Rosti Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam Serdecznie ! Zastanawiam się nad zmianą moich wysłużonych głośników Creativa P380 na coś lepszego :P Pierwsze co wpadło mi w oko to owy Logitech X-540 cena dosyć ciekawa jak na 5.1 :lol2: Na głośniczki mam do wydania 250 zł . Przesiadka była by dobra na tego logitecha czy polecacie coś innego :P ? Vs. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTP Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Mam model niżej czyli Logitech X530, grają ładnie, sopran nie za mocny, bas natomiast bardzo (za)silny ale nie dudniący, tak naprawdę to wiele zależy od karty dźwiękowej. x540 wydają się być pozbawione pewnych wad modelu x530 (sterowanie głośnością, kable). Myślę że warto, tym bardziej że przesiadasz się z 2.1 na 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 http://allegro.pl/item389905333_genius_sw_...najtaniej_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Witam podłącze sie pod temat żeby nie zakładać nowego wątku . Mam do wydania taką samą kwotę tzn 250 zł i mam dylemat co będzie lepsze Logitech 5.1 X-540 czy Creative t40 ? wiem że to wybór pomiędzy 2.0 a 5.1 ale jakoś te 2 zestawy mi wpadły w oko . Głośniki będą używane do gier muzyki i czasami filmów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Witam podłącze sie pod temat żeby nie zakładać nowego wątku . Mam do wydania taką samą kwotę tzn 250 zł i mam dylemat co będzie lepsze Logitech 5.1 X-540 czy Creative t40 ? wiem że to wybór pomiędzy 2.0 a 5.1 ale jakoś te 2 zestawy mi wpadły w oko . Głośniki będą używane do gier muzyki i czasami filmów . zestaw ma glownie wpadac w UCHO, a jak w ucho to olej te komputerowe pierdziawki i kup to co podal serwal4 w linku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTP Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Za Geniusem przemawia ładny wygląd, przemyślana konstrukcja, dość długie kable, możliwość przełączania źródeł i pilot, natomiast dźwięk jaki się z tych głośniczków wydobywa jest w moim odczuciu gorszej jakości niż X530. Oba zestawy testowane na karcie Realteka 888 w pomieszczeniach o podobnej kubaturze. Jak bym miał wybierać ponownie to ...hmmmm.. chyba jednak te Geniusa ale w komplecie z dobrą kartą dźwiękową np. od CREATIVE. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Dobra karta to nie Creative :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Za Geniusem przemawia ładny wygląd, przemyślana konstrukcja, dość długie kable, możliwość przełączania źródeł i pilot, natomiast dźwięk jaki się z tych głośniczków wydobywa jest w moim odczuciu gorszej jakości niż X530. Oba zestawy testowane na karcie Realteka 888 w pomieszczeniach o podobnej kubaturze. Jak bym miał wybierać ponownie to ...hmmmm.. chyba jednak te Geniusa ale w komplecie z dobrą kartą dźwiękową np. od CREATIVE. pozdro Spotkalem sie z opiniami ze z5500 wysiada przy geniusie, imho to spora przesada, ale x530 to nawet nie ma co startowac do niego;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Aczkolwiek chciałbym poczytać test Z-5500 vs SW-HF 6000.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Poszperałem w necie i naliczyłem się 37 opinii tego typu " Kupiłem te głośniki lecz wcale nie ma basu a jak nastawię na max'a to cichutko coś tam słychać lecz po paru godzinach subwoofer przestał grać ! " albo coś takiego " Po prostu przez parę godzin nie możesz dawać więcej niż na 1/2 bo cewki muszą się dogrzać " Są też opinie pozytywne które stanowią około 70% lecz mógł by mi ktoś napisać o co chodzi z tym subwooferem ? Pozdrawiam PS: Poszukuję też lepszej karty dźwiękowej od mojej integry z p5k deluxe do 150 - 180zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielu Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) Wszystko polega na tym że od wszystkich znajdujących się na rynku głośników komputerowych , genius postawił jako jedyny na inną konstrukcje głośnika basowego (niskotonowego). Jak przyjrzysz się mu dokładniej zauważysz że ma on tylko z przodu otwór z którego zasysa i wypuszcza powietrze (w kwestii konstrukcji odsyłam do bardziej fachowych recenzji których w necie nie brakuje). Toteż z tego właśnie powodu bass ma zupełnie inny dźwięk. Jedni napiszą że jest on słaby i wogóle do niczego , jednak jak sądzę większośc włąścicieli tych głośników powie coś wręcz przeciwnego , mianowicie że jest własnie taki jak ma być ,schodzący b.nisko a przy tym nie dudniący tylko "mruczący". Ja ze swojego doświadczenia (a mam pewne już 3 zestawy 5.1 oprócz obecnego zaliczyłem) powiem ci że bass jest świetny, potrafi zarówno fajnie za mruczeć bez głupiego dudnienia jak i mocno walnąć aż podłoga zadrży. Moim zdaniem wiele zalezy oczywiście od muzyki jaką preferujesz ale również od ustawień w karcie dźwiękowej jak i ustawień samych głośników w pokoju. Jka sobie to wszystko ładnie posładasz to głośniki odpowiedzą ci piękną grą tak że już ich szybko nie zmienisz. P.S jak masz pokój mniejszy jak 20m2 to daruj sobie 5.1 szkoda nerwów i pieniędzy. http://pl.youtube.com/watch?v=glwzsDtuP8c&...feature=related Edytowane 6 Lipca 2008 przez Mielu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...