Nicolass Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) Tak ostatnio sobie liczyłem koszta platform AMD i Core i7. W sumie jako że chcę sobie złożyć konfig dość dobry, to kilka stów różnicy nie jest specjalnie ważne. Z moich obliczeń wynika, że: AMD: Bardzo dobra płyta ze wszystkimi bajerami (eSATA, FireWire itp) to wydatek 500 - 700 zł Najtańsze markowe 8 GB (4x2GB) DDR2 1066 CL5: 500 - 600 zł Następca Phenoma II 940 (z odblokowanym mnożnikiem) w wersji AM3: szacuję, że między 950 a 1100 zł Czyli wychodzi od 1950 do 2400 zł Intel: Najtańsza płyta pod Core i7 (która i tak jest dość dobra) - ok. 850 - 900 zł Najtańsze 3x 2 GB DDR3 (np. CL9, 1333MHz) to 400 - 500 zł CPU: Intel Core i7 920 to 1250 - 1300 zł I tu mamy od 2500 do 2700 zł Czyli mniej więcej 500 - 700 zł różnicy, które po dokupieniu karty graficznej / muzycznej / dysków itp nie będzie % aż tak mocno ważyć. I tu moje pytanie, gdyż mam czacunek dla AMD i w sumie chcę na nich znowu postawić - myślicie, że taki Core i7 @3.4GHz będzie dużo szybszy od P2 @3.8GHz? Oczywiście mowa o topowych coolerach za ponad 200 zł, które będą te procki chłodzić, chcę z nich trochę wydusić. Bo po prostu boje się, że jak teraz nie dorzucę tych 600 zł (których uzbieranie trwało by ok miesiąca) to sporo stracę. Pomyślcie i powiedźcie co o tym sądzicie, bo być może moje zestawienie jest bez sensu albo popelnilem jakis blad myslowy. PS: Nie myślcie, że szastam forsą, po tylu latach kupowania relatywnie tanich konfigów mam w końcu ochotę kupić sobie coś, co będzie uchodzić za Hi-End i starczy na trochę dłużej - moi koledzy po kilka lat odkładają na kilkuletnie BMW to ja mogę na kompa :P Edytowane 8 Marca 2009 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) Hmm czemu zakladasz tylko 3.4 na i920 ? Imho dwa bledy w rozumowaniu: 1. sila phenoma lezy w tanich i dobrych plytach glownych pod niego gdzie te 400 zeta daje cos pokroju asrocka czy biostara na 790gx 2. tylko 3.4 Ghz na core 920 z tego co widze powinny isc rownei wysoko jak amdkie jesli nie lepiej. Czyli liczac z biostarem mamy 1000+400+600 = 2000 A core i920 ok 1300+500+900 ok 2700 (ale mysle , ze nie ma co szalec i kupowac 6 gb w ddr3 , kiedy jestesmy na gorce finansowej i zszedlbym do 3x1 , a potem zmienial za 2 lata jak pamiec zejdzie z ceny) Jako CPU to core i7 raczej bedzie wart doplaty, pytanie tylko czy tych 700 nie mozna uzyc na przyspieszenie systemu w innych dziedzinach np. SSD albo Velociraptor pod OS i najwazniejsze aplikacje. Edytowane 8 Marca 2009 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Odkładając 600 PLN/msc będziesz miał obie platformy przed wakacjami. Wiec w czym problem? I tak nikt nie zgadnie co będzie lepsze za parę miesięcy. IMHO kupowanie dzisiaj DDR3 jest maaaało opłacalne. BTW, istnieje coś takiego jak "highend" dłużej niż 3 miesiące? