BladdiE Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Mam toshibe a215, kupiona z 2x512mb ramu [667mhz].. co na poczatku wystarczalo.. do czasu :< Kupilem niedawno goodramy 2x1gb z taka sama czestotliwoscia, lecz po ich wlozeniu pojawil sie problem. Lapek sie zwiesza zaraz po przejsciu posta. Mogle wejsc do biosa, lecz czego bym nie robil, ciagle to samo :< probowalem wsadzac 1 kosc goodrama i 1 stara, ale zaden setup z goodramem nie dziala. Mam pytanie, czy ktos mial doczynienia po wymianie pamieci z takim czyms i czym to moze byc spowodowane? czy do lapa musza byc wsadzane pamieci "markowe", przetestowane przez toshibe, moze pamieci sa wadliwe.. albo moj lapek zalapal focha :o i nie trawi goodramow ? Edytowane 1 Lipca 2008 przez BladdiE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Przemek- Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Na początek włóż te GoodRAMy i wejdź do BIOSu. Następnie przywróć ustawienia fabryczne, zapisz je i sprawdź czy pomogło. Jeśli nie to reklamuj pamięć bo zapewne coś z nią jest nie tak. Dziwna spraw w ogóle bo notki radzą sobie lepiej z pamiątkami niż PC i powinien bez problemu działać na nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladdiE Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Na początek włóż te GoodRAMy i wejdź do BIOSu. Następnie przywróć ustawienia fabryczne, zapisz je i sprawdź czy pomogło. Tego tez probowalem, ale niestety nie pomoglo.. chyba rzeczywiscie zostaje mi reklamacja :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) prawdopodobnie tak! z drugiej strony jeżeli przechodzi post, spróbuj czy to nie wina systemu - odpal jakiegoś LiveLinuxa z płyty spróbuj dodatkowo tylko na jednej kości - czyli tylko 1gb - może nie gadają ze sobą, lub lapek nie obsługuje więcej np przez stary bios Edytowane 3 Lipca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladdiE Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Wlasnie GAG jest w tym, ze przechodzi post, ale nie "dochodzi" do momentu szukania bootsectora itp. Wyglada jakby sie zwiesil tuz przed tym (odpalalem lapa bez dysku i na starych pamieciach probowalo odpalic system z cd/lanu, a na goodramach cisza..). BIOS najnowszy btw. Co do odpalania na jednej kosci.. obadalem juz wszystkie mozliwe kombinacje i jakakolwiek z goodramem ewidentnie nie dziala :< Jeszcze sprobuje wsadzic pamieci z lapa znajomego, jak i te goodramy do jego lapa, moze znajde winowajce :D Edit: U kumpla na hp te goodramy dzialaja.. wyglada na to, ze moja toshiba nie trawi goodramow :< Edytowane 4 Lipca 2008 przez BladdiE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziolek1983 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 wyglada na to, ze moja toshiba nie trawi goodramow :< Sorry za odgrzanie kotleta, ale wyszukiwarka wypluła mi ten temat więc tu zapytam. I jak skończyła się historia z rozbudową pamięci w A215 ?? Pytam bo muszę kupić 2 GB RAMu do nie swojego Satellite A215 - 7422 i wolałbym, żeby nie było podobnych problemów. Czy ktoś może mi polecić pamięci, które będą współpracowały bezproblemowo z tym Lapkiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 ja ostatnio dostałem do firmowej Toshiby (nie pamiętam modelu) 2 gb ramu i wszystko śmiga jak najbardziej ok... tylko szkoda, że można tylko do 2gb rozbudować:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...