luk1999 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2017 Podstawowa sprawa to ustalenie, co blokuje dalsze oc. Czy jest to proc, czy raczej ustawienia RAM. Na początek zmniejsz mnożnik i sprawdź, czy pójdziesz wyżej z HTT. Jeśli nie pomogło, to najpierw sprawdzenie różnych mnożników pamięci (np. o 1 w dół i timingi 9-9-9-24), później można sprawdzić tRFC dla wszystkich kanałów pamięci 160 ns i 300 ns. Jak pomogło, to podnosimy napięcie na CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk011 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Oto Wszystkie Parametry jakie mam ustawione w BIOS'ie teraz przy podkręceniu procesora na 3.44Ghz Ale Tu Moje zdziwienie bo przy tych parametrach zmianiłem TRFC0 na 160ns i TRFC1 300ns i nie włączał się komputer i wyskakiwał błąd f1 przy rozruchu. Edit1 Również Nie mogę już bardziej podkręcić szyny ponieważ wyrzuca Blue Screena Edytowane 11 Maja 2017 przez kamyk011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...