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) Przeglądałem te MOBO za 400 zł, są ok, ale dość przeciętne, ciekawie robi się od 500 zł dobiero. Na SSD możliwe że się zdecyduję, tutaj mówimy tylko Phenomie II i ogólnie koszcie zakupu platformy. Jeżeli chodzi o O/C to Phenom II na Hi-End Coolerze zrobi 3.8 - 3.9 raczej na pewno, Core i7 na pewno 3.4, wszystko co więcej to zależy od sztuki czyli szczęścia - tak myślę. Jeszcze zostaje kwestia, czy syfiaste DDR3 pozwoli te 3.4 GHz zrobić, bo i7 920 odblokowanego mnoznika ni ma. Bo jeżeli bym był zmuszony wydać 1000 zł na dobre 6 GB DDR3, to już wole wspomóc AMD - tam mam przynajmniej relatywnie tanio odblokowany mnożnik, czyli gwarancje na O/C nawet z jedną kością 533 MHz :P Jak na razie, to zaczynam poważnie myśleć nad obiema opcjami, poczytam testy Core i7 bo tutaj do tyłu jestem. Tak w ogóle: NIECH TEN DOLAR STANIEJE ! Kurcze no :P BTW, istnieje coś takiego jak "highend" dłużej niż 3 miesiące?Chcę tam wrzucić Vistę OEM i po prostu mieć spokój z wymianą platformy na co najmnei 2 lata. W najbliższym czasie u AMD pełny Phenom II wykręcony na maxa to będzie wszystko, i premiera nowych CPU niewiele zmieni, to samo Core i7, wykręcone na maxa będzie szczytem, bo nowe procki tutaj niewiele zmienią (nie sądzę, by nowe rewizje dały więcej niż 200 - 400 MHz). W obu przypadkach te CPU są bardzo gorące i nawet jeżeli mogą isc wyzej to je temperatura ogranicza - a ja chcę na CPU wsadzić np. THERMALRIGHT CPU ULTRA-120 EXTREME. Generalnie chodzi mi o to, że wykręcony na maxa Core i7 i Phenom II to szczyt bo są to platformy dość świeże i aż do premiery czegoś nowego to będzie kres możliwości w kwestii platform. Dywagacje o SSD i innych cudach można będzie niezaleźnie od platformy ciągnąć w innych działach. Edytowane 8 Marca 2009 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Nicolass - z prostej linii Core i7. Po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Jesli oszczedzanie nie wchodzi w gre to core i7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Nicolass - z prostej linii Core i7. Po prostu.To ja ide czytać wasze testy B-) i pomyślę sobie nad tym trochę, to by bylo na tyle, dzięki wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) W sumie podobnie wychodzi cenowo ale popatrz za podobne pieniądze w AMD masz: 1. hi-end mobo pod amd, a nie najtańszą pod intela. 2. Więcej ramu 3. Procka z odblokowanym mnożnikiem, więc o/c łatwiutkie Jednym słowem za mniejszą kasę masz hi-end platformę AMD, albo najtańszą Intela. W przypadku Intela już nigdzie nie da się oszczędzić, a w AMD można spokojnie oszczędzić na mobo, ramie, i wziąć X4 bez odblokowanego mnożnika. A na stanienie dolara to nie licz przez najbliższe parę lat, jedyne co to złotówka pewnie troszkę pójdzie w górę (to jest różnica) ale i tak za szybko nie licz na to. Jak do końca roku cena dolara uplasuję się spadnie poniżej 3.50zł to będzie dobrze. I albo mi się zdaję albo co w którymś poście marudzisz na cenę dolara. A jak mam takie pytanko, wiem że parę osób z forum ma PII x3 i jak z grami, potwierdzają się omawiane kiedyś problemy ?? Edytowane 8 Marca 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 1. hi-end mobo pod amd, a nie najtańszą pod intela. "najtansze" mobo pod core i7 to jest klasa high-end na kazdym innym sockecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) A ja tak zastanawiam sie po co Wam ten PII 940 z odblokowanym mnoznikiem jak na PII 920 osiagnie sie to samo...