Skocz do zawartości
Kjartan

Hp Vectra Vl400 I815

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Wczoraj kupiłem sobie płytę główną HP VECTRA VL400 i815 + PIII 933Mhz jako komputer do domu. Do tej pory używam (bo na nim to pisze ;) ) kompa K6-2 550Mhz na płycie ALI.

Problem jest następujący... Podłączam wszystko do płyty (mysz, klawiaturę, dysk itd) błedy żadne nie wyskakują na poziomie BIOSU ale system nie rusza. Dysk jest wykrywany, dość stary SAMSUNG SV10220D 10GB, ale gdy powninien uruchamiać się system jest tylko czarny ekran z migającym kursorem. Kiedy próbuję uruchomic instalację WInXP z płyty, to ok najpierw uruchamia się z płyty, później napis: "Instalator sprawdza konfigurację komputera..." i po zniknieciu napisu nic się nie dzieje... czarny ekran bez kursora. Dysk jest sprawny pracuje teraz na ATA 33 (bo tak obsługuje go ta płyta główna tzn ALi)

Macie jakieś pomysły co to może być? Czego to wina? Dysku (obsługuję max ATA 66Mhz)? Czegoś nie podłaczyłem? :rolleyes:

Odpowiem na każde pytanie, jeśli coś będę musiał sprawdzić, ale pomóżcie! :unsure:

Acha, pamięci taktowane mam od starego kompa na 100Mhz, a płyta obsługuje 133Mhz (nie wiem czy nie jest to zależne od szyny FSB procesora i mnożnika 933Mhz). Przy uruchamianiu wyskakiwały mi błędy związane z "system memory"i "cd-rom".

Edytowane przez Kjartan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...