White_Lies Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 wlasnie zaplacilem:D 28zl to az nie takie wielkie pieniadze ale nawalic sie mozna by bylo:PxD niezauwazalna mowisz... a to czym, sie rozni ten windsor od brisbane? zegrem tak? jeszcze jedno... lepiej kupic BOX czy OEM?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 skoro kupujesz karakorum to bierz oem po co dodatkowo płacić za cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Windsor : 2800mhz Tech. 90nm Pobór prądu 89w, 2mb L2-jedyna zaleta...Wady-Kaloryfer-Cena Brisbane: 2900mhz _ 65nm ----------- 65w, 1mb L2-mała wada... Zalety: Mniejszy pobór prądu i wykonanie 65nm co za tym idzie lepsze oc i jest chłodniejszy no I Cena. Jeżeli mówisz że bierzesz karakoum to bierz OEM bo po co ci boxowe chłodzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 czyli brisbane:)) plyta bedzie dobra do teg co podalem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Za bardzo nie znam tych chipsetów...ale z opinii wnioskuje że w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego... Jeżeli chcesz taniej to możesz się też zastanowić nad tym: http://www.allegro.pl/item394609182_abit_a...m_hd_audio.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 kurde jak sobie podliczylem to mi za to wszystko wyszlo okolo 1350zl xD ta karta nawiecej :P chyba trzeb się bedzie przestawic na 8800GT:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Ile masz max do wydania? Gdybyś kręcił to na intelu masz za "grosze" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 narazie mam smieszne 7 bomb:P ale jeszcze pojde do roboty to jakies 7 jeszcze moze wycisne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 To przyjdź tu ale z kasą. Tak to nie mamy o czym rozmawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 ale przeciez za informacje sie nie placi nie?:) chcialem wstepne ogledziny zrobic w czesciach ile mi jeszcze brak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 ale przeciez za informacje sie nie placi nie?:) chcialem wstepne ogledziny zrobic w czesciach ile mi jeszcze brak...oczywiście że za informacje się nie płaci , tyle że rozmowa od samego początku wyglądam mniej więcej tak: Ty: To co sądzicie o tym zestawie na amd ? Wszyscy: Kup intela Ty: Acha ok , a co z tym zestawem na amd ? Wszyscy: Kup intela Ty: Ok Ok rozumiem , a co z zestawem na amd ? Wszyscy: Kup intela Ty: Ok to za namową wybiorę jednak zestaw na amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Co Ty się dziwisz, jak Intel będzie po prostu lepszy ? Gdyby AMD zrobiło swoją robotę lepiej, to by wszyscy polecali AMD, tak jak było w czasach Pentium 4... A reszta, to fanboizm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Blit bardzo smieszne xD wiec slucham propozycji na intela... na ile mozna podrasowac e2180 przy chlodzeniu karokorum? i jaka plyta do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Za cenę proca i płyty którą wybrałeś pod amd masz e7200 i gigabyte p31-ds3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 kurde gdzie nie patrze to tylko BOX i BOX... na allegro jest wersja OEM ale 4 bomby a BOX okolo 350. box mi nie potrzebna wersja bo karokorum bede bral... a plyta jakies 160 -Intel Core 2 Duo E7200, 2.53GHz, 1066FSB, 3MB Cache, LGA775, 45nm, BOX -GIGABYTE GA-P31-DS3L S-775 -Patriot DDR2 2GB (2x1GB) 800MHz CL5 -PowerColor Radeon HD4850 512MB DDR3/ 256b T/D PCI-E -Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karokorum wystarczy ta zasiłka?? -ModeCom Poland MC-350 ATX 2.0 PFC 350W hmm?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) oo podczepie się do pytania kolegi czy zasiłka do tekiego samego zestawu jak kolega tylko proc e2180 da rede? choć ja myśle nam modecomem mc350 lub fortonem FSP400-GLN choć bliżej mi ku fortonowi ??? bo jakby nie patrzeć to proc po podkręceniu troszkę bierze choć na boxie to na 2.4 poleci no i grafa ta też bierze te ponad 100W pod obciążeniem? nie będą sie grzały te zasilacze? no i jak jest z karta, da rade przez 3lata śmigać w ~90 stopniach? Edytowane 8 Lipca 2008 przez KRISTERS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Spokojnie wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 a jeszcze jedna sprawa. ta plyta ktora umiescilem w zestawie jest w wersji BOX, przynajmniej tak jest napisane na allegro... nie bedzie to przeszkadzac w rasowaniu procka?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damaioshin Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 czy juz zalapales ze BOX od OEM rozni sie tym, ze nie dostaniesz pudelka oraz wentylatora? czy moze ktos jeszcze ma to ponownie napisac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Jejku najwyzej nie dostaniesz pudełka kabelków i instrukcji... a płyta będzie ok! Tak więc może już się na coś zdecydujesz?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 no wiem wiem:) także po dluzszych ogledzinach postanowilem zakupic sobie zestaw z intelem:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 I niech tak zostanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zasilacz wystarczy chyba że zaczniesz jakiś super oc grafy i proca , jeśli oc będzie standardowy nie będzie problemów. @KRISTERS nie wiem czy riva tuner już ma tą opcję ale pewnie niedługo pojawi się możliwość zmiany prędkości wiatraka na grafice , więc sobie podkręcisz o kilka procent i temp spadną znacznie. Bo jak bawiłem się asusem (gdzie dorzucają specjalny programik) to zwiększenie prędkości wiatraka z 20% na 40% owocowało spadkiem temp o kilkadziesiąt stopni (~40) a głośność jakoś strasznie nie wzrastała A teraz do wojownika , w esc masz proca za 330zł i płytę za 170zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 dzinki wisz:D czyli w esc jest tanio tak?:) bo nie chcialbym zamawiac w roznych sklepach bo to za pszesylke wyjdzie sama ze 100:/ jak sobie zlozylem zestaw esc to nawet nie tak duzo wyszlo:) okolo 1200 bez karokorum:d podoba mi sie:P dobra trza sie wziac do kupy i isc do roboty:P Dziekuje chłopaki bardzo za pomoc:)) macie u mnie bronkza:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Ale Pocztą nie można wysyłać Płynów :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 oj tam:D kurierem wysle trudno xD ej właśnie:) może nie na temat tematu ale jaki monitorek byście proponowali?:) myslalem o od 19 cali do 22 cali: doradzcie cos:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 http://forum.purepc.pl/temat/Co-kupic/59/Z...c-2008r/247005/ pod koniec tematu masz monitory , wszystkie wymienione są dobre , ale szukałbym z DVI więc niektóre najtańsze modele odpadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 a jeszcze mam zapytanie co do RAM. chcialbym zakupic takie zeby mozna je bylo podrasowac. myslalem o tym http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=9075 hmm?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 a jeszcze mam zapytanie co do RAM. chcialbym zakupic takie zeby mozna je bylo podrasowac. myslalem o tym http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=9075 hmm?? mogą być , ale te lepsze http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=12123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Dobra mam już sprzęt chłopaki:D teraz poprosze mi podac jakies programy do ustawinania i kontrolowania chlodzenia na grafe. radka mam hd4850. i procka jak da rade:)) pozdro<piwo>:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...