Rico_13 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam . mam plyte glowna MSI MS-6741 VIA K8T800 Socket 754 i obudowe z przednim panelem USB i panelem do sluchawek. Mam problem z podlaczeniem panelu do plyty glownej. Oznaczenia na kablach sa takie: Wtyczka USB 1 VCC USB1 - UBS1 + GND i osobny kabelek GND Wtyczka USB 2 VCC USB2 - USB+ GND i osobny kabelek GND Kabelki od sluchawek i microfonu: MIC Power Mic GRD Mic In HPOUT R HPOUT -R GROUND HPOUT L HPOUT -L Wejscia na plycie glownej sa takie: JAUD1 1 AUD_MIC 2 AUD_GND 3 AUD_MIC_BIAS 4 AUD_VCC 5 AUD_FPOUT_R 6 AUD_RET_R 7 HP_ON 8 KEY 9 AUD_FPOUT_L 10 AUD_RET_L JUSB1/JUSB2 1 USBPWR 2 USBPWR 3 USBP2- 4 USBP3- 5 USBP2+ 6 USBP3+ 7 GND 8 GND 9 NC 10 OC # Pomozcie bo nie wiem co do czego. Probowalem jako podlaczyc wg schematu ale nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Wtyczka USB 1 VCC - 1 USBPWR USB1 - - 3 USBP2- UBS1 + 5 USBP2+ GND - 7 GND i osobny kabelek GND nie podpinasz Wtyczka USB 2 VCC - 2 USBPWR USB2 - - 4 USBP3- UBS2 + 6 USBP3+ GND - 8 GND i osobny kabelek GND nie podpinasz Audio Kabelki od sluchawek i microfonu: MIC Power - 1 AUD_MIC Mic GRD - 2 AUD_GND Mic In - 3 AUD_MIC_BIAS HPOUT R - 5 AUD_FPOUT_R HPOUT -R - 6 AUD_RET_R GROUND - (tu podpinasz ten ktory zostanie, powinien byc to czarny wlasnie GND) HPOUT L - 9 AUD_FPOUT_L HPOUT -L - 10 AUD_RET_L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico_13 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 VCC - 1 USBPWR USB1 - - 3 USBP2- UBS1 + 5 USBP2+ GND - 7 GND i osobny kabelek GND nie podpinasz Wtyczka USB 2 VCC - 2 USBPWR USB2 - - 4 USBP3- UBS2 + 6 USBP3+ GND - 8 GND i osobny kabelek GND nie podpinasz Jak tak podpinam to PC nie startuje ;/ I co do audio to gdzie podpiac czarny kabelek GROUND?? pod 7 HP_ON czy 8 KEY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...