FatAlbert Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 hmm.. nieźle nieźle.. Jak tak by sie na AC kreciło to na FC mozliwe 4,5 GHz. Żeby walczyc z intelem ciagle za mało ale jakiś progress jest :) z yorkami moze da sie powalczyć :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Ciekawe ile z tego prawdy...Imo nic w tym prawdy nie ma. A skąd te info? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 2 screeny proca w tej samej rewizji, identyczna wersja cpuz a inna wartość Threads. Imo to tylko plotka. Pożyjemy, zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Bo to tak naprawde przerobiony screen z porzedniej strony :lol2: , chciałem zobaczyć czy w łatwy sposób można kogoś oszukać. Wg mnie to ten screen z poprzedniej strony to fake, bo wątpie by było 4GHz na takim napięciu. Edytowane 11 Listopada 2008 przez anonymouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Przy 1.45 jak stock masz 1.15? Dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 nie ma to jak sugerować sie odczytem napiecia przez programy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Ale mi chodziło o ten screen: A tutaj jak na 4GHz w stresie to troche mało, przy >1.4V to bym uwierzył, a tak... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 No na tym screenie masz 1.475V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha383 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Tam jest 1.168v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 w przypadku AMD, zwłaszcza nowego, bardziej pewnym źródłem jest jednak AOD a nie dość stara wersja CPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Przecież tam pisze 1.168V :blink: Aaaa.....teraz widze te 1.475V :lol2:, nie zauważyłem tego wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 z pclaba przyszliscie? :0 Tak jak pisał Hary - w większości przypadków AOD jest lepszym źródłem informacji, chociaz nie zawsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 A wiecie jak to bedzie z am3? Bo asus napisal ze jego plyty z am2+ beda zgodne zm3 i podal liste plyt. Zawsze mi sie wydawalo, ze 45 nm AMD bedzie na AM2+ a AM3 to juz na DDR3 bedzie i AMD to nieco później wypusci - wiec jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Zawsze to miało być tak, że procesory AM3 będą zgodne wstecz, czyli będą posiadać podwójny kontroler pamięci mogący pracować z DDR2 i z DDR3, czyli jedyne co Asus mógł napisać, to, nie to że jego płyty AM2+ będą zgodne z płytami AM3, tylko z procesorami AM3 (pod warunkiem, że AMD nie wycofało się z tego pomysłu, ale nic o tym nie słyszałem). 45nm AMD jak na razie będzie tylko AM2+ a w przyszłości dopiero AM3 (mimo, że kontroler DDR3 mają opracowany od bardzo dawna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) a deneb ma być jednak w 1 kwartale '09, obsikuje to kupuje 9950. ciekawe jak kontroler ddr3 poradzi sobie wysoki mhz po podkreceniu :) miłoby było zobaczyć 2000 przy znośnych timingach noi 1T :D Edytowane 13 Listopada 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) No teraz czje, danke @hary. A i z ciekawostek warto dodać, że 45 nm CPU dla desktopów nazwane zostanie... Phenom II - mi taka nazwa pasuje. Tylko oficialnego stanowiska nt. daty premiery ni ma i dalej ten 8 stycznia jest niby - ciekawe jak to bedzie, przyspieszą czy nie. Edit: na wbudowany kontroler ja osobiscie nie licze i cudów po nim nie oczekuje, niech się chociaz sam procek w miarę kreci to juz wsystarczy zebym nie marudzil. Edytowane 13 Listopada 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Szkoda, ze nie w tym roku, bo ceny beda wyzsze przez takie opoznienie... Zawsze to miało być tak, że procesory AM3 będą zgodne wstecz, czyli będą posiadać podwójny kontroler pamięci mogący pracować z DDR2 i z DDR3, czyli jedyne co Asus mógł napisać, to, nie to że jego płyty AM2+ będą zgodne z płytami AM3, tylko z procesorami AM3 (pod warunkiem, że AMD nie wycofało się z tego pomysłu, ale nic o tym nie słyszałem). 