylko z modelu 360 (w pozostałych Moovach zdaje się, że nie ma takiej opcji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...