co3en Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam ;) Szukam palmtopa w cenie do 700 pln(im mniej tym lepiej), który będzie używany jako nawigacja samochodowa. Jako, że nie mam o tym żadnego pojęcia to kilka pytań: Jaki procesor 200 , 400 czy może wiece Mhz Jaki moduł GPS - czytalem, że SiRF Star III Jaka marka HP, ASUS, MIO ?? Czy będzie można na tym odtwarzać divix'y ? Napiszcie jeszcze co posiadacie jak sie sprawuje i jaka wg was jest najlepsza mapa (Automapa?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Jesli Ci zalezy tylko na nawigacji to kup jakies cos z biedronki i tyle. Jesli zas chcesz uzywac tego jak PDA rowniez to kup cos normalnego. Jesli chcesz przegladac strony internetowe, czytac ksiazki itp to kup cos co ma ekran VGA. Generalnie najciekawszy z gpsem jest loox n560. Warto tez przemyslec pda z modulem gsm. Wybor urzadzenia powinien byc poprzedzony pomysleniem do czego chcemy uzywac. A co do Divx to kazdy odtwarza. Do nawigacji polecam zdecydowanie automape. Ostatnio bardzo spadly ceny i sa akceptowalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 a jak automapa wypada w porównaniu np z iGo i tomtomem bo te testowałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Było by super jeżeli na to coś z biedronki dało by sie wgrać Automape ;) Możecie podac jakieś "Biedronkowe" modele na ktorych będzie działać najnowsza wersja Automapy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Niedawno w "oszołomie" kupiłem Mantę GPS-030 i po odblokowaniu wgrałem automapę. Oryginalnie jest tam MapaMap w wersji 5.x. O dziwo MapaMap jest dokładniejsza od Automapy! Posiada wiele ulic, których nie ma w Automapie i ma dokładniejszą numerację. Automapa ma za to poręczniejszy interfejs i pokazuje ponumerowane budynki przy ulicach, co dla mnie jest dużym plusem tego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Na GPS-030 mozna uruchomic dowolną mape bez odblokowywania. Mapamap jest tez dokładniejsza od mio i tomtoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) Z tego co piszecie wynika, że można zainstalować Automape na każdej nawigacji, którą uda się odblokować(do tej pory byłem pewny, iż jest to mozliwe tylko na PDA). Czy dobrze myśle ?? Jako, że potrzebuje tylko nawigacji kupie chyba najtańszy GPS i do tego dokupie sobie Automape ;) Co myślicie o TEJ navi ?? Niecałe 300pln w MM. Czy da sie to odblokować i wgrać Automape ? edit: Wie ktoś czym sie różnią od siebie czipy SiRF Star III i SiRF Atlas III ?? Edytowane 2 Lipca 2008 przez luck-ass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...