(a jesczez lepiej jakby już kupić PII925 bo przy przejściu na platformę AM3 byy się nie zmarnował) Kwestia doboru płyty itp... to a AMD mamy przynajmniej jakiś wybór... (od 150zł - 1000zł) więc tu duży plus... DDR2 to już komentarza nie wymaga... Osobiście wziąłbym PII 925 + Jakaś średnia płyta AM2+ + ramki... (chociaż ramy to ja mam rewela - stare criuciale więc ten wydatek mi odpada) Oszczędnośc byłaby o wiele większa a przy przejściu na plaatformę AM3 nie miałbym żadnego problemu. Koszt 1300zł... Edytowane 8 Marca 2009 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Oni chcą High-end :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) Nieważne jak działa, ważne, żeby poczwórne CF było i siedem kilo miedzi :P. No nic, spadam pobawić się Sapphire na 790GX :). Edytowane 8 Marca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 A ja tak zastanawiam sie po co Wam ten PII 940 z odblokowanym mnoznikiem jak na PII 920 osiagnie sie to samo... Ale jak Ciebie kiedys moze w koncu najdzie ochota na zamrozenie jakiegos gada, to z 920 nie powalczysz nic a nic. Z 940 cos wyrzezbisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Nieważne jak działa, ważne, żeby poczwórne CF było i siedem kilo miedzi :P . No nic, spadam pobawić się Sapphire na 790GX :) . Tja :)... ktorego nigdy nie sie nie wykorzysta... no ale nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Nieważne jak działa, ważne, żeby poczwórne CF było i siedem kilo miedzi :P.No jak działa? "najtansze" mobo pod core i7 to jest klasa high-end na kazdym innym sockecie.Nic dodać nic ująć. @Nicolass jeśli miałbym kupować i7 to jednak poczekałbym te pół roku na nowe rewizje proców, nowe chipsety oraz na core i5... Problemy wieku dziecięcego(jeśli takie występują) powinny zostać wyeliminowane. Wiadomo, ze czekać można w nieskończoność, jednak w przypadku tak świeżej technologii jak Nehalem sadzę, że warto się wstrzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) No jak działa?Działa różnie - mojego Biostara nie wymieniłbym np: za prawie-highendowego Foxconna A79A-S czy GB GA-MA790GP-DS4H. Co z tego, że superwykonanie, jak BIOS jest słaby i część funkcji nie działa poprawnie. Edytowane 9 Marca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Zastanawiam się jakich taktowań mógłbym się spodziewać na Phenomie II X4 810 na standardowym napięciu 1,325V. Ustawiam znajomemu komputer na tej platformie i chciałbym mu tego Phenoma podkręcić bez podnoszenia napięcia. Płyta to Gigabyte GA-MA770-UD3 i powyżej 3250-3300MHz trudno mi pociągnąć. Ciekaw jestem gdzie tkwi mniej więcej bariera, powyżej której powinienem myśleć o podkręcaniu już tylko przy podnoszeniu napięcia. Wiem, że to wszystko zależy od sztuki, ale może ktoś już 810 podkręcał i pamięta, od kiedy VCore powyżej 1,325V to już przymus. :rolleyes: Mam swoją drogą jakieś strasznie dziadowe pamięci - GoodRamy DDR2 2x2GB 800MHz zapakowane w paczce do dual channel, a nijak nie mogę ich zmusić do tego trybu. Poza tym na paczce jak byk CL5, a w SPD zapisane mają CL6. Wiem, wiem... muszę je wymienić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 "najtansze" mobo pod core i7 to jest klasa high-end na kazdym innym sockecie.Tylko z drugiej strony czego te najtańsze płyty pod Core i7 nie mają, a co mają te wypasy pod inne sockety? Bo zintegrowana grafika tutaj nie ma znaczenia. No chyba, że faktycznie musimy mieć 3 sloty na karty graficzne. Niemniej najtańsze płyty Gigabyte'a na X58 są niczego sobie - zdaje się, że Labovsky taką ma. Co do podkręcania Core i7 - mam aktualnie sklepowego i7 920 - 3,8 GHz jest totalnie realne przy bardzo minimalnym podnoszeniu napięcia. Schody zaczynają się z reguły powyżej tej częstotliwości. Inna sprawa, że ta sztuka poszła na 4 GHz na zwykłym coolerze (wiadomo highend, ale z wolnoobrotowym wentylatorem), czego o tych "premierowych" Core i7 nie można było powiedzieć. Więc chyba faktycznie to co jest teraz w sklepach lepiej się kręci. Co do podkręcania X4 810 - teraz dorwałem ze sklepu jednego takiego razem z X3 720. Stwierdzam, że jest jakiś dziwnie duży rozrzut między róznymi egzemplarzami tych procesorów. X4 810 nie chciał iść nawet na 3650 MHz, zas X3 720 poszedł na 3800 na relatywnie niskim napięciu bo 1,55 wystarczyło. No i na tym X3 wytargałem mostek do 2600 MHz (nie miałem czasu sprawdzac więcej), zaś na X4 810 znowu bariera w okolicach 2400 MHz. Zastanawiam się jakich taktowań mógłbym się spodziewać na Phenomie II X4 810 na standardowym napięciu 1,325V. Ustawiam znajomemu komputer na tej platformie i chciałbym mu tego Phenoma podkręcić bez podnoszenia napięcia. Płyta to Gigabyte GA-MA770-UD3 i powyżej 3250-3300MHz trudno mi pociągnąć. Ciekaw jestem gdzie tkwi mniej więcej bariera, powyżej której powinienem myśleć o podkręcaniu już tylko przy podnoszeniu napięcia. Wiem, że to wszystko zależy od sztuki, ale może ktoś już 810 podkręcał i pamięta, od kiedy VCore powyżej 1,325V to już przymus. :rolleyes: Mam swoją drogą jakieś strasznie dziadowe pamięci - GoodRamy DDR2 2x2GB 800MHz zapakowane w paczce do dual channel, a nijak nie mogę ich zmusić do tego trybu. Poza tym na paczce jak byk CL5, a w SPD zapisane mają CL6. Wiem, wiem... muszę je wymienić. Pozdrawiam Bardzo łatwo sprawdzić co Cię trzyma - obniż mnożnik CPU - poruszając się na wartościach niższych niż 3000 MHz, masz pewność że to nie jest procesor. Jeszcze jedna rzecz. Chciałem sprawdzić nieco głębiej ten problem kiepskiej wydajności Phenomów X3 / Phenomów II X3 w Crysis czy tam w DiRTie i innych. I sprawa wygląda następująco: Phenom 9550 na 4 rdzeniach: problemu nie ma Phenom 9550 zblokowany przez boot.ini do 3 rdzeni: problemu nie ma Phenom 9550 zblokowany przez boot.ini do 2 rdzeni: problemu nie ma Phenom II 810 na 4 rdzeniach: problemu nie ma Phenom II 810 zblokowany przez boot.ini do 3 rdzeni: problemu nie ma Phenom II 810 zblokowany przez boot.ini do 2 rdzeni: problemu nie ma Phenom II X3 720 na 3 rdzeniach: problem jest Phenom II X3 720 zblokowany przez boot.ini do 2 rdzeni: problem jest Athlon X2 7750 na 2 rdzeniach: problem jest Wnioski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 AMD przy wyłączaniu rdzenia i modyfikacjach uszkodzonego X4 do X3 coś źle zaprojektowala i uwalila wszystkie X3? Ale z tym X2 ostatnim to nie widze analogii - to zupelnie inny procesor, natywnie 2 rdzenie, ta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 AMD przy wyłączaniu rdzenia i modyfikacjach uszkodzonego X4 do X3 coś źle zaprojektowala i uwalila wszystkie X3? Ale z tym X2 ostatnim to nie widze analogii - to zupelnie inny procesor, natywnie 2 rdzenie, ta?Mowa o Athlonie X2, nie Athlonie 64 X2 - czyli o Kumie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 (edytowane) AMD przy wyłączaniu rdzenia i modyfikacjach uszkodzonego X4 do X3 coś źle zaprojektowala i uwalila wszystkie X3? Ale z tym X2 ostatnim to nie widze analogii - to zupelnie inny procesor, natywnie 2 rdzenie, ta?Kuma to obciety Phenom 65nm Edytowane 12 Marca 2009 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 AMD nie umie kastrować, to nieładnie z ich strony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Jeszcze jedna rzecz. Chciałem sprawdzić nieco głębiej ten problem kiepskiej wydajności Phenomów X3 / Phenomów II X3 w Crysis czy tam w DiRTie i innych. I sprawa wygląda następująco: Phenom 9550 na 4 rdzeniach: problemu nie ma Phenom 9550 zblokowany przez boot.ini do 3 rdzeni: problemu nie ma Phenom 9550 zblokowany przez boot.ini do 2 rdzeni: problemu nie ma Phenom II 810 na 4 rdzeniach: problemu nie ma Phenom II 810 zblokowany przez boot.ini do 3 rdzeni: problemu nie ma Phenom II 810 zblokowany przez boot.ini do 2 rdzeni: problemu nie ma Phenom II X3 720 na 3 rdzeniach: problem jest Phenom II X3 720 zblokowany przez boot.ini do 2 rdzeni: problem jest Athlon X2 7750 na 2 rdzeniach: problem jest Wnioski? Hmm ja widze tylko jeden problem , ze w zasadzie nikt inny nie napotkal takiego efektu - wiec moze jest to kwestia jakiejs szczegolnej konfiguracji plyta glowna+proc ? Probowales moze na innych plytach na tym samym chipsecie albo na czyms na 770 albo 780g albo jakiejs nvidii czy x3 bedzie zachowywal sie tak samo ? No ale obserwujac co dzieje sie w dziale "co kupic" niedlugo czeka nas zalew gosci z konfigami na amd x3 , ktorzy to sobie potestuja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) No wiec wlasnie, x2 7750+ ma problem,tylko ja tego problemu nie zauwazylem,dlatego jak zawsze, bede sie tych egieldowych testow trzymal z daleka tzn.nigdy nie beda dla mnie wyznacznikiem. Edytowane 13 Marca 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 problem"focus_"a nie jest odosobniony, to jest raczej wina programu który nie może sobie poradzić z nieparzystą liczbą rdzeni. Wielkie dzięki za przetestowanie pod tym kontem zastanawiałem sie czy kopic x3, ale teraz widzę ze niestety nie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Ja wczoraj, po przeczytaniu posta focus_`a, z ciekawości, zainstalowałem Crysis Wh na konfigu X3 + SB750 + 8800GT + 4GB + Win7 x64 i nie mam problemów. Chyba, że nie wiem gdzie ich szukać. Jak to się w ogóle objawia? Może jest jakaś gra/demo gdzie da się "to" szybko wychwycić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Moze się objawiać spadkami fps, nagłym zwalnianiem/przyśpieszaniem gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 problem"focus_"a nie jest odosobniony, to jest raczej wina programu który nie może sobie poradzić z nieparzystą liczbą rdzeni. Wielkie dzięki za przetestowanie pod tym kontem zastanawiałem sie czy kopic x3, ale teraz widzę ze niestety nie :/ No zaraz,ale jaka nieparzysta liczba?? wedlug focusa problem jest przeciez tez na 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Nie zaważyłem że na Athlon X2 7750 też u niego występuje, a nie powinien. Jak się u obawia u ciebie ten problem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Jak się u obawia u ciebie ten problem ?? No wiec wlasnie, x2 7750+ ma problem,tylko ja tego problemu nie zauwazylem,dlatego jak zawsze, bede sie tych egieldowych testow trzymal z daleka tzn.nigdy nie beda dla mnie wyznacznikiem. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...