Skocz do zawartości
marcellus

cichy cooler do 80zł

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki cooler najlepiej kupic pod AthlonaXP 1700+ ?

Nie bede podkrecal procka, a zalezy mi przede wszystkim na *cichej* pracy.

No i przy okazji... na coolery zalmana mnie nie stac, tak tez chcialbym sie zmiescic w 80zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki cooler najlepiej kupic pod AthlonaXP 1700+ ?

Nie bede podkrecal procka, a zalezy mi przede wszystkim na *cichej* pracy.

No i przy okazji... na coolery zalmana mnie nie stac, tak tez chcialbym sie zmiescic w 80zł :)

Polecam Volcano7, puscisz na 7V i masz cisze+wydajnosc, wiem powiesz ze to powyzej 80zl, tak , ale ja sprzedaje za tydzien swojego (okolo 2 miesiace ma) poniewaz zakladam WC :) Polecam sie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te Titanek jest niezły .Ja osobiscie polecam ci Spire z miedzana podstawka jest calkiem cichy i nawet wydajny ......ja na swoim kompie ma w spoczynku 43.Warto dlozycz troche kaski na copper shima i porzadna paste>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te Titanek jest niezły .Ja osobiscie polecam ci Spire z miedzana podstawka jest calkiem cichy i nawet wydajny ......ja na swoim kompie ma w spoczynku 43.Warto dlozycz troche kaski na copper shima i porzadna paste>

Kupilem 2 tygodnie temu Titana d5tb(tc) z kontrola temperatury i chodzi tak, jak w specyfikacji podano. Obroty od 2100 do 2500 przy temp. od 43 do 50 st. Bardzo cichy (prawie nieslyszalny). Natomiast kumpel 3 tyg. temu kupil Spire z miedziana podstawka i kontrola temp. - teraz wymienia na Titana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup Titana TTC-D5TB/TC (z regulacją obr.) cena ok 50 zł

Rodzaj Wentylator z kontrolą temperatury !!!

Zastosowanie Intel Pentium III Copermine & Tualatin Intel Celeron & Celeron II AMD Duron/Thunderbird (max do 1.4GHz) AMD Athlon XP 2000+

Łożyskowanie Kulkowe

Wymiary zewnętrzne: 80x80x66.5(mm)

Rotacja max 3610 (rpm)

Przepływ powietrza max 42.59 CFM

Głośność min<22(dBA) ; max<29 (dBA)

[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rodzaj  Wentylator z kontrolą temperatury !!! 

Zastosowanie  Intel Pentium III Copermine & Tualatin Intel Celeron & Celeron II AMD Duron/Thunderbird (max do 1.4GHz) AMD Athlon XP 2000+ 

Łożyskowanie  Kulkowe 

Wymiary  zewnętrzne: 80x80x66.5(mm) 

Rotacja  max 3610 (rpm) 

Przepływ powietrza  max 42.59 CFM 

Głośność  min<22(dBA) ; max<29 (dBA) 

[/img]

Też polecam Titana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Volcano NIE polecam!! Może po jakiś modach byłby cichszy ale po co kombinowac jak można mieć za 32 zeta Titana d5tb(tc). Jest naprawde dobry! Temperatury sie różnią się od Volcano a po zdjęciu grilla ten Titan jest naprawde cichutki. osobiście używam radiatora od Volcano i wentylka od Titana (taki mały mod :) ). Temper. IDLE: 35-37 st. STRESS: max 45-47 st. zależy od temperatury w pokoju. Obudowa zamknięta i na górze wywiewający 92mm na 7V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rodzaj  Wentylator z kontrolą temperatury !!!  

Zastosowanie  Intel Pentium III Copermine & Tualatin Intel Celeron & Celeron II AMD Duron/Thunderbird (max do 1.4GHz) AMD Athlon XP 2000+  

Łożyskowanie  Kulkowe  

Wymiary  zewnętrzne: 80x80x66.5(mm)  

Rotacja  max 3610 (rpm)  

Przepływ powietrza  max 42.59 CFM  

Głośność  min<22(dBA) ; max<29 (dBA)  

[/img]

Też polecam Titana

TITAN jest very very silent i cool. Mialem GLobalWin FOP38 i jakiegos Spire - miedzinay caly z wiatrakiem od tego GLobalWin-a i to byl halas jakby sie okurzacz zapodalo... TITAN wprowadzil do mojego "zycia" cisze... :) :) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...