45nm AMD jak na razie będzie tylko AM2+ a w przyszłości dopiero AM3 (mimo, że kontroler DDR3 mają opracowany od bardzo dawna).AM3 beda tylko pod DDR3?? Akurat tak sie sklada, ze kazda obecnie plyta z chipsetem 790GX ma wg mnie beznadziejne rozmieszczenie elementow. Widac, ze producenci plyt traktuja platforme AM2 jak low/mid-end Intela. Najlepiej wypada Dfi, ale po cholere az 3 zlacza PCI i tylko jedno pc-ex1, ktore i tak zostanie zakryte po instalacji vga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 AM3 beda tylko pod DDR3?? [...]procesory AM3 będą zgodne wstecz, czyli będą posiadać podwójny kontroler pamięci mogący pracować z DDR2 i z DDR3[...] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Chodzilo mi o plyty glowne :wink: Jak juz wspominalem nie podobaja mi sie te, ktore obecnie sa na GX790... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Tak, płyty będą tylko pod DDR3, ale jak znam życie to jakieś hybrydy od Asrock'a dostaniemy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 No nie wiem... ASRock w najnowszych modelach pod LGA775 olał już ładowanie DDR2 i 3 na jedno mobo :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 No nie wiem... ASRock w najnowszych modelach pod LGA775 olał już ładowanie DDR2 i 3 na jedno mobo :P. Tak ale za to Asus zrobil na P45 :) Wiem bo musialem bratu ciotecznemu wybijac z glowy ten wynalazek. Ale na mobo AM3 z DDR2 bym sie nie pogniewal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Są dostępne wyniki testów porównawczych Opterona 45 nm i Xeona (odpowiednika Q9x50) wskazujące na to że jakieś istotne zmiany w architekturze miały miejsce. Tu zaskakujące są wyniki Cinebench 10 w 1xCPU bo po przeliczeniu wychiodzi że Opteron jest szybszy zegar w zegar: http://www.techradar.com/reviews/computing...--484339/review Jeszce bardziej zaskakujący jest wynik Stars CFD (stara wersja na jeden rdzeń Euler3D) gdzie nowy Opteron 45 nm taktowany 2.7 GHz jest szybszy od Xeona 3 GHz o ponad 20%. Wygada to jakby AMD wykorzystało swój patent dotyczący podziału pojedynczego wątku na więcej rdzeni :) Tu są jeszcze jakieś wyniki porównawcze sugerujące że przyspieszenie architektury przy wielu wątkach to ok 10-15%: http://www.hardware.info/en-US/productdb/c...GZkbZiSmJnKZcg/ Razem ze wzrostem taktowania Deneb ma szanse stać się poważnym konkurentem Q9xxx i E8xxx o ile nie będzie za drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) Szału nie ma. Ale dobre i to. Cieszy dobra przepustowość pamięci. Cena z pewnością będzie wysoka,trzeba mieć tylko nadzieje że nadrobią to rozsądnym OC. Mi wystarczy jeżeli będzie przynajmniej równy z Yorkami :wink: Edytowane 15 Listopada 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 równy z yorkami i niech robi te 4.5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Jak wszyscy maja koncert zyczen to ja powiem , ze wystarczy mi skromnie wydajnosc po oc wyzsza niz q6600 przy mniejszym zuzyciu pradu w cenie ponizej yorkfieldowych quadow intela (tych e0). Bo w marcu pewnie skonczy mi sie MSDA AA i bedzie trzeba jakiegos windowsa kupic dla siebie to bym przy okazji platforme zmienil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Mi starczy jak będzie 4G dla prawie każdej sztuki (a selekty to niech robią ile chcą :P) Powiem szczerze, że jestem gotów dać za te 3G standard nie więcej niż niż 1100 zł za komplet z dobrą płytą główną. Mam też nadzieje, że im woda sodowa do głowy nie uderzy nie walną sobie np. 1000 zł za sztukę. Niech niie zapominają, że są w opozycji i muszą czymś zachęcić ludzi do zakupów - ponadto przecież 45 nm będzie tańsze w produkcji więc teoretycznie mogli by utrzymać ceny na poziomie obecnych Phenomów - ale to chyba marzenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (edytowane) Wiem, że tak się nie powinno robić :) Ale co tam :D ciesze się z tego odblokowanego mnożnika :banana: Czytalem dzis o 4 GHz na powietrzu :D Zacieram rączki, odkładam kasę :D Edytowane 17 Listopada 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Ostatni obrazek,prawa strona ^^ 4ghz on Air. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 AMD znów robi dobrą minę do złej gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...