Devatil Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Wiec tak mam PC c2d e6300 (1,8GHz) 3GB ramu 800MHz GeForce 7900GT 256MB Czy ten komputer jest szybszy od laptopa ktorego wlasnie zamowilem ? Toshiba Satellite A300-15B c2d T8300 (2.4GHz) ATI Mobility Radeon™ HD 3650 3GB ramu 667 MHz Wiecej infa o lapku Opis laptopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Nie Szybszy jest tylko procek, ale 6300 wszystkie chodzą na min 2800 Mhz przy FSB 400, wtedy PC będze całkowicie szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devatil Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Nie Szybszy jest tylko procek, ale 6300 wszystkie chodzą na min 2800 Mhz przy FSB 400, wtedy PC będze całkowicie szybszy. No wiesz 2,8GHz ... Mi smiga spokojnie na 3,4GHz :] Lecz mi chodzi czy bez OC moj PC bedzie szybszy od tego lapka. Bo glownie chodzi mi o granie w TDU , NFS Carbon/u2/MW. Czy pogram w te gry ? TDU chodzi na medium plynnie na moim PC bez OC. Czy na lapku tez bedzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Z tego co wiem 3650 jest na mniej wiecej na poziomie 86GT na DDR3, wiec wydaje mi sie ze bez OC wydajnosc w grach bedzie zblizona. Jednak po OC stacjonarka bedzie zdecydowanie szybsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devatil Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Czyli spokojnie pogram sobie na medium w TDU itp. :] To mnie bardzo cieszy... dzis albo jutro odbiore laptopa. Jak ktos jest chetny to zrobie pare fotek , przeprowadze pare testow . Szkoda ze w necie niema testu tego lapka ;/ Chyba ze ktos ma to prosze o podanie linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Mowa oczywiscie o mobilnym 86GT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devatil Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Czyli na ATI 3650 juz nie pogram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 HD3650 to niezła karta i powinna wystarczyć do przyzwoitego pogrania w jakieś tam tytuły. Mam taką w pc i co prawda nie grałem w nic wymagającego, ale 3DMarki wychodzą całkiem całkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devatil Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Tak ale to jest Mobilna wersja :] i to jest roznica :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 I tak powinna wystarczyć. Chip jest (?) taki sam, różnica w pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devatil Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Juz mam ;] teraz tylko testy ciekawe jak TDU i Carbon bedzie dzialac :] Wyniki testow beda jutro , a zdjecia moze jeszcze dzis :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Juz mam ;] teraz tylko testy ciekawe jak TDU i Carbon bedzie dzialac :] Wyniki testow beda jutro , a zdjecia moze jeszcze dzis :P I jak tam wyniki testow i zdjecia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 I jak tam wyniki testow i zdjecia ? no jak to jak? - widać rewelacyjnie bo chłopak przepadł, już całe 12 dni - widocznie giercuje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamc Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Juz mam ;] teraz tylko testy ciekawe jak TDU i Carbon bedzie dzialac :] Wyniki testow beda jutro , a zdjecia moze jeszcze dzis :P ja też czekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) A ja dodam coś od siebie bo widzę, że twórca tematu chciał coś wydajnego pod gry. A ja na to, że laptopy nie są do gier one mają inne cele. Mój HP Pavilon 6640ew ma czasem problemy z ET bo... przycina :blink: Może to też wina szybkiego podgrzewania się Turiona szczególnie w upały Edit: No chyba, że gramy w strategie lub w managery to jest o wiele wygodniej :) Edytowane 26 Lipca 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Widocznie taktowanie procka spada- wtedy najlepiej widać matrix-mode. U mnie tak się dzieje przy 84st.- i było tak nawet świeżo po zakupie. Poradziłem sobie RMClockiem- niższe napięcia- niższa temperatura, ale od pewnego czasu to też nie pomaga i musiałem sobie zrobić chłodzenie. Jeśli uważasz, że laptopy nie służą do gier/grafiki 3D, to dlaczego montuje się w nich nawet 8800GTX i to w SLI- no chyba nie do pasjansa